Tribuna
Cel mai în vogă artist plastic român la ora actuală - Bogdan Mihai Radu, vine acasă la Sibiu
Sorana MAIER
5217 vizualizari
Cel mai în vogă artist plastic român la ora actuală - Bogdan Mihai Radu, vine acasă la Sibiu

Câștigătorul premiului 1 la Oxford Art Fair în februarie 2018, artistul plastic Bogdan Mihai Radu va veni la Sibiu în a doua parte a lunii iulie, cu o expoziție personală adusă special de la Londra, el expunând la Sibiu  în cadrul proiectului din “Orașul Artiștilor”, în sediul Primăriei Sibiu.
El este invitatul special al expoziției de la sibiu, iar una dintre lucrările ce vor fi prezentate sibienilor a fost expusă la Oxford Art Fair, deci este una dintre lucrările care i-au adus succesul în lumea artei internaționale. Premiul de la Oxford l-a „catapultat” pe Bogdan Mihai Radu (site personal) la Tokyo unde a primit diploma de „cel mai bun artist al ediției 2018”, intrând totodată în vizorul unui public larg de iubitori ai artei.
Vernisajul va avea loc vineri, 20 iulie, ora 17:00, în Sala de expoziții din incinta Primăriei Municipiului Sibiu (Centrul de Informare Turiști). Expoziția are loc în perioada 20 iulie - 1 august 2018.
”Mă bucur foarte mult să revin cu o expoziție în Sibiu, de care sunt legat sentimental pentru că aici am copilărit. Sunt și o serie de coincidențe fericite, premiul de la Oxford l-am luat în sediul Primăriei de acolo, unde mi-a fost expus tabloul, în Tălmaciu, localitatea mea natală, sunt expuse multe dintre tablourile mele, cumpărate de administrațiile trecute, iar acum voi expune la Primăria Sibiu”, spune Bogdan Mihai Radu.
Artistul povestește că premiile câștigate peste hotare i-au deschis noi oportunități și i-au inspirat foarte mare încredere, însă sprijinul cel mai consistent a venit din afara țării, nu de la cei din România.
Înaintea deplasării la Oxford, artistul a fost sprijinit de Cambridge School din București.
”La sugestia unui fost consilier din Tălmaciu, am cerut sprijin autorităților locale, primarul mi-a promis că îmi va oferi acest sprijin, după care totul a fost abandonat în stilul tipic românesc”, spune pictorul, întrebat fiind dacă a fost sprijinit de orașul său natal, unde sunt expuse multe dintre lucrările sale.

Șapte artiști au expus în luna iunie în ”Orașul Artiștilor”

Prima lună din “Orașul Artiștilor” a deschis și seria atelierelor și workshop-urilor destinate atât copiilor cât și adulților. Ca o noutate față de anul trecut, în 2018 organizatorii pun la dispoziția pasionaților de artă și profesori privați de desen și pictură. Astfel, cei ce vor să se pregătească pentru examenul de admitere la un liceu de artă sau la o facultate de specialitate, se pot înscrie la cursurile private de arte plastice accesând linkul www.aios.ro/ateliere. La aceeași adresă pot afla și programul viitoarelor workshopuri din “Orașul Artiștilor”.
Proiectul “Orașul Artiștilor” este un proiect co-finanțat de Primăria Municipiului Sibiu și este deschis până în 30 septembrie 2018 în Piaţa Mică, în faţa Turnului Sfatului. 
 


comentarii
1 comentarii

Te imbratisez prieten drag si astept sa primesc la vernisaj chitara ta ,cea rosie care va dainui in muzeul Loja Chitarelor...semnata binenteles in culorile Curcubeului ! Cu aceiasi admiratie Viorel Cordos .
Viorel Cordos ( Rocco )
12.07.2018 00:23
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Medialcare24

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA