Tribuna
Ce cred sibienii despre obligativitatea prezentării certificatului verde: "Nu-mi pasă. Sunt vaccinat" sau "Nu mă interesează, nu merg la restaurante"
Liuba STARII
2165 vizualizari
Ce cred sibienii despre obligativitatea prezentării certificatului verde:

Odată cu trecerea pragului de trei  cazuri de infectați cu noul Coronavirus la mia de locuitori, sibienii au obligativitatea de a prezenta un certificat verde, dacă merg la restaurante, săli de sport, cinematografe, ori evenimente organizate în spațiul închis. Controversata la nivel național, măsura pare sa nu îi fi deranjat pe sibieni,  aceștia adaptându-se noii situații. Am încercat să aflăm luni, care este părerea sibienilor, tineri și mai puțini tineri despre faptul că  trebuie să arate la intrarea în spațiile mai sus amintite dovada vaccinării a trecerii prin boală sau testul negativ. Răspunsurile lor au oscilat între conștientizarea necesitații  acestei reguli și indiferența în cazul celor ce spun că oricum nu mergeau nici înainte la restaurant sau la cinema. Iată ce ne-au spus trecătorii intervievați luni, în centrul Sibiului.

“E o idee bună. Nu mai vreau să stau închisă. Pot să accept tot ce mi se impune, numai să nu stau în carantină și să nu mai completez hârtii inutile”, spune Irmus, o studentă din Sibiu.

Ana este convinsă că obligativitatea prezentării certificatului verde va cauza creșterea numărului de persoane vaccinate în orașul de pe Cibin: “M-am vaccinat și sper că toată lumea să facă asta. Cred că e măsură destul de îndulgentă și motivantă. Puteau să ne închidă în casă, dar au preferat să limiteze accesul oamenilor nevaccinați în spații publice. Sunt de acord cu autoritățile noastre și mi se pare logic”.

“Nu îmi pasă. Sunt vaccinat. Am decis să mă vaccinez cu Johnson ca să am o viață normală. Nu vreau să mă gândesc la reacții adverse și alte povești de groază. Trebuie să ne adaptăm, nu mai avem de ales. Mă irită încăpățânarea asta, suferim din cauza oamenilor proști și sceptici”, este opinia lui Andrei.

Florentina este indiferentă și acceptă decizia autorităților: “Cine sunt eu ca să mă pronunț. Nu sunt un medic sau un specialist, mai citesc și eu, dar cum pot să comentez. Dacă trebuie să-l prezint, înseamnă că o să-l prezint. Nu contează. M-am vaccinat pentru mine și pentru liniștea familiei mele”.

De aceeași opinie este și Costică-Cornel: “Să știți că nu mă interesează și nu mă încurcă. Am 74 de ani și nu mai merg la restaurante sau cinematografe. Sunt pensionar și nu îmi permit. Poate e mai important pentru cei tineri”.

“E OK. Nu mă stresează. Mi l-am descărcat pe telefon și pot să-l prezint. Nu trebuie să car o hârtie sau să completez ceva. Durează doar câteva secunde, dar poate ajută la ceva sau cum spun ăștia, salvează vieți”, remarcă Laurențiu.     

Remus consideră ca va fi o lovitură pentru cei din mediul privat: “Proprietarii restaurantelor vor pierde mult, pentru că vor avea mai puțini clienți. Suntem într-o criză economică, nu știu cum vom ieși. Va fi dureros”.

”Nu sunt cu cluburi sau cafenele. Stau acasă și evit aglomerația. Certificatul verde nu mă încurcă, dar nici nu mă ajută. Am grijă de mine, port mască și nu prea ies din casă”, spune Ghiță.

“Sunt vaccinată și nu mă afectează. Va fi mai complicat pentru cei nevaccinați. Nu o să mai aibă viața socială atât de activă și vor avea mai multe cheltuieli, dar asta e alegerea lor”, conchide Cosmina.

 

 

comentarii
6 comentarii

Ati selectat un esantion prea mic evident. Sau ati scos intentionat vocile celor care cred ca este un act de nedreptate si de colaps financiar pentru cei din sectorul privat, care nu ar trebui sa accepte aceste abuzuri reglementate de stat pt a supraviețui. Si daca chiar toata lumea gândește astfel (deși e indoielnic), înseamnă ca indiferență o sa ne coste mai devreme sau mai tarziu confortul si libertatea total. Dormiti in continuare, oameni buni!
Cineva
27.09.2021 18:14
Incredibil câți sclavi și câte dobitoace populează Sibiul. V-au legat cu lanțuri și voi le pupați tălpile jigodii depersonalizate!
Omul calm
27.09.2021 18:17
O limitare (interzicere) nejustificată a drepturilor şi libertăţilor constituţionale! Nici nu vă daţi seama cum vă transformă în sclavi! Pas cu pas...
vacxin??
27.09.2021 21:06
Pas cu pas vă duc de nas
Ff
27.09.2021 22:56
... si asa (re)instalam dictatura. Pas cu pas. Si prostilor nu le pasa.
Mihai
28.09.2021 14:27
va vedem.......din dictatura wernerist medicala
28.09.2021 14:59
Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia