Tribuna
Ceapa roșie și spanacul, produse „de lux”, în Piața Cibin
Dragoş BAKO
5736 vizualizari
Ceapa roșie și spanacul, produse „de lux”, în Piața Cibin
© Răzvan NEGRU

Alături de supermarketuri, hipermarketuri sau magazine de cartier, piețele agro-alimentare au rămas spațiile în care oamenii merg să își cumpere alimente pentru traiul de zi cu zi sau, după caz, să își facă stocuri. Piața Cibin părea, marți dimineață, un loc mai degrabă ocolit de mușterii decât o zonă comercială printre tarabele căreia clienții își umplu plasele. În afară de comercianți, puteai zări aproximativ 10 sibieni veniți să își cumpere legume sau fructe. Vânzătorii, unii dintre ei echipați cu măști de protecție și mănuși, alții fără, încearcă să păstreze distanța socială față de cei veniți să se aprovizioneze. Tendința de creștere a prețurilor poate fi observată cu ochiul liber și aici, produse precum ceapa roșie, lămâile, spanacul, scumpindu-se de două-trei ori față de o perioadă obișnuită.

Produse, care altădată erau cumpărate cu sume modice, au acum prețuri amețitoare. Vânzătorii din Piața Cibin spun că s-a scumpit totul și că sunt nevoiți să scumpească marfa. 

10 lei kg de ceapă roșie. Tot atât costă spanacul

Banala ceapă roșie, pe care o cumpăram la începutul anului cu 4 lei, costă acum în piață 10 lei/kg. Ceapa galbenă costă 6 lei/kg, adică de trei ori mai mult decât în urmă cu 2 luni. Morcovii se vând cu 3 lei/kg, ridichile cu 2 lei legătura, tot atât costând salata și legătura de ceapă verde. Roșiile sunt și ele mai scumpe, 10-13 lei/ kg, iar lămâile ajung la 15 lei/kg. Ceva mai „cumpătate” la preț sunt merele, care se vând cu 3-4 lei/kg. 

Făină, ulei și spirt, la prețuri majorate

La chioșcurile din Piața Cibin, făina, uleiul, spirtul medicinal sunt produse care și-au dublat sau și-au triplat prețul. Un kilogram de făină costă, în medie, 6 lei, o sticlă de ulei 8 lei, iar o sticluță de spirt medicinal 15 lei: „S-a scumpit totul. Și noi le luăm mai scump, de-aia am fost nevoiți să creștem prețul”, ne explică o vânzătoare. Puținii clienți încearcă și ei să păstreze distanța față de vânzătorii de la tarabe, chioșcuri și magazine și să petreacă un timp scurt în piață: „Am venit scurt să iau niște ceapă verde, o salată, poate ceva spanac, niște mere și fug acasă. Încerc să mă protejez păstrând distanța, port mănuși, fac tot ce pot să evit contactul cu cei din jur”, ne spune o femeie întâlnită printre tarabele din piață.

La rândul lor, comerciații spun că încearcă să mai vândă din marfă cât se mai poate. Un bărbat care poartă mănuși și stă la o distanță de 1 metru în spatele tarabei ne spune că „Vindem acum cât se mai poate. Încercăm să nu rămânem cu marfa să ni se strice pentru că și așa urmează o perioadă grea. Oamenii se plâng că totul e scump, dar scumpirile sunt și pentru noi și trebuie ca lumea să ne înțeleagă”.


comentarii
2 comentarii

Vreau să-i mulțumesc dr. PADMAN un caster de vrăji foarte puternic, care mă ajută să-mi aduc soțul înapoi la mine, în urmă cu câteva luni am o problemă serioasă cu soțul meu, în măsura în care a ieșit din casă și a început să se întâlnească cu o altă femeie și el a rămas cu femeia, aproape că am renunțat până când am văzut o mărturie online despre dr. PADMAN și am decis să-l contactez. I-am explicat problema mea și m-a asigurat că voi vedea un rezultat pozitiv după 24 de ore, în mod surprinzător soțul meu a revenit a doua zi după vraja, implorându-mă să-l iert și mi-a promis să nu mă mai lase niciodată, mulțumită dr unității pentru vraja reală și, dacă aveți vreo problemă, contactați-l, este sincer.

site web: https://padmanspell.com

Whatsapp +19492293867

E-mail: padmanlovespell@yahoo.com.

https://twitter.com/padman_dr.
Patricia
25.03.2020 02:27
Minciuni! Articol de doi bani. 10 lei kg de ceapa?? Exagerari aiurea! Pina si in poza e alt pret decat sustineti voi! Am fost azi in piata si am gasit preturi normale: pe un kg de spanac am dat 8 lei.
De ce mintiti?
26.03.2020 02:12
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

Comunicat de presa

Transportul Public Sibiu

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA