Tribuna
Ce facem în weekend?
Liuba STARII
442 vizualizari
Ce facem în weekend?

În acest sfârșit de săptămână, savurăm frumusețea peisajelor de toamnă la Muzeul ASTRA și ne plimbăm prin parcurile orașului. Teatrele din Sibiu ne bucură cu cele mai captivante spectacole și ne răsfață cu multe povești. Localnicii din satul Fântânele ne așteaptă la Târgul Merelor. În weekend, vremea va fi mult mai caldă decât normalul termic pentru această dată, după care valorile de temperatură vor marca o scădere semnificativă. Agenda completă a evenimentelor din următoarele zile o regăsiţi în cele ce urmează.

*VINERI

*Ora 10: Activi pentru incluziune. Oferte culturale și de timp liber pentru persoane cu dizabilități

*Ora 18:Bibi de Mihaela Michailov și Radu Apostol, Teatrul Gong

*SÂMBĂTĂ

*Ora 10: Atelierul de Creat Povești – Păpușa curcubeu, Teatrul Gong

 *Ora 18: Bibi de Mihaela Michailov și Radu Apostol, Teatrul Gong

*Ora 19: Între lumi și printre ziduri. Un poem teatral, Fabrica de Cultura IACM

*Ora 19: Spectacolul “you-topia”, TNRS

*DUMINICĂ

*Ora 19: Între lumi și printre ziduri. Un poem teatral, Fabrica de Cultura IACM

*Ora 19: Spectacolul “you-topia”, TNRS

*Orele 10-16: Târgul de Mere, satul Fântânele

VINERI – DUMINICĂ

*Cabinetul de Cartografie, Palatul Brukenthal, Piața Mare, nr.4,  Expoziția: Transilvania altfel. Istorii culturale din Principat

*Grădina Zoologică din Sibiu. Poate fi vizitată, zilnic, între orele 9.30 – 19.30, prețul biletelor de 5 și 10 lei.  

*Muzeul ASTRA. Deschis zilnic, între orele 8-20. Bilete: 25 lei/ adult, 7 lei/ elev, student. Reduceri pentru grupuri de minimum 20 de persoane. Festivalul ASTRA Multicultural

*Muzeul Naţional "Brukenthal" din Sibiu. Programul de vizitare este de miercuri până duminică, între orele 9 - 13.30 şi 14.30 - 17. În intervalul orar 13.30 - 14.30, Muzeul se va închide pentru dezinfecţie. Muzeul Naţional "Brukenthal" a deschis Palatul "Brukenthal"- Galeria de Artă Europeană şi Galeria de Artă Românească, Muzeul de Istorie "Casa Altemberger", Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul de Artă Contemporană şi Muzeul Cinegetic "August von Spiess". Durata maximă a timpului petrecut de vizitatori în Muzeu este de două ore. Preţuri: Palatul "Brukenthal", Galeria de Artă Europeană - 20 lei, Muzeul de Istorie - 20 de lei, Muzeul de Istorie Naturală - 13 lei, Galeria de Artă Românească - 12 lei, Galeria de Artă Contemporană - 8 lei, Muzeul de Vânătoare "August von Spiess" - 10 lei, Muzeul de Istorie a Farmaciei - 10 lei. Reduceri pentru elevi, studenţi şi pensionari.

*Arka Park Păltiniş (deschis în weekend între orele 10-18). E aflat la 24 de kilometri de Sibiu, iar durata de vizitare şi distracţie în Arka Park Păltiniş este de trei ore. Adulţii plătesc 55 de lei, elevii şi studenţii 50 de lei, copiii până în 14 ani 45 de lei. Pentru grupuri, Arka Park Păltiniş acordă reduceri. 30 de minute în plus petrecute în parc costă între opt şi zece lei.

*Păltiniş. În cazul în care nu aveţi maşină personală, puteţi merge la Păltiniş cu autobuzul. Staţia Gară, spre Păltiniş - vineri-duminică - orele 7, 11 16; Staţia Paltiniş (spre staţia Gară) - vineri-duminică - orele 9, 13.30 şi 17.30.

*Telecabina Bâlea Lac- Bâlea Cascadă. Lungime traseu: 3, 7 km. Program de funcţionare: orele 9 - 17. Preţuri urcare/ coborâre: 40 lei/ adult, copiii între doi şi 12 ani plătesc 20 lei, iar copiii sub doi ani beneficiază de gratuitate.

*Pescuit în județul Sibiu -  Balta Poligon Dumbrăveni, La Amurii Albi, Dumbrăveni, Baraj Avrig (Râul Olt), Balta lui Iancu, Colun, Lacurile de la Săcel, Complexul Măgura Cisnădie, Lacurile de la Mândra, Lacurile de la Tocile (în jur de 50-60 de lei pentru o zi).

*Escape room, o metodă inedită de petrecere a timpului liber, în oraș. Prețuri: grurpuri de două - trei persoane - 60 lei / persoană; patru - cinci persoane  - 55 lei / persoană; șase-zece persoane - 50 lei / persoană. Elevii și studenții -  preț unic de 40 lei/persoană. 

*Paintball. Amatorii de jocuri video care vor să se simtă în pie­lea militarilor sau super­eroi­lor din filme pot să se înar­meze cu bile cu vopsea şi să se încadreze într-un scenariu pus la dispoziţie de adminis­tratorii clubului de paintball. Preț: 50 de lei de persoană. Pre­ţul include echipamentul de protecţie (cască, vestă, mă­nuşi) şi 200 de bile cu vopsea. Reducere pentru elevi și studenți, respectiv 45 de lei.

Foto: Răzvan NEGRU

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
SEVIS

E-pneu

PARCUL MEMORIAL  MULTICULTURA

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
VISA MEDICA
Comunicat de presa
Licitatie publica

accentmedia