Tribuna
Ce face ursul când îi iese autostrada-n drum. Primul ecoduct construit în România. VIDEOREPORTAJ
Rareș BIŢU
1981 vizualizari
Ce face ursul când îi iese autostrada-n drum. Primul ecoduct construit în România. VIDEOREPORTAJ

"Urs accidentat mortal de o camionetă pe Autostrada Sibiu - Orăştie". Aşa suna în august 2018 o ştire despre un urs lovit de o camionetă de şapte tone undeva pe lângă Sălişte. Cum a ajuns animalul pe autostradă n-au putut nici drumarii să explice. Reprezentanţii Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov au spus atunci că nu au găsit niciun fel de semne după ce au verificat gardul de siguranţă.

Pentru astfel de evenimente să nu se mai repete, e nevoie de amenajări speciale. În acest an, primele ecoducte pe o autostradă din România, pasaje special construite pentru deplasarea animalelor sălbatice, vor fi deschise pe autostrada Lugoj - Deva. Cel puţin aşa sună cele mai recente "ameninţări" cu care autorităţile ne-au luat la ţintă. Dacă unii se încăpăţânează să vadă mai degrabă un moft în genul ăsta de amenajări, alţii par absolut convinşi că astfel de proiecte nu pot lipsi de pe o autostradă decentă. Dacă traficul are nevoie de siguranţă, atunci şi biodiversitatea merită şansa ei, iar asta nu poate fi conservată decât prin aşa numita infrastructura verde. 

Un videoreportaj Hotnews arată care este, în prezent, stadiul lucrărilor şi explică, prin vocea specialiştilor, cât de importante sunt astfel de proiecte. 
Autostrada Sibiu - Piteşti va avea garduri ranforsate de trei metri înălţime, astfel încât urşii şi cerbii să nu poată pătrunde pe calea de rulare. De asemenea, vor fi construite trei ecoducte, unul perpendicular pe un tunel. 
Potrivit Acordului de Mediu, pe autostrada Sibiu - Piteşti urmează să fie construite Opt noduri rutiere, 70 de poduri, 57 de viaducte, nouă tuneluri şi trei ecoducte.  

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Pastravaria Laita
Licitatie publica

accentmedia