Tribuna
PNL
CCR: Meleşcanu nu e legal preşedinte al Senatului
CCR: Meleşcanu nu e legal preşedinte al Senatului

Curtea Constituţională a României a stabilit, miercuri, că alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului a fost făcută în mod nelegal, deoarece a fost susţinut de PSD ca fiind din partea grupului ALDE, dar Alianţa l-a exclus, transmite stiripesurse.ro.

CCR a discutat sesizarea de neconstituționalitate privind alegerea lui Meleșcanu ca președinte al Senatului încă din 27 noiembrie, dar dezbaterile au fost amânate, repetat, pentru 11 decembrie şi 22 ianuarie.

Teodor Meleșcanu a fost ales pe 10 septembrie, la propunerea PSD, președinte al Senatului

Decizia Curţii Constituţionale vine în urma sesizării parlamentarilor ALDE, PNL, PMP şi UDMR plus a altor senatori neafiliați, sesizarea fiind depusă din septembrie 2019.

Decizia CCR intră în vigoare la publicarea ei în Monitorul Oficial, Senatul fiind nevoit să îşi aleagă un alt președinte.

În paralel, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc a anunţat că s-a sesizat din oficiu cu privire la împrejurările şi condiţiile în care Teodor Meleşcanu a acţionat, ca reprezentant al delegaţiei române la reuniunile de la Viena din decembrie 1989, "în contextul săvârşirii de infracţiuni contra umanităţii de către autorităţile regimului comunist în timpul evenimentelor de la Timişoara, soldate cu numeroase pierderi de vieţi omeneşti şi rănirea gravă a multor persoane".

sursa foto: facebook//Teodor Melescanu

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Comunicat de presa final

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia