Tribuna
Ce şopârlani, ce piţifelnici! "Riduri la paişpe ani ...Bă, nenorociţilor!"
Ce şopârlani, ce piţifelnici!

Impostura a dat iar în clocot şi bolboroseşte ca o oală uitată pe foc. Când unei mizerii de 84 de lei te încăpăţânezi să-i zici "alocaţie pentru copil" mai ai, poate, o scuză. Nesimţirea waterproof rezistentă la rafala de scuipaţi, prostia străbătută de dârzenii, ticăloşia aprigă sau lichelismul de catifea. Când mizeria asta "se dublează" la 150 de lei - acum nu mai e "ajustare", nu? - dacă te repezi să cauţi o cărămidă şi să te baţi cu ea pe piept, e mârlănie. Fie că ţi-au ieşit ţie ploile, fie că le-au ieşit lor. Şi-ţi spun de ce: fiindcă lor, copiilor, nu le-a ieşit mai nimic din asta. Diferenţa e cât o bătaie de joc. 66 de lei! Atâta "primesc" în plus cei între doi şi 18 ani graţie mărinimiei statului. 
Mărinimie care încaieră tabere şi ascute rânjete. Mirosul de profit face bărzăunii să roiască. Precum moliile în jurul lămpii. Săritura la beregăţi intră într-o etapă nouă. 66 de lei. Să socotim: nişte şosete, o napolitană şi poate o pereche de chiloţi, dacă alegi nişte şosete chinezeşti vândute la kil în Obor.
Aud că "proiectul" unora încă şi-l arogă alţii, ba şi năframă şi-au făcut din el. Aşa şi? Statul cheltuie sume muult mai mari cu deţinuţii, cu putorile deghizate în asistaţi social, cu mesele rotunde pentru capete pătrate, cu pensiile şi lefurile şmecherilor. Cu băieţii deştepţi, cu autostrăzile inexistente şi cu toată liota de lichele pentru care grija pentru prostime a devenit mima preferată, de parcă degeaba au fost inventate găleata, uleiul, şapca ori labele pentru sinistraţi. 
Multe din sumele ăstea schimonosesc bugetul cu idei care amputează viitorul, după ce ne-au amanetat prezentul şi ne-au vândut trecutul la tarif de tarabă. 
"Ba-i al nostru!" redevine imnul fără de care împroşcarea ar rămâne sterilă ca o nădejde ologită.
"Proiectului" unii îi spun "reuşită". Alţii răcnesc că-i "succesul" lor, grăbindu-se să prindă un loc pe soclu cu vedere la norod. Era să scriu nerod. Nu-i interesează că prin prăselele vociferărilor li se vede toată nemernicia. Goală puşcă. Dar noi n-ar trebui să zărim asta. Iar dacă zărim, să nu care cumva să şi ţinem minte. Nţţ, nici vorbă de aşa ceva. Noi tre să reţinem că azi-mâine ne vedem la urne cu restul turmei şi că alocaţia la copii au mărit-o ăştia. Sau ăilalţi. Sau mai bine să ţinem minte că în 2019, într-o ţară din UE, nişte şopârlani şi-au sărit la beregăţi din cauza unei pârlite de alocaţii! Ori datorită? 

 


comentarii
2 comentarii

BRAVO REDACȚIEI
gica
01.04.2019 22:07
Cand eram copil, aveam o alocatie de 150 de lei pe luna pana la 16 ani... Acum... se prelungeste pana la 19 ani daca esti inca elev... Iar lumea tot nu e multumita... Copiii se fac din dragoste, nu pt. alocatie...
@@@
01.04.2019 22:19
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia