Tribuna
PNL
Celebra vioară Stradivarius „The Queen” ajunge şi la Sibiu
Adrian POPESCU
1690 vizualizari
Celebra vioară Stradivarius „The Queen” ajunge şi la Sibiu
© www.nineoclock.ro
Pe lângă valoarea dată de sunetul specific creat de Antonius Stradivari, existenţa viorii „The Queen” 1729 este strâns legată de nume mari ale violoniştilor, precum Paganini, Bazzini, Ernst etc. Sibienii vor avea privilegiul de a asculta primul concert susţinut cu acest instrument graţie violonistului Răzvan Stoica ce va fi acompaniat de Adreea Stoica la pian şi de Kamerata Stradivarius Orchestra. Concertul de la Sibiu face parte din turneul STRADIVARIUS – Bach.

 

Evenimentul organizat de Societatea Muzicală va începe în Sibiu (sala Thalia) în data de 20 noiembrie a.c. şi va continua în: Braşov, Craiova, Călăraşi, Bucureşti, Tecuci, Iaşi, şi Buzău. În repertoriu, publicul va regăsi cele mai îndrăgite concerte compuse de J.S. Bach. În plus au ocazia să-l (re)descopere pe compozitor ca pe o personalitate deloc monotonă sau plictisitoare, ci dimpotrivă, un muzician ale cărui capodopere au incitat fiecare generaţie.Răzvan şi Andreea Stoica sunt fraţi. De aproape 15 ani locuiesc în Olanda, unde şi-au finalizat studiile la Conservatorul din Amsterdam. Andreea este pianistă şi în cariera solistică a colaborat cu numeroase orchestre din Europa, Asia, SUA. Cântă alături de fratele ei încă din 1996, când au format DUO Stoica. Referitor la Răzvan Stoica ce am putea spune?

Este un violonist foarte apreciat. În anul 2008, ca urmare a câştigării concursului Strad Prize, a primit dreptul de folosinţă a viorii Stradivarius „The Queen”. După ce au cucerit publicul celor mai importante centre culturale, premii importante la marile concursuri internaţionale, Andreea şi Răzvan au decis să participe la primul lor turneu naţional, alături de vioara Stradivarius „The Queen” 1729. În anul 2010 Răzvan Stoica a pus bazele Kameratei Stradivarius – orchestră de cameră care, încă de la primele apariţii a atras atenţia publicului datorită sunetului specific creat şi cu ajutorul instrumentelor a căror vârstă este aproape la fel de înaintată ca a viorii Stradivarius „The Queen”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia