Tribuna
Sevis
Ceasul Bisericii din Rod, repus în funcțiune
Ceasul Bisericii din Rod, repus în funcțiune


Ceasul Bisericii Ortodoxe Române din Rod a fost reparat, la inițiativa ing. Petru Nedela. Lucrările au fost realizate în perioada octombrie 2017 - ianuarie 2018.
Ceasul a funcționat neîntrerupt până în anul 1967, având o istorie îndelungată. Acesta a fost cumpărat de comunitatea ortodoxă din Rod și instalat în anul 1931 în turnul bisericii.
În perioada 1952-1967, ceasul a fost întreținut benevol de Ioan Nedela, unul dintre merseriașii satului Rod însă, după decesul acestuia în anul 1967, ceasul a mai funcționat o anumită perioadă de timp, după care s-a oprit.
"Consider că această reparație a ceasului Bisericii Ortodoxe din Rod constituie o lucrare istorică, căci, după mai bine de o jumătate de veac, acesta are o nouă viață, iar comunitatea ortodoxă din Rod are un nou repel moral", spune pr. Virgil Manase. (A. M.)


comentarii
2 comentarii

Felicitari! Totusi, sa consideri un ceas drept "reper moral" mi se pare, cel putin, e exprimare neinspirata.
Magna Horreum
06.03.2018 16:27
Si totusi, cine a restaurat ceasul ? Un subiect ca acesta ar trebui mai mult detaliat, pentru ca informatia sa fie completa. se vorbeste doar de initiatorul lucrarii...dar cine este in spatele lucrarii??
Dragos
07.03.2018 23:28
Din aceeasi categorie
O istorie ragasita

Turul ciclist al Sibiului

Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Anunturi Tribuna

EVENIMENT TV

Comunicat de presa inchidere proiect

comunicat-incheiere-proiect-dabo

Ghid informativ clienti EFSA

Vacanta Eurotrip
info
PORTAL MEDICAL
Licitatie publica

accentmedia