Tribuna
"Ceata Junilor" a câştigat pentru a doua oară Marele Premiu al Festivalului Internaţional "Morning Star" din Bulgaria
Andra MARINESCU
5795 vizualizari
*Ansamblul Folcloric „Ceata Junilor” și-a adjudecat pentru a doua oară Marele Premiu al Festivalului Internațional ”Morning Star” din Bulgaria, alături de Premiu I la Secțiunea Ansambluri* Reprezentanții Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul –Junii Sibiului” au dominat Secțiunea Formație 4 perechi profesioniști, obținând locul I* Silviei Macrea i-a fost decernat Premiul Special al Juriului pentru coregrafia și punerea în scenă a obiceiului de nuntă din Sălaj*.


Cea de-a doua participare a ansamblurilor folclorice „Cindrelul – Junii Sibiului” și „Ceata Junilor” la Festivalul Internațional al Artelor ”Morning Star” din Bulgaria a adus Sibiului și României patru premii internaționale de prestigiu. Este vorba despre Marele Premiu al Festivalului,obținut de Ansamblul „Ceata Junilor” pentru obiceiul de nuntă din Sălaj, Premiul I şi medalia de aur la secţiunea "Formație 4 perechi profesioniști", decernat reprezentanților Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul –Junii Sibiului”, Premiul I şi medalia de aur la secţiunea "Ansambluri", decernat „Cetei Junilor” pentru suita de jocuri și obiceiul albitul pânzelor pe Valea Hârtibaciului, precum şi de Premiul Special al Juriului, decernat Silviei Macrea pentru coregrafia și punerea în scenă a obiceiul de nuntă din Sălaj.

 

  • "Festivalul reunește anual peste 2.000 de participanți din toată lumea, într-o competiție de amploare derulată pe mai multe secțiuni: teatru, arte plastice, dans popular, dans modern, dans sportiv, circ, gimnastică aerobică, balet, arte marțiale etc. Laureaţii fiecărei secţiuni sunt mai apoi candidaţi la Marele Premiu al festivalului. Noi am reprezentat România în concursurile axate pe dans tradițional și obiceiuri și ne bucurăm că reușim din nou să aducem, acasă, Trofeul Festivalului și alte trei premii importante. Juriul de specialitate și reprezentanții UNESCO, prezenți în festival, au apreciat conceptul artistic, execuția tehnică și profesionalismul nostru, iar organizatorii ne-au lăudat pentru implicarea activă în evenimentele festivalului” , a spus Silvia MACREA, manager CJCPCT „Cindrelul – Junii” Sibiu.

Ansamblul „Ceata Junilor”, marele câștigător al celei de-a XX-a ediții a Festivalului Internațional al Artelor ”Morning Star” a fost recompensat cu un cec de 2.000 euro şi a fost invitat să evolueze mâine, 23 iunie a.c., la festivitatea de deschidere a unei competiții internaționale cu caracter sportiv, organizate în Albena.

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia