Tribuna
PNL
Ce fac comercianţii înainte de perioada de soldare? Umflă preţurile!
Andra MARINESCU
2069 vizualizari
Ce fac comercianţii înainte de perioada de soldare? Umflă preţurile!
Sibienii nu îşi mai petrec serile plimbându-se prin centrul oraşului sau la cafenele. Mulţi s-au mutat în mall. În această perioadă, reducerile i-au atras şi i-au îndemnat la cumpărături, să ia vrute şi nevrute. Cei mai mulţi se înghesuie la haine, pentru că şi garderoba trebuie înnoită, odată cu noul an. Aici, însă, promoţiile sunt discutabile. Unii clienţi se arată nemulţumiţi, pentru că, deşi sunt oferte de 30, 40 sau chiar 70%, preţurile nu sunt corecte. De pildă, o pereche de blugi care trebuia să aibă o reducere de 50% - aşa cum era oferta afişată - costa 95 de lei înainte de solduri, iar acum costă 70 de lei. Alţi cumpărători se plâng că preţurile au fost umflate înainte de această perioadă şi că, de fapt, ele sunt neschimbate şi nu e vorba de vreo reducere.

Seară de seară, mall-ul de la marginea Sibiului se transformă într-un adevărat furnicar. În fiecare zi, mii de sibieni şi nu numai vin să se înnoiască cu câte ceva, fie că au sau nu nevoie. Acum, atracţia este şi mai mare, fiind perioada de soldare. Aşa că magazinele s-au aliniat sezonului şi şi-au ieftinit preţurile, fiecare cum a gândit: de la 5 la 70% reducere. Sau, de fapt, nu au făcut nicio schimbare de preţ.


Hainele de primăvară - vară la reducere


Magazinele de haine sunt cele mai căutate de către doamne şi domnişoare, iar ele anunţă, încă de la intrare, că au reduceri consistente. De pildă, au ieftinit o geacă de primăvară de 200 de lei, la 75 de lei, iar o bluză cu mânecă lungă, de la 80 de lei, la 60 de lei. Promoţii sunt şi la tenişii de vară, care, dacă cu câteva luni în urmă costau 40 de lei, acum sunt la jumătate de preţ. În schimb, nu sunt reduceri la articolele de sezon. "Sunt frumoase reducerile, hainele sunt drăguţe. Dar păcat că acum nu îmi pot permite să investesc în haine de vară, când încă e iarnă", spune Ioana, una dintre clientele unui magazin de haine.
În ceea ce priveşte încălţămintea din piele, magazinele de specialitate s-au aliniat şi ele trendului reducerilor. Astfel, o pereche de pantofi de ocazie pentru domni a scăzut de la 350 de lei la 160 de lei, iar pentru doamne de la 320 de lei, la 290 de lei.
şi micuţii au parte de reduceri. Sau, mai degrabă, tot părinţii. "Am prins ceva reduceri şi la jucării. Îi plăcea de mult timp o păpuşă care era 190 de lei. Astăzi am găsit-o cu 110 lei. De restul, mai luăm ceva", spun părinţii unei fetiţe de trei ani.


Nemulţumiţi şi de electrocasnice


Cei care şi-au propus să îşi înnoiască electronicele la început de an trebuie să ştie că reducerile nu sunt atât de mari încât să fi meritat aşteptarea. Cel puţin, asta spun unii cumpărători. "Am aşteptat ianuarie ca să vin să cumpăr pentru casă. Dar cam degeaba. Sunt aceleaşi preţuri ca în octombrie, când nu se anunţa nicio soldare", spune un client. ªi nu e singurul convins că reducerile sunt de fapt... păcăleli. De exemplu, Ioan, un tânăr ce voia să îşi cumpere o pereche de adidaşi de multă vreme, a aşteptat să vadă promoţia de început de an. Acesta mărturiseşte că, de fapt, comercianţii au umflat preţurile înainte de a aplica aşa-zisele reduceri. "Am văzut o pereche de adidaşi reduşi de la 680 de lei la 510 lei. Şi ştiu sigur că înainte costau 550 de lei", spune băiatul.
Nemulţumiţi sau nu, cert e că sibienii tot nu se astâmpără acasă. Şi vin, în continuare, la mall, fie că îşi iau sau nu ţeapă cu reducerile.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia