Tribuna
Scribul de marţi
Ce întâmplare s-a petrecut...
Andrei ILENI
1449 vizualizari
Ce întâmplare s-a petrecut...

Am văzut meciul prezidenţiabil  - un blat pe postavul unei mese căptuşite pe la mantinelele din împrejurul jucătorilor. O fotografie de grup în care "frumuseţile" s-au închipuit, în variante statice.
Năzdrăvanii din noul guvern (constituit, alcătuit sau interimar) sunt castori care îşi fac adăpost în faţa trecutului.
Prin susţinerea votului, de scor naţional, Preşedintele îşi mai poate face un partid - în contra logicii partidului care l-a susţinut prin consiliere publicitară. Nu e singurul care a câştigat la scor. A mai fost o întâmplare trăznită: un personaj televizat a ocupat România prin gesturi şi chinurile post-idealiste ale fantasgomariilor protocoalelor dintr-un gest politic.
După ce ne-au trecut nervii, am numărat voturile, în urma întâmplării. Am urmărit, duminică noaptea, urma lupilor şi alţii strigau că ne vor bântui strigoii la începutul dimineţii lumnetice. Am câştigat, ceea ce s-a întâmplat. E o certitudine. Dar nu este convingătoare.
Certitudinea urlă, când mareea Lunii aduce la ţărm lupii între teritoriile şi vârstele politice unde se trăieşte în haită.
Sindicalişti veşnici şi actori reinterpretaţi, personaje cu variante, întâmplători sau închipuiţi, paşnici prin precauţie, golani cu sacoul tricolor, peste patriotismul individual, insecte şi aripile dintre palmele aplaudacilor. Toate sunt în dulapul Patriei...
O altă formă de uitare e întâmplarea ce s-a petrecut...
                                        ***
Presupun că tot dintr-un dulap cu molii a fost trântită şi uitată, virtutea. Laolaltă cu alte victime de conjunctură politică. Forma uitării e o variantă a precauţiei. Variantele sunt constituţionale. Constituţia e doar o "întâmplare scrisă".
Am votat uitarea, în memoria câştigată la scor! Felicitări. Urmează tăcerea dintre silabe, ca o variantă în profilul câştigătorului. Votul a fost. Ce întâmplare să ni se mai destăinuie?
Uitarea jubilaţiei partinice ar trebui să fie altă formă de destăinuire. Deocamdată, se prefac învinşii că mai sunt - ceilalţi încă nu sunt. Şi ei sunt variante ale întâmplării ce s-a patrecut...

comentarii
1 comentarii

preluarea corecta de la ,,ieruditul'' Iordache este ,,fantasmagonii''
marius
10.12.2019 09:58
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia