Tribuna
Sevis
Cei mai tineri subprefecţi
Sorana MAIER
4034 vizualizari
Cei mai tineri subprefecţi
* Daniela Paraschiva Pavel şi Rareş Macrea au fost investiţi ieri în funcţia de subprefecţi * cei doi au fost până acum manageri publici la Instituţia Prefectului *
Doi manageri publici tineri, angajaţi până acum la Instituţia Prefectului şi neimplicaţi vizibil în viaţa politică sau publică, sunt de ieri noii subprefecţi ai judeţului Sibiu. Daniela Paraschiva Pavel şi Rareş Macrea au fost investiţi în această funcţie, în care au fost numiţi printr-o Hotărâre de Guvern din 3 octombrie. În aceeaşi zi, foştii subprefecţi, Amalia Cindrea şi Florin Orlăţeanu, foşti membri ai Partidului Social Democrat au fost eliberaţi din funcţie, după retragerea PSD de la Guvernare.
Cei doi noi subprefecţi au fost numiţi în această funcţie temporar, până la data la care va fi organizat concursul pentru ocuparea definitivă a funcţiilor.
"În orice început există entuziasmul şi încrederea că va fi un pas bun, un progres în instituţia noastră", a declarat ieri prefectul Constantin Trihenea, la începerea ceremoniei care a avut loc la Instituţia Prefectului.
Trihenea a vorbit şi despre faptul că numirea celor doi tineri în această funcţie este de bun augur pentru că se produce tocmai într-un moment de maximă efervescenţă, un moment în care se relansează activitatea la nivelul teritoriilor, fapt care impune un ritm alert de rezolvare a problemelor, fără pauze şi fără sincope.
"Poate că pentru mulţi dintre dumneavostră a fost o surpriză numirea a doi tineri foarte puţin cunoscuţi în domeniul politic şi în administraţie, dar foarte bine cunoscuţi în interiorul Prefecturii. Condiţia de a avea cinci ani vechime în administraţie şi studii în domeniu a fost hotărâtoare", a mai spus Trihenea.
Daniela Paraschiva Pavel şi Rareş Macrea au citit şi au semnat jurământul, după care au fost felicitaţi de cei din sală.
"Administraţia publică locală este o provocare pentru orice profesionist. Vă asigur de toată deschiderea şi devotamentul meu", a spus Daniela Pavel.
La rândul său, Rareş Macrea a vorbit despre faptul că susţine continuarea procesului de descentralizare într-un ritm şi mai alert ca până acum.
"Încep cu bună credinţă acest mandat. Mulţumesc Guvernului pentru şansa oferită de a lucra pentru sibieni", a încheiat noul subprefect.
La festivitatea de ieri au fost prezenţi mitropolitul Laurenţiu Streza, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Constantin Şovăială, şi directori ai instituţiilor descentralizate din Sibiu.
Manageri publici
Daniela Paraschiva Pavel are 32 de ani, este licenţiată în ştiinţe juridice, absolventă a Facultăţii de Drept "Simion Bărnuţiu" din cadrul ULBS, a cursurilor Centrului de Cercetare în Afaceri a Fundaţiei Române pentru Dezvoltare Locală, a Institutului Naţional de Administraţie Bucureşti a Facultatăţii de Comunicare şi Relaţii Publice masterand în managementul public al Şcolii Naţionale de Ştiinţe Politice şi Administrative Bucureşti, deţine un certificat de manager public şi a participat la numeroase cursuri pe marginea managementului conflictelor, managementul informaţiei, managementului calităţii în administraţia publică şi multe altele.
A participat la derularea mai multor proiecte şi a fost pe rând, administrator, consilier juridic, cursant al Proiectului Tinerilor Profesionişti, stagiar cursant manager public în Irlanda şi România, iar din 2007 este manager public la Instituţia Prefectului Sibiu.
Rareş Macrea are 35 de ani, este licenţiat în Biologie, specializarea Ecologie şi Protecţia Mediului, la Facultatea de Ştiinţe din cadrul ULBS şi totodată absolvent al Institutului Naţional de Administraţie Publică. Este membru al reţelei naţionale de modernizatori ai administraţiei publice din România, membru al Societăţii Ornitologice Române, al Asociaţiei pentru Excelenţă în Educaţie "Europa", membru al ong-ului Ecotur, Sibiu. A participat la mai multe cursuri de instruire pe diferite probleme, cum ar fi transparenţa şi buna guvernare (în Olanda), obţinând în 1999 şi o bursă de studiu pe problematica administraţiei de mediu, în Irlanda. A lucrat pe rând, ca şef birou Protecţia Mediului la S.C Isama Sfântu-Gheorghe, apoi consilier principal la direcţia tehnică din cadrul Primăriei municipiului Sibiu, a fost stagiar la ministerul Mediului şi Administraţiei Locale din Irlanda, iar din 2005 este manager public la Instituţia Prefectului Sibiu.
comentarii
13 comentarii

niste sacrificati!
niste ratati,retardati!
guvernul ilegal,de trei zile!
oamenii de pat si casa pt ratatul Ariton!
SIBIENII
07.10.2009 00:10
BINE SPUS,TE CITAM:
"niste sacrificati!
niste ratati,retardati!
guvernul ilegal,de trei zile!
oamenii de pat si casa pt ratatul Ariton!"
ALTI SIBIENI
07.10.2009 00:14
e adevarat ca pica guvernul asta ?
liberalii au pus o motiune in parlament.
daca pica guvernul Boc,iarasi schimba tot?
alti prefect si alti subprefecti?
toanta
07.10.2009 08:35
Daca se schimba guvernul asta si pune altul pana la alegerile prezidentiale,ce face Boc? Ca el si-a dat demisia din functia de primar al Clujului.Ramane somer?
DAR EU CU CINE VOTEZ?
cetateanul turmentat
07.10.2009 08:42
bietii copii...i-au pacalit astia?
MILOSUL
07.10.2009 08:44
Felicitari tinerilor. Poate il invata cineva pe subprefect sa-si puna cravata; asa scurta pare a fi luata cu imprumut ...
cititor
07.10.2009 09:02
Mai verificati odata datele personale ale noului subrefect poate obtineti alt rezultat la o simpla scadere si aflati varsta reala! Bravo!
insignifiant
07.10.2009 09:12
Parca este una din operele lui Caragiale dupa cum se joaca "mai marii" Sibiului cu administratia locala! In ziua de azi nu mai conteaza ce stii, conteaza in ce partid esti; cum sa iti mai doresti sa ramai in tara asta cand singurul mod de a face cariera este sa fi membru partidului aflat la putere!
I.L. Caragiale
07.10.2009 11:20
Felicitari celor doi acum speram sa-si faca treaba in conformitate cu cerintele postului si sa nu ne dezamageasca ...ii sustin si nu ma intereseaza din ce partid politic fac parte ci sunt alaturi de ei fiindca sunt tineri merita si ei sansa sa-si arate calitatile... nu numai vechi functionari care isi stiu pe dinafara lectia "cum sa furam mai mult"...aratati ca puteti reprezenta o schimbare in bine!!!luptati!
Sustin tineretu!!!
07.10.2009 14:16
Felicitari celor doi acum speram sa-si faca treaba in conformitate cu cerintele postului si sa nu ne dezamageasca ...ii sustin si nu ma intereseaza din ce partid politic fac parte ci sunt alaturi de ei fiindca sunt tineri merita si ei sansa sa-si arate calitatile... nu numai vechi functionari care isi stiu pe dinafara lectia "cum sa furam mai mult"...aratati ca puteti reprezenta o schimbare in bine!!!luptati!
Sustin tineretu!!!
07.10.2009 14:16
Gresala vietii lui Ariton si-a pus amanta si baiatul de casa . Sa vedem daca ne mai poate cere sa luptam in campanie. Dan Nanu si dl Cioruga erau mult mai implicati . Sa revina Neagu si sa plece Ariton si Stirbet. Acesta din urma a subjugat Pd -ul
Raba
07.10.2009 17:05
Rusine .
Ariton si Stirbet nu mai respecta numic.
Se cer bani pentru posturile de directori.
Doar 3000 Euro. Se pare ca cer atat de putin deoarece stiu ca nu dureaza . Banii se dau prin firma de pe Autogarii..... vorba vine.... se cumpara materiale de constructii....... Oare a cui este firma respectiva
Cove
07.10.2009 17:14
Sunt niste marionete, au obtinut diplomele pe bani, au fost cumparte, nu au intelectul necesar, IQ sub medie,
VAI DE PREFECTURA NOASTRA si de judetul nostru. Rusine celor care i-au propus si numit
Un Sibiu
25.02.2010 09:33
Din aceeasi categorie
PORTAL MEDICAL

Postare anunturi

venactiv

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia