Tribuna
SEVIS
Cel mai avansat proiect de construire a unui spital nou este la Sibiu. Este gata de avizare
Laura BUCIU
1542 vizualizari
Cel mai avansat proiect de construire a unui spital nou este la Sibiu. Este gata de avizare

Spitalul care se va construi în Sibiu este singurul din țară gata pentru autorizare, a anunțat, miercuri, președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, precizând, totodată, că ce cel mai avansat proiect de acest fel din țară, fie că e vorba de spitale județene, fie că e vorba de spitale regionale.

Președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că este pregătită toată documentația pentru a obține autorizația de construire a noului spital județean de urgență din Sibiu.

Proiectul Noul Spital Județean din Sibiu este primul din România care își încheie partea de documentație tehnică PAC, fiind singurul gata de autorizare și trecere în faza de finanțare și execuție.

„Am ajuns cu acest proiect al noului spital județean, cea mai importantă investiție a județului Sibiu și cel mai dorit proiect al Sibiului la un stadiu avansat. Practic suntem la momentul în care avem pregătită toată documentația pentru a obține autorizația de construire. Suntem cu cel puțin un an înaintea oricărui alt proiect de construire a unui spital, fie că vorbim de spitale regionale sau județene, suntem singurii care suntem în faza de a depune documentația pentru a obține autorizația de construcție. Cele mai avansate proiecte au ajuns doar la fază de studiu de fezabilitate. Noi, în plus, am parcurs etapa de autorizări, de avize și acum suntem în faza aproape finală a părții de documentație scriptică, urmând ca următoarea mare etapă să fie construcția efectivă a spitalului”, a declarat Daniela Cîmpean.

 

Lungul drum către spitalul nou a durat patru ani

 

Obținerea întregii documentații pentru proiectul actual de construire a unui nou spital în Sibiu a durat 4 ani.

În privința finanțării, reprezentanții CJ Sibiu au spus că se bazează, pentru finanțarea proiectului, pe parteneriatul cu Guvernul României, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și Ministerul Sănătății.

De asemenea, spitalul a fost proiectat și va fi executat după ultimele standarde folosite în Uniunea Europeană în domeniul sănătății și protecției mediului, fiind astfel eligibil pentru finanțare europeană.

„Proiectul noului spital județean are la bază principii sustenabile de construire bazate pe optimizarea costurilor, pe soluții de management sanitar complet digitalizate, pe un sistem de monitorizare și control centralizat, dar și pe soluții de management eficient al consumurilor și al mentenanței clădirii – clădirea îndeplinește conceptul nZEB 30% (nearly Zero-Energy Building  reprezintă un indicator asociat unei clădiri cu consum de Energie aproape Zero). Necesarul de energie va fi acoperit în mare măsură din surse regenerabile care sunt prevăzute în proiect”, transmit reprezentanții CJ Sibiu.

© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU


comentarii
1 comentarii

Tot inainte! Doamne ajuta
04.03.2021 02:38
Din aceeasi categorie
Noua ne pasa

publicare anunturi

Somarest

PORTAL MEDICAL

Comunicat_de_Presa_benef-finali-Amador-Concept

Comunicat de presa Jujube Atelier

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia