Tribuna
Jidvei
Ce ciudaţi ăştia cu Mediterana lor! Habar n-au să se înghesuie pe plajă ca deştepţii din Mamaia!
Ce ciudaţi ăştia cu Mediterana lor! Habar n-au să se înghesuie pe plajă ca deştepţii din Mamaia!

Ăştia de ce nu s-or înghesui oare? Or fi defecţi? ... Ştie cineva? Întreb - evident -  pentru un prieten cu gânduri de stat acasă şi planuri de vacanţă. Ăştia de ce nu se înghesuie aşa cum fac ai noştri pe litoral între o horă efectuată cu aplomb şi o maimuţăreală de grup? De ce stau ca proştii la distanţă unii de alţii când şmecheria e, iată, nu "să uiţi" de reguli, aşa cum ne repetă, neostenite, ştiristele, ci  să aşezi derâderea şi ignoranţa pe primele locuri. Laolaltă cu inconştienţa. Nu-ncape? O mai îndeşi un pic, o apeşi cu genunchiul. Ca-ntr-o paporniţă doldora de inepţii. 
Verile trecute zona din imagini era absolut înţesată de turişti. Vinovată o fi poate nuanţa Mediteranei, locul în sine dăruit să uimească, lipsa comercianţilor de porumbi şi pietre ponce, muţenia manelăriei, nisipul nedecorat cu mucuri sau - cine ştie? - poate toate la un loc. Cert e că, spre deosebire de Mamaia ori alte Vămi Vechi unde datul în stambă e regula zilei, iar cretinismul rege peste mii de sclaveţi, prin alte părţi de lume unii încă pricep că între relaxare şi destrăbălare e, totuşi, o diferenţă. O mare diferenţă. Dacă tot mergi la plajă cât de greu o fi să iei cu tine pe lângă prosoape, consoartă, umbrelă, răcoritoare, şi-un dram de bun-simţ şi-un strop de glagorie? Că uite: pentru imbecilii deghizaţi în viteji de la noi e, încă, al naibii de greu! Şi tare mi-e teamă că aşa se întâmpla muultă vreme de acum încolo. Iar avertismentele medicilor n-or să aibă nicio şansă în faţa iureşului întreţinut de idioţi şi dârzenia lor. 

foto: Skyline


comentarii
1 comentarii

Stai linistit ca si astia se inghesuie ca aia sin Mamaia. Sa nu crezi ca astia sunt mai "breji"! Asta depinde de administrarea plajelor.De cine este facuta si cat de mult ii intereseaza.
Yo
06.07.2020 15:38
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia