Continental
Tribuna
Cele mai bune filme europene ajung la Sibiu
Cele mai bune filme europene ajung la Sibiu
Cea de-a șaptea ediție a „Caravanei Metropolis” are loc anul acesta în perioada 3-29 iulie și va cuprinde mai multe orașe din România, aducând cele mai bune filme europene, proiectate în aer liber. Astfel, în perioada 10-15 iulie, publicul din Sibiu este invitat în Piața Mică, la o serie de filme. Filmele vor fi proiectate de la ora 21.30, iar intrarea este liberă.


În cadrul „Caravanei Metropolis” vor fi proiectate filme precum „Pătratul” (regia: Ruben Östlund), Câștigătorul Palme d’Or la Cannes în 2017, nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film străin în 2018, câștigător a șase premii ale Academiei Europene de Film, „Uciderea cerbului sacru” (regia Yorgos Lanthimos), cu Nicole Kidman, Colin Farrell și Alicia Silverstone  în distribuție, Premiul pentru Cel mai bun scenariu la Cannes 2017, „Fără iubire” (regia Andrey Zvyagintsev), nominalizat la Oscar și la Globul de Aur pentru Cel mai bun film străin în 2018, câștigător al Premiului Juriului la Cannes în 2017, sau „Final fericit” (regia Michael Haneke), prezentat în competiție la Cannes 2017, nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film pentru Cea mai bună actriță (Isabelle Huppert) și Cel mai bun actor  (Jean-Louis Trintignant).
Pe lângă acestea, vor fi proiectate și două filme românești, „Pororoca” (Regia Constantin Popescu) - Premiul pentru Cel mai bun actor (Bogdan Dumitrache) la Festivalul de Film de la San Sebastian și „România neîmblânzită” (Regia: Tom Barton-Humphreys, cu vocea actorului Victor Rebengiuc).
Asociația Culturală Metropolis organizează anual, în sezonul cald,  Caravana Metropolis – Cinema în aer liber, cel mai amplu eveniment de  acest gen din România. Cele mai noi filme europene, premiate la  festivaluri precum Cannes, Berlin sau Sundance, călătoresc în mai multe orașe din țară, împreună cu un echipament performant, un proiector digital mobil de 18 000 lumeni și un ecran gonflabil de 120mp, pentru o calitate a proiecției întâlnită în marile cinematografe din Europa.
"În condițiile în care cinematografele în aer liber și grădinile de vară au dispărut după anul 1989, numărul cinematografelor a scăzut, iar în unele orașe nici nu există săli de cinema, Caravana Metropolis urmărește facilitarea accesului publicului larg la film, diversificarea ofertei de petrecere a timpului liber și a ofertei de film, prin prezentarea unor producții de cea mai înaltă calitate artistică.Caravana Metropolis a intrat în 2015 în rețeaua Europa Cinemas și a  fost recunoscută ca fiind evenimentul din România care atrage cei mai mulți spectatori la filmul european și de artă. La primele ediții, în anii 2012-2017, peste 370 000 persoane au ales să își petreacă serile de vară urmărind cele mai bune filme, pe marele ecran al Caravanei", spun organizatorii.
Detalii despre programul Caravanei Metropolis se găsesc pe www.cinemainaerliber.ro sau pe pagina de Facebook a evenimentului.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia