Tribuna
Ce facem în weekend?
Liuba STARII
987 vizualizari
Ce facem în weekend?
© Răzvan Negru

În acest sfârșit de săptămână, viața culturală a Sibiului  se bucură de o mulțime de evenimente. Olarii din diferite regiuni ale țării își prezintă meșteșugurile în cadrul atelierelor creative, iar bucătarii iscusiți gătesc în vase de lut în Muzeul ASTRA.  Chitariștii își dau întâlnire în Piața Habermann, iar actorii naționalului sibian ne încântă cu spectacolele online și offline. Localnicii și oaspeții se mobilizează în diferite locații și participă în concursuri organizate cu prilejul Săptămânii Europene. Iubitorii de bălăceală profită de reduceri la Ocna Sibiului și savurează ultimele momente de distracție la ștranduri din jurul Sibiului. În weekend, vremea ține cu noi și va fi în general frumoasă. Agenda completă a evenimentelor din următoarele zile o regăsiţi în cele ce urmează.

VINERI

*Ora 9:  Festivalul de Artă Contemporană de la Sibiu

*Orele 10 și 18: Spectacolul “Frumoasa fin pădurea adormită”, curtea interioară a Teatrului "GONG"      

*Orele 10-18: Târgul Frumos.Ceramic.Folositor, ediția de toamnă, Muzeul ASTRA    

*Ora 17: Săptămâna Europeană a Mobilității la Sibiu

 *Ora 18: Sibiu Guitar Meeting Legacy, Piața Habermann Markt

 *Ora 19: Teatru-film “Autobanh”, TNRS, online

 *Ora 19: Iubire cu Năbădai, Fabrică de Cultură, Sala Lulu

*Ora 20.30: Este Film Festival

SÂMBĂTĂ

*Ora 9:  Festivalul de Artă Contemporană de la Sibiu

*Ora 10:Săptămâna Europeană a Mobilității la Sibiu, Concurs cu premii, Muzeul ASTRA

*Orele 10 și 18: Spectacolul “Frumoasa fin pădurea adormită”, curtea interioară a Teatrului "GONG".      

*Orele 10-18: Târgul Frumos.Ceramic.Folositor, ediția de toamnă, Muzeul ASTRA    

*Ora 18: Sibiu Guitar Meeting Legacy, Piața Habermann Markt

*Ora 19: Iubire cu Năbădai, Fabrică de Cultură, Sala Lulu

*Ora 17: Săptămâna Europeană a Mobilității la Sibiu, Concurs cu premii, Muzeul ASTRA

*Ora 17: Sibiu Open, Tenis Club Pamira

*Ora 20.30: Este Film Festival

DUMINICĂ

*Ora 9:  Festivalul de Artă Contemporană de la Sibiu

*Ora 10: Spectacolul “Apolodor în deutsch, curtea interioară a Teatrului "GONG

*Ora 10: Săptămâna Europeană a Mobilității la Sibiu, Concurs cu premii, Muzeul ASTRA

*Orele 10-18: Târgul Frumos.Ceramic.Folositor, ediția de toamnă, Muzeul ASTRA    

*Ora 11: Ateliere cu părinții în Orașul Artiștilor, Piața Mică

*Ora 17: Sibiu Open, Tenis Club Pamira

*Ora 17: Săptămâna Europeană a Mobilității la Sibiu, Piața Schiller

*Ora 20.30: Este Film Festival

 VINERI – DUMINICĂ

*Expoziţia de fotografie "Panorama Sibiu Hermannstadt", etajul 1 al Centrului de dialog şi cultură "Friedrich Teutsch", situat pe strada Mitropoliei, nr. 30. Până în 15 decembrie, expoziţia poate fi vizionată zilnic, de luni până sâmbătă, în intervalul orar 10 - 17. Accesul vizitatorilor este gratuit şi se realizează cu respectarea regulilor impuse de actualul context epidemiologic.

*Expoziţia “Grigorie Minea și invitații”, Casa Albastră, Piața Mare nr.5. Până în 25 septembrie, expoziţia poate fi vizionată zilnic, de luni până sâmbătă.

*Expoziţia "Great artists of the world/Empowered/Puterea de a crede", Cabinetul de Stampe al Palatului "Brukenthal".

*Expoziţia temporară "Farmacia - arta vindecării", Muzeul de Istorie a Farmaciei.

*Expoziţia "Structură şi culoare în lumea vie", Sala Multimedia a Muzeului de Istorie Naturală.

*Muzeul ASTRA. Deschis zilnic, între orele 8 - 20. Bilete: 25 lei/ adult, 7 lei/ elev, student. Reduceri pentru grupuri de minimum 20 de persoane.

*Muzeul Naţional "Brukenthal" din Sibiu. Programul de vizitare este de miercuri până duminică, între orele 9 - 13.30 şi 14.30 - 17. În intervalul orar 13.30 - 14.30, Muzeul se va închide pentru dezinfecţie. Muzeul Naţional "Brukenthal" a deschis Palatul "Brukenthal"- Galeria de Artă Europeană şi Galeria de Artă Românească, Muzeul de Istorie "Casa Altemberger", Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul de Artă Contemporană şi Muzeul Cinegetic "August von Spiess". Durata maximă a timpului petrecut de vizitatori în Muzeu este de două ore. Preţuri: Palatul "Brukenthal", Galeria de Artă Europeană - 20 lei, Muzeul de Istorie - 20 de lei, Muzeul de Istorie Naturală - 13 lei, Galeria de Artă Românească - 12 lei, Galeria de Artă Contemporană - 8 lei, Muzeul de Vânătoare "August von Spiess" - 10 lei, Muzeul de Istorie a Farmaciei - 10 lei. Reduceri pentru elevi, studenţi şi pensionari.

*Grădina Zoologică din Sibiu. Program zilnic, între orele 9.30 - 19.30.  Poara nr. 2 - orele 10 - 19, bărci - 10.30-19.30. Copiii peste trei ani, elevii, studenţii şi pensionarii plătesc un bulet de doi lei. Adulţii vor achita trei lei. Copiii sub trei ani beneficiază de gratuitate. Închiriere bărci - 30 de lei pentru 30 de minute.

*Versailles Weddings & Events Sibiu - terasă, restaurant, plajă şi loc de joacă pentru copii. Rezervări se pot face la 0733947286.

*Aqua Club Elatis, Avrig. Deschis între orele 9 - 22. Informaţii la numărul de telefon 0756 476 081. Adulţi - 20 lei, elevi /
studenţi - 15 lei, copiii până în şase ani au acces gratuit. Taxă şezlong - 10 lei,
taxă baldachin - 50 lei.

*Ștrandul Măgura Cisnădie. Programul e de luni până duminică, începând cu ora 10 şi până la 20.30. Tarifele de intrare: 10 lei/zi/adult, cinci lei/zi pentru copii, elevi şi studenţi. Pentru cei care doresc să închi­rieze un şezlong, preţul este de cinci lei/zi, iar pentru o umbrelă cei care vor să se pună la adăpost de soare vor plăti tot cinci lei/zi.

*Piscina Vestala, Veştem. Detalii la 0751 229 901.

*Zboruri cu balon cu aer cald (560 de lei/pers). Un zbor durează aproximativ o oră. Pentru participare e nevoie de îmbră­căminte sport. Numărul de pasageri admişi este cinci. Detalii la 0746589986.

*Escape room, o metodă inedită de petrecere a timpului liber, în oraş. Preţuri: grurpuri de două - trei persoane - 60 lei / persoană; patru - cinci persoane - 55 lei / persoană; şase-zece persoane - 50 lei / persoană. Elevii şi studenţii - preţ unic de 40 lei/persoană.

*Paintball. Amatorii de jocuri video care vor să se simtă în pielea militarilor sau super-eroilor din filme pot să se înarmeze cu bile cu vopsea şi să se încadreze într-un scenariu pus la dispoziţie de administratorii clubului de paintball. Preţ: 50 de lei de persoană. Preţul include echipamentul de protecţie (cască, vestă, mănuşi) şi 200 de bile cu vopsea. Reducere pentru elevi şi studenţi, respectiv 45 de lei.

*Arka Park Păltiniş (deschis în weekend între orele 10-18). E aflat la 24 de kilometri de Sibiu, iar durata de vizitare şi distracţie în Arka Park Păltiniş este de trei ore. Adulţii plătesc 55 de lei, elevii şi studenţii 50 de lei, copiii până în 14 ani 45 de lei. Pentru grupuri, Arka Park Păltiniş acordă reduceri. 30 de minute în plus petrecute în parc costă între opt şi zece lei.

*Arena Platoş. Activităţi: sanie de vară, trambulină, parc de căţărat, lac, poteci de drumeţie etc. Telescaun: urcare - 10 lei/ adult, opt lei/ elev, student, şapte lei/ copil. Urcare şi coborâre: preţuri între 13 şi 19 lei. Închiriere trotinete de teren: 25 de lei elevi/studenţi/pensionari, 30 de lei adulţi (două ore); Închiriere biciclete de teren: 20 de lei elevi/studenţi/pensionari, 30 de lei adulţi (două ore); Sanie de vară: o coborâre. elevi/studenţi/pensionari - 22 de lei, pentru adulţi 27 de lei; Tiroliană: o coborâre pentru elevi/studenţi/pensionari - 22 de lei, pentru adulţi 27 de lei; parc de căţărat - 17 lei elevi/studenţ şi 22 de lei pentru adulţi; Card de zi pentru telescaun: 40 de lei studenţi/elevi/pensionari, 58 lei / adulţi. Abonament pentru o zi: 80 de lei (studenţi/elevi/pensionari), 85 (adulţi).

*Păltiniş. În cazul în care nu aveţi maşină personală, puteţi merge la Păltiniş cu autobuzul. Staţia Gară, spre Păltiniş - vineri-duminică - orele 7, 11 16; Staţia Paltiniş (spre staţia Gară) - vineri-duminică -
orele 9, 13.30 şi 17.30.

*Ocna Sibiului. În perioada 7-30 septembrie, adulţii vor plăti 10 lei/ zi, copiii vor avea gratuitate.

 *Pescuit în judeţul Sibiu - Balta Poligon Dumbrăveni, La Amurii Albi, Dumbrăveni, Baraj Avrig (Râul Olt), Balta lui Iancu, Colun, Lacurile de la Săcel, Complexul Măgura Cisnădie, Lacurile de la Mândra, Lacurile de la Tocile (în jur de 50-60 de lei pentru o zi).

*Telecabina Bâlea Lac- Bâlea Cascadă. Lungime traseu: 3, 7 km. Program de funcţionare: orele 9 - 17. Preţuri urcare/ coborâre: 35 lei/ adult, copiii între doi şi 12 ani plătesc 15 lei, iar copiii sub doi ani beneficiază de gratuitate.

*Castelul de Lut "Valea Zânelor", Porumbacu de Sus. Preţ: 5 lei/ persoană.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

Grant pentru capital de lucru TURTHA & SAVOURY SRL

Comunicat_de_Presa_Fagus ROM

Comunicat_de_Presa_ELLIXIRZ BAR

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia