Tribuna
Ce vrea să aducă nou Alexandru Dumbravă în activitatea IȘJ Sibiu: "Un suflu de prospețime și de deschidere față de comunitate"
Andra MARINESCU
739 vizualizari
Ce vrea să aducă nou Alexandru Dumbravă în activitatea IȘJ Sibiu:
Începând de vineri, 14 noiembrie, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu are un nou șef. Este vorba despre Alexandru Dumbravă, fost director al Casei Corpului Didactic Sibiu. Într-un scurt interviu acordat TRIBUNEI, a vorbit despre cum vede el învățământul sibian, cât de pregătiți sunt dascălii și cum este echipa pe care a găsit-o la Inspectoratul Școlar Județean.


Alexandru Dumbravă a declarat că vrea să păstreze tot ceea ce este bun la IȘJ Sibiu și ceea ce "funcționează, dar și să aduc un suflu de prospețime și de deschidere față de comunitate".
Întrebat despre relația cu directorii unităților de învățământ, a adăugat că își dorește să devină colaboratori și parteneri "în slujba comunităților pentru care lucrăm".


Atuuri și carențe în învățământul sibian: "Nu vreau să încep prin a critica"


Alexandru Dumbravă apreciază dascălii pe care îi are învățământul sibian.
Întrebat despre atuurile și eventualele carențe ale învățământului din județul Sibiu, noul șef al IȘJ Sibiu a spus: "Este greu de spus în câteva cuvinte. Principalele atuuri ar fi dascălii de calitate, elevii motivați, părinții interesați ca odraslele lor să aibă parte de o educație de calitate, autoritățile locale care pun preț pe dezvoltarea bazei materiale din comunitățile păstorite. Carențele? Nu vreau să încep prin a critica. Vom vedea pe parcurs".


Ce spune Dumbravă despre PNL


Alexandru Dumbravă a făcut câteva precizări și în privința mult discutatei înscrieri în PNL.
"Sunt membru PNL din studenție, din 1998. Cred că, puțin, s-a înțeles greșit când s-a spus că m-am alăturat echipei PNL, faptul că am devenit membru PNL... Nu, am fost... Și pentru acest motiv am fost de câteva ori călcat în picioare. Mereu am răspuns, când eram invitat să părăsesc PNL și să intru la alții, că eu nu doresc să fac politică, ci management educațional. Scârbit de tot ce se întâmplă, am decis că trebuie să îmbin managementul educațional cu politica și să mă alătur acelor membri PNL care fac și politică, nu doar meseria de bază", a explicat Dumbravă.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia