Tribuna
PNL
Ce au în comun violul și campania electorală la Turnu Roșu?
Laura BUCIU
2329 vizualizari
Ce au în comun violul și campania electorală la Turnu Roșu?
© Arhiva Tribuna

Fiul primarului din Turnu Roșu, Stelian Istrate, Flavius, se află, de joi, în arest preventiv pentru 30 de zile, după ce anchetatorii au reușit să documenteze un viol petrecut în decembrie 2019 și reclamat în februarie 2020.

În fapt, băiatul, acum în vârstă de 22 de ani, ar fi violat, în luna decembrie 2019, o copilă de 15 ani, tot din Turnu Roșu. Atunci, martor ar fi fost o altă fată, de aceeași vârstă, care, ulterior, a plecat în Elveția, unde locuiește în mod curent.

Violul a fost reclamat doar în luna februarie 2020, când probe medico-legale nu se mai puteau recolta.

Din februarie până acum, dosarul nu a putut avansa pentru că era pandemie și singurul martor, fata de 15 ani din Elveția, care trebuia să vină de Paști în țară, nu a mai putut ajunge. Aceasta a fost audită prin comisie rogatorie, astfel că, în cursul zilei de miercuri, tânărul a fost reținut, iar joi, arestat preventiv.

 

Primarul nu crede în viol

 

Primarul Stelian Istrate a declarat, pentru Tribuna, că situația este cât se poate de ciudată și speră să dovedească, în instanță, că fiul său este nevinovat. Pe ce se bazează? În primul rând că fapta reclamată de fata de 15 ani ar fi avut loc a doua zi de Crăciun, în 26 decembrie, iar în 27 decembrie, de Sfântul Ștefan, copila, împreună cu toată familia a venit la petrecere în casa sa.

„Relația a fost între sora fetei ăsteia și băiatul meu. Au fost prieteni 3 ani și ceva. E dubios. Ei zic că s-a întâmplat a doua zi de Crăciun. A treia zi de Crăciun a fost Sfântul Ștefan, ziua fetei mele. Au fost toți împreună la mine, mătușă-sa cu amândouă fetele. De Revelion, ne-am întâlnit, ne-am pupat, totul bine. După aceea, de Sfântul Ioan, ne-am întâlnit iar, la fina mea, din nou am fost toți împreună, nu a fost nicio discuție. Apoi văd ce s-a întâmplat”, a spus Stelian Istrate, primarul comunei Turnu Roșu.

Acesta este convins că este „vânat” electoral: „Decât să se ia de familia mea, putea să îmi spună să nu mai candidez!”.

Acum, pentru că este convins că familia sa este victima unor înțelegeri electorale, Stelian Istrate spune că va candida din nou. În plus, afirmă că speră că în instanță se va dovedi că fiul său este nevinovat.

 

comentarii
8 comentarii

Ba, lăsați dracu victim blamingu și așteptați dracu ancheta. Doamne ferește, Tribuna, reveniți-vă! Lăsați campania electorala, faceți calitate, luați-vă banii de la aia care dau banu in publicitate, pentru ca vor sa fie în ziar.
Dani
02.07.2020 15:55
putzin corupt acest primar
da sustinut si de unu diasporez de italia,nu va dau nume da multi din porcesti stie cine e
adi3
02.07.2020 18:49
Tribuna, de ce nu sunteti credibili si faceti articole la comandă?...Acel ”viol” este o facatura ordinară! Insusi modul in care a fost reclamat dovedeste ca este o facatura!
Locuitor din Turnu Rosu
02.07.2020 21:50
Hai primarule lasă-ne cu zmiorcăiala, mai bine zî care-i treaba cu drumu de la Sebeș? Te-o prins ăia cu șpaga și ti-o încurcat socotelile?
Acum nu mai știi cum să te scoți și alții îs de vină.... Dacă iești om bun, meriți să fii reales, da ești HOȚ ȘI MINCINOS și țîi oamenii săracii să se chinuie pe santieru părăsât.
Da cu bani de la APIA cum îi? Pe terenurile oamenilor încasăzi tu bani de la APIA si oamenii din sat nu stie nimic?
Fiu-to nu-i nevinovat cum nici tu nu ieșt curat. mafia din turnu roșu
sebe?an
03.07.2020 11:29
Îmi permit riscul de a nu fi de partea nimănui, ştiind că timpul confirmă realitatea, că adevărul nu poate sta mult timp ascuns sau deformat şi, mai devreme sau mai târziu, va ieşi la lumină. Deci, adevărul să fie scos la lumină! Vedem cine râde atunci.
Observator impar?ial
04.07.2020 16:02
Cu cat CINISM poate spune acest primar ca totul este o facatura. Victima unui viol este de regula atat de traumatizata, incat luni de zile este in stare sa nu accepte tragedia prin care a trecut, sa o ascunda de familie si prieteni si chiar de sine insesi, ca un mecanism de autoaparare fata de abuzul care i s-a intamplat. E un comportament normal faptul ca tanara de 15 ani a tinut ascuns mai intai de familie - mai ales ca sora ei mai mare a fost prietena/iubita violatorului o perioada indelungata - dupa cum scrie in articol. Rusinea si drama pentru ea e cu atat mai mare si rana in suflet mai adanca. Acest copil este traumatizat pe viata si va fi nevoie de multi ani de terapie sa isi revina. Tratate intregi de psihologie si medicina arata ca acesta este comportamentul victimei violului, asadar, nu e nimic anormal in recunoasterea abuzului la timp mai indelungat dupa ce s-a petrecut, prin forta si fara consimtamantul victimei.
psiholog
04.07.2020 16:17
stai linsitit ca tot tu iesi primar, ca esti sustinut in stil mafiot de unul de mai sus,dar va veni vremea sa decontati tot ce ati furat. cu cat ajungi mai sus,cu atat cazi mai tare. tic-tac,asa trece timpul tau. tic-tac.
tic tac
04.07.2020 17:00
Aveti preoti buni al Turnu Rosu, sa va faca rugaciuni sa va scape Dumnezeu de orbirea ce v-au pus-o pe ochi dracii lui Istrate. Cine-i din Turnu rosu stie ce spun.
Ioan
04.07.2020 17:20
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia