Tribuna
Ce facem în weekend: mergem la spectacol, în drumeție, la muzeu sau îi ducem pe cei mici la teatru
Nedeia DICU
499 vizualizari
Ce facem în weekend: mergem la spectacol, în drumeție, la muzeu sau îi ducem pe cei mici la teatru

Ultimul weekend din luna noiembrie sibienii pot alege să îl petreacă vizitând expoziții la Muzeul Brukenthal sau participând la „Masa Comunității”, în apropierea hotelului „Împăratul Romanilor”.

Pot alege, de asemenea, să meargă într-o drumeție în familie pentru observarea păsărilor de apă care iernează pe lacurile de la Mândra, să participe la spectacole folclorice sau simfonice sau să se distreze cu cei mici la Teatrul „Gong”.

Christmas at the Palace” aduce Magia la Muzeul Național Brukenthal. Între 29 noiembrie - 27 decembrie curtea Muzeului se va transforma într-un tărâm de basm, oferind o experiență unică sibienilor și turiștilor. Una dintre noutățile ediției din acest an este cupola de lumini amplasată pe partea pietonală a străzii Xenopol.  Evenimentul începe pe 29 noiembrie cu un moment inedit – „Masa Comunității”, o premieră menită să aducă împreună oameni din toate colțurile orașului și care va fi locul în care oricine poate să își aducă familia și ceva bun de mâncare și să împartă cu cei din jur. Masa, amplasată pe strada Xenopol, în apropierea hotelului „Împăratul Romanilor”, va găzdui pe parcursul celor patru săptămâni colindători, turiști și persoane care nu au posibilitatea de a se bucura acasă de o masă festivă. De asemenea, vizitatorii mai pot savura vin fiert, cafea de specialitate și migdale prăjite manual. În seara inaugurală, atmosfera va fi completată de muzica Patriciei Thomits și a DJ-ului Antenna.

Muzeul Național Brukenthal a deschis o nouă expoziție permanentă - Galeria de Artă Națională. Aceasta aduce în fața publicului lucrări de sculptură, fotografie, piese istorice, carte, desene, fotografie și multe altele. Vor fi și două module distincte despre Muzeul Asociațiunii Astra și fondul de artă și despre fotografie și atelierul Fischer din Sibiu. Expoziția va ilustra evoluţia picturii din România în cei peste 600 de ani, perioada cuprinsă între secolele XV-XX. Peste 600 de ani de cultură și civilizație, peste 200 de piese de artă, istorie, naturale, vânătoare, bijuterie, fotografie, veșminte, carte vor fi expuse în cadrul noii expoziții permanente.

Ultimele excursii din noiembrie, pregătite de Anii Drumeției, vor avea loc sâmbătă, 30 noiembrie, când sibienii sunt invitați la o drumeție în familie pentru observarea păsărilor de apă care iernează pe lacurile de la Mândra, Sibiu – Mândra – Sibiu, ghid Mihai Proca sau într-o drumeție în Munții Cindrel, pe traseul Păltiniș – Oncești – MGS – Rășinari, alături de ghidul Radu Zaharie.

Teatrul „Gong” a pregătit pentru sfârșitul lunii noiembrie Atelierul de Creat Povești – „Felinar de poveste”, care va avea loc sâmbătă, 30 noiembrie, de la orele 10:00 și 12:00. (În ultima zi a toamnei, copiii sunt invitați la un atelier special, unde vor construi un felinar magic, perfect pentru a spune povești la lumina sa blândă. Folosind bețe de lemn, hârtie de calc, lipici și carioci, fiecare mic artist va transforma materialele simple într-un felinar luminos. Fiecare copil va avea ocazia să-și personalizeze felinarul și să-l folosească pentru a ilumina serile de basm și a inspira noi aventuri). Ultimul spectacol al acestei luni va fi „Harap Alb”, după Ion Creangă, sâmbătă, 30 noiembrie, ora 11:00. („Harap-Alb” este povestea maturizării unui băiat în timpul unei călătorii în care învaţă să-şi facă prieteni, să găsească soluţii pentru situaţii complicate, să aibă încredere în oameni şi să deosebească binele de rău. La finalul acestui drum, Harap-Alb îşi merită răsplata pentru că a fost curajos, şi-a folosit inteligenţa şi şi-a exersat bunătatea).

Cei ce iubesc filmele românești sunt așteptați la Centrul Cultural „Ion Besoiu”, vineri, 29 noiembrie, de la ora 20,00, la RetroCinemateca, care le va prezenta producția „Despre morți numai de bine” acțiune, dramă, 2005, cu: Crenguța Hariton, Ștefan Sileanu, Tomi Cristin. „Traficanți de droguri, prostituate, criminali, polițişti duplicitari, politicieni corupți viermuiesc în lumea abjectă a filmului “Despre morți numai de bine”, un film care vă arată fața nevăzută a societății româneşti de astăzi”. Filmul a primit Marele Premiu al Festivalului Detective FEST - Moscova, 2006.

Tot vineri, 29 noiembrie, începând cu ora 19:00, pe scena Centrului Cultural „Ion Besoiu” din Sibiu peste 100 de dansatori, actuali și foști membri ai Ansamblului Folcloric „Ardealul” al Casei de Cultură a Studenților Sibiu, se vor întâlni pentru a sărbători trei decenii de tradiție, energie și pasiune pentru folclorul românesc. Spectacolul va aduce în fața publicului momente coregrafice tradiționale, costume populare autentice și energia inconfundabilă a studenților și absolvenților care au scris istoria „Ardealului”.

Vineri, 29 noiembrie, de la orele 10,00 și 11,30, la Sala Thalia copiii sunt invitați să cunoască animalele, pe ritm de muzică. Concertul educativ „Carnavalul animalelor” de Camille Saint-Saëns îi va purta pe cei mici în lumea animalelor, printr-o suită muzicală comică, compusă din 14 mișcări scurte, fiecare dintre ele despre un tip diferit de animal. Momentul muzical este însoțit de povestea spusă de naratorul Paul Bondane.

Sursa foto: Arhiva Tribuna





comentarii
1 comentarii

Oriunde, numai nu la biserică!
Ce progresistă grețoasă!
Un cititor
28.11.2024 15:23
Din aceeasi categorie
Filarmonica de Stat Sibiu

Filarmonica Sibiu

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Tribuna