Tribuna
PNL
Cel mai mare pod construit în ultimii ani în județul Sibiu, inaugurat la Cristian
Andra MARINESCU
13167 vizualizari
Cel mai mare pod construit în ultimii ani în județul Sibiu, inaugurat la Cristian
Un nou pod peste Cibin a fost construit, la Cristian, și inaugurat joi. Investiția de aproape trei milioane de lei provine din bugetul local al comunei Cristian. Podul peste Cibin este cel mai mare pod construit în ultimii ani în județul Sibiu.


Autoritățile locale ale comunei Cristian, consilieri și primarul Ioan Seuchea, constructori și proiectanți s-au adunat, joi, pentru a inaugura noul pod peste Cibin.
"Acest pod era o necesitate. E o lucrare cu bătaie lungă. Cu timpul, o să îl deschidem să ajungă exact în Drumul Național, pentru a fluidiza circulația în comună. E un pod mare, iar pentru realizarea lui toți cei implicați și-au dat silința. Sunt foarte mulțumit de această lucrare, e una de calitate", a spus Ioan Seuchea, primarul comunei Cristian.
Podul peste Cibin a fost pus deja în funcțiune, iar localnicii se arată mulțumiți de investiția autorităților locale.
Investiția a însemnat costuri de aproape 2,8 milioane lei, bani proveniți din bugetul local al comunei Cristian.
Joi, după ce primarul Ioan Seuchea a detaliat cum au decurs lucrările la podul de peste Cibin, participanții la festivitatea de inaugurare au mers la fața locului, unde a fost tăiată panglica inaugurală.
De asemenea, tot aici, preoții Adrian Roman, de la Parohia I Cristian, și Liviu Anghel Mujat, de la Parohia II Cristian, au oficiat o scurtă slujbă religioasă.


Pod de peste 50 de metri


Potrivit autorităților locale, podul de la Cristian are o lungime de 51 metri, lățime de 9.35 metri și o înălțime de 4.6 metri față de cursul râului.
Podul are și trotuar de 1.5 metri lățime pentru pietoni.
În suma de trei milioane de lei sunt cuprinse și lucrările de asfaltare ale străzilor VI și VII din Cristian.
Suprafața totală asfaltată este de 2.500 mp.
Podul peste Cibin a fost construit în perioada 28 februarie - 23 octombrie.

 

FOTO: Răzvan NEGRU

 

 

[image=151145]


comentarii
7 comentarii

Felicitari --am trecut acum o saptamana peste noul pod -- Nu pot spune si despre podul peste olt - care face legatura -- Racovita -Sebesul de Sus si Sebesul de Jos inchis probabil pina la pastele cailor iar ocolisul pe baraj aduce 5 Km. in plus fiecarui automobil-- deci benzina in plus , timp si uzura tehnica si morala -- Hidrocentrala produce --NIMIC- ADICA RUGINESTE FRUMOS TOCAND BANII CELOR CE AU PLATIT TAXE -- Cam asta e gindirea celor sus pusi sa toace banii ca doar nu sunt ai lor -- Sunt acum discutii --adincirea albiei -- podul C.F.R. dar intreb de ce nu sa luat in calcul aceste lucruri inainta de a construii centrala?? SE AUDE DOMNULE PRESEDINTE -- // cum stam cu Romania lucrului bine -NE --facut ?? ma intreb mai aveti creiere sau doar pungi cu tarate?? Shame on you!!!!
mike
21.11.2019 17:52
cine erau cele doua dne blonde de pe pod? poza 15
nu se putea fara chef poza 17?

in rest felicitari
adi3
21.11.2019 18:31
Ziarista lu' peste prajit!
Unde e amplasat podul in Cristian?
Mai la vale? Mai la deal?
dacul
22.11.2019 07:45
minune !
cu inaugurare cu popi si cu cheful de rigoare !
:-)
sibianul
22.11.2019 12:40
Important ca e popa acolo...( cele mai multe poze sunt cu el) nu mai conteaza unde e amplasat. Important e ca "obiectivul" a primit dezlegare, e sfintit, udat....se poate folosi! Credeam totusi ca in ardeal nu o sa mai vedem asemenea inaugurari.....dar se pare ca nu suntem departe de cei din sud.....
Tibi
22.11.2019 13:20
ARE primăria Cristian bani , și de pomeni , și de ospătari , dar mai ales de a construii un pod care conform spuselor primarului era "necesar" , pentru ce numai el știe (dar și toți cetățenii comunei) ... aaa stai că a zis că fluidizează traficul ...
Pe aceasta cale le multumim "tuturor celor implicați care și-au dat silința" de "aproape 2,8 milioane lei" .

Bani sunt la discreție numai sa ai pe ce cheltuii .
Bani trebuie să circule zic ...
Cristi_an
22.11.2019 17:21
Ce treabă are Președintele cu chestia asta ..
Trimite la MT o sesizare si cu asta basta..
CJS este responsabil..
Nu Președintele..
Un sibian
22.11.2019 17:54
Din aceeasi categorie
qhouse sibiu

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia