Tribuna
PNL
Ce facem în weekend?
Ce facem în weekend?
În acest sfârșit de săptămână, ne bucurăm de concerte în aer liber, de întâlniri cu un jandarm rural, cu spectacole de teatru pentru toate vârstele, dar și de expoziții și plimbări în muzeele Sibiului.

 


În weekend, vremea va fi călduroasă. Potrivit meteorologilor sibieni, cerul va fi variabil cu unele înnorări temporare. Pe arii restrânse la munte și izolat în rest, vor fi condiții de averse de ploaie însoțite și de descărcări electrice.
Agenda evenimentelor din acest sfârșit de săptămână: 

 


VINERI


*Orele 10 și 18: "Abracadabra: magia poveștilor la Sibiu", cu Marian Râlea, curtea interioară a Teatrului "Gong". Preț: 14 lei. 
*Ora 18: Festivalul Icon Arts Transilvania 2020, strada Cetății. Concert jazz cu Ana Cristina Leonte – voce, Ciprian Pop – chitară, Albert Tajti – pian. Accesul este liber doar prin rezervare la numărul de telefon al casei de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu: 0735 566 486
*Ora 19: „Tom și Jerry 2.0”, adaptare după „Jerry and Tom” de Rick Cleveland, online, pe FITS și TNRS. 
*Ora 19:  Concert inclus în proiectul "Vara Filarmonicii pe cea mai frumoasă stradă din Sibiu", Sala Thalia, strada Cetății. Ana-Cristina Leonte (voce), Albert Tajti (pian) și Ciprian Pop (chitară). Cei trei și muzicieni vor cânta o serie de compoziții proprii și vor reinterpreta câteva standard de jazz. 


SÂMBĂTĂ


*Orele 10 și 18: "Abracadabra: magia poveștilor la Sibiu", cu Marian Râlea, curtea interioară a Teatrului "Gong". 
*Ora 21:  Freedom Events – Concert Delia, strada Henri Coandă Sibiu, bilete la https://www.iabilet.ro/bilete-sibiu-freedom-events-concert-delia-57767/. 
*Ora 21: Concert Trio Contraste, esplanada Filarmonicii. 

 


DUMINICĂ


*Ora 20.30: Concert Radu Nechifor & Friends, parcarea Casei de Cultură Cisnădie. Preț: 25 lei. 
*Ora 21:  "Actori.SB.Online – Daruri teatrale", online, TNRS și FITS. 
*Ora 21.30: "Schauspieler.SB.Online - Theatergeschenke", online, FITS și TNRS.

 
VINERI - DUMINICĂ


*"Jandarmul rural", Muzeul din Dumbrava Sibiului. 6-9 august, orele 10-12, la intrarea în Pavilionul Muzeal Multicultural, din Muzeul în aer liber; Sâmbătă-duminică, 8-9 august, orele 12-14, în Muzeul în Aer Liber.
*Expoziția de fotografie "Panorama Sibiu | Hermannstadt", etajul 1 al Centrului de dialog și cultură „Friedrich Teutsch”, situat pe strada Mitropoliei, nr. 30. Până în 15 decembrie, expoziția poate fi vizionată zilnic, de luni până sâmbătă, în intervalul orar 10 – 17. Accesul vizitatorilor este gratuit și se realizează cu respectarea regulilor impuse de actualul context epidemiologic.
*Expoziţia "Great artists of the world/Empowered/Puterea de a crede", Cabinetul de Stampe al Palatului "Brukenthal".
*Expoziția temporară "Farmacia - arta vindecării", Muzeul de Istorie a Farmaciei.
*Expoziția "Gaia Inter Divinum et Incompletum", Sala Expo a Primăriei Sibiu.
*Expoziția "Structură și culoare în lumea vie", Sala Multimedia a Muzeului de Istorie Naturală.
*Muzeul ASTRA. Deschis zilnic, între orele 8 - 20. Bilete: 25 lei/ adult, 7 lei/ elev, student. Reduceri pentru grupuri de minimum 20 de persoane.
*Muzeul Național "Brukenthal" din Sibiu. Programul de vizitare este de miercuri până duminică, între orele 9 - 13.30 și 14.30 - 17. În intervalul orar 13.30 – 14.30, Muzeul se va închide pentru dezinfecție. Muzeul Național "Brukenthal" a deschis Palatul "Brukenthal"- Galeria de Artă Europeană și Galeria de Artă Românească, Muzeul de Istorie "Casa Altemberger", Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul de Artă cContemporană și Muzeul Cinegetic "August von Spiess". Durata maximă a timpului petrecut de vizitatori în Muzeu este de două ore. Prețuri: Palatul "Brukenthal", Galeria de Artă Europeană - 20 lei, Muzeul de Istorie - 20 de lei, Muzeul de Istorie Naturală - 13 lei, Galeria de Artă Românească - 12 lei, Galeria de Artă Contemporană - 8 lei, Muzeul de Vânătoare "August von Spiess" - 10 lei, Muzeul de Istorie a Farmaciei - 10 lei. Reduceri pentru elevi, studenți și pensionari.
*Grădina Zoologică din Sibiu. Program zilnic, între orele 9.30 - 19.30.  Poara nr. 2 - orele 10 - 19, bărci - 10.30-19.30. Copiii peste trei ani, elevii, studenții și pensionarii plătesc un bulet de doi lei. Adulții vor achita trei lei. Copiii sub trei ani beneficiază de gratuitate. Închiriere bărci - 30 de lei pentru 30 de minute.
*Versailles Weddings & Events Sibiu - terasă, restaurant, plajă și loc de joacă pentru copii. Rezervări se pot face la 0733947286.
*Aqua Club Elatis, Avrig. Deschis între orele 9 - 22. Informații la numărul de telefon 0756 476 081. Adulți - 20 lei, elevi / studenți - 15 lei, copiii până în șase ani au acces gratuit. Taxă șezlong - 10 lei, taxă baldachin - 50 lei.
*Ștrandul Măgura Cisnădie. Programul e de luni până duminică, începând cu ora 10 și până la 20:30. Tarifele de intrare: 10 lei/zi/adult, cinci lei/zi pentru copii, elevi şi studenţi. Pentru cei care doresc să închirieze un şezlong, preţul este de cinci lei/zi, iar pentru o umbrelă cei care vor să se pună la adăpost de soare vor plăti tot cinci lei/zi.
*Piscina Vestala, Veștem. Detalii la 0751 229 901.
*Zboruri cu balon cu aer cald (560 de lei/pers). Un zbor durează aproximativ o oră. Pentru participare e nevoie de îmbrăcăminte sport. Numărul de pasageri admiși este cinci. Detalii la 0746589986strand bai ocna sibiului.
*Escape room, o metodă inedită de petrecere a timpului liber, în oraș. Prețuri: grurpuri de două - trei persoane - 60 lei / persoană; patru - cinci persoane - 55 lei / persoană; șase-zece persoane - 50 lei / persoană. Elevii și studenții - preț unic de 40 lei/persoană.
*Paintball. Amatorii de jocuri video care vor să se simtă în pielea militarilor sau super-eroilor din filme pot să se înarmeze cu bile cu vopsea şi să se încadreze într-un scenariu pus la dispoziţie de administratorii clubului de paintball. Preț: 50 de lei de persoană. Preţul include echipamentul de protecţie (cască, vestă, mănuşi) şi 200 de bile cu vopsea. Reducere pentru elevi și studenți, respectiv 45 de lei.
*Arka Park Paltiniș (deschis în weekend între orele 10-18). E aflat la 24 de kilometri de Sibiu, iar durata de vizitare și distracție în Arka Park Păltiniș este de trei ore. Adulții plătesc 55 de lei, elevii și studenții 50 de lei, copiii până în 14 ani 45 de lei. Pentru grupuri, Arka Park Păltiniș acordă reduceri. 30 de minute în plus petrecute în parc costă între opt și zece lei.
*Arena Platoș. Activități: sanie de vară, trambulină, parc de cățărat, lac, poteci de drumeție etc. Telescaun: urcare - 10 lei/ adult, opt lei/ elev, student, șapte lei/ copil. Urcare și coborâre: prețuri între 13 și 19 lei. Închiriere trotinete de teren: 25 de lei elevi/studenți/pensionari, 30 de lei adulți (două ore); Închiriere biciclete de teren: 20 de lei elevi/studenți/pensionari, 30 de lei adulți (două ore); Sanie de vară: o coborâre elevi/studenți/pensionari - 22 de lei, pentru adulți 27 de lei; Tiroliană: o coborâre pentru elevi/studenți/pensionari - 22 de lei, pentru adulți 27 de lei; parc de cățărat - 17 lei elevi/studenț și 22 de lei pentru adulți; Card de zi pentru telescaun: 40 de lei studenți/elevi/pensionari, 58 lei / adulți. Abonament pentru o zi: 80 de lei (studenți/elevi/pensionari), 85 (adulți).
*Păltiniş. În cazul în care nu aveți mașină personală, puteți merge la Păltiniș cu autobuzul. Stația Gară, spre Păltiniș - vineri-duminică - orele 7, 11 16; Stația Paltiniș (spre stația Gară) - vineri-duminică - orele 9, 13.30 și 17.30.
*Ocna Sibiului. Între 13 iunie și 23 august, adulții vor plăti 25 lei/ zi, copiii zece lei, iar parcarea va costa tot cinci lei. Aceste prețuri sunt, de asemenea, valabile, între orele 7 -18, iar în intervalul orar 18 - 20 ele scad la 15 lei pentru adulți, iar copiii vor avea gratuitate.
*Pescuit în județul Sibiu - Balta Poligon Dumbrăveni, La Amurii Albi, Dumbrăveni, Baraj Avrig (Râul Olt), Balta lui Iancu, Colun, Lacurile de la Săcel, Complexul Măgura Cisnădie, Lacurile de la Mândra, Lacurile de la Tocile (în jur de 50-60 de lei pentru o zi).
*Telecabina Bâlea Lac- Bâlea Cascadă. Lungime traseu: 3, 7 km. Program de funcționare: orele 9 - 17. Prețuri urcare/ coborâre: 35 lei/ adult, copiii între doi și 12 ani plătesc 15 lei, iar copiii sub doi ani beneficiază de gratuitate.
*Castelul de Lut "Valea Zânelor", Porumbacu de Sus. Preț: 5 lei/ persoană. (A. M.)

 

comentarii
1 comentarii

Articol de (A)rahat.
Un cititor
06.08.2020 23:23
Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia