Tribuna
SEVIS
Câți bani s-au cheltuit la Spitalul de Urgență Sibiu, în anul pandemiei
Laura BUCIU
929 vizualizari
Câți bani s-au cheltuit la Spitalul de Urgență Sibiu, în anul pandemiei

Din excedentul bugetar de 8 milioane de lei, de la finalul anului 2019, la finalul anului 2020 au rămas doar 1,6 milioane de lei. Banii s-au cheltuit la spital în timpul pandemiei de COVID-19. Situația financiară a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a fost prezentată Consiliului de Administrație de directorul financiar-contabil interimar Marius Mandoc, care a preluat funcția temporar, din 15 ianuarie.

Consilierul județean Adrian Echert a făcut publică  informația privind situația financiară a spitalului. Documentația prezentată va fi trimisă Consiliului Județean, după avizare.

Astfel, la finalul lui 2019 Spitalul Județean avea un excedent bugetar de circa 8 milioane de lei din care s-au utilizat sume importante pentru gestionarea crizei sanitare COVID. La finalul anului 2020 au rămas 1,6 milioane de lei din acel excedent.

 

Sporurile și angajările suplimentare au crescut cheltuielile

 

Cheltuielile totale pentru 2020 au fost de 379 milioane de lei față de 317 milioane de lei de la finalul anului precedent. Cheltuieli salariale au fost de 269 milioane de lei cu 38 de milioane mai mult fata de 2019.

„Motivele principale pentru cheltuielile mai mari au fost generate de situația sanitară generală ce a dus la sporuri legate de perioada pandemiei și angajări suplimentare. Cheltuielile cu bunuri au fost mai mari cu 22 milioane de lei față din 2019”, scrie Adrian Echert pe pagina sa de Facebook.

Sume importante au mers în special pe achiziția de echipamente și medicamente Covid.

 

Stocuri mai mari ca dublul anului 2019

 

Stocurile SCJU Sibiu au crescut, în anul pandemiei, la 27 de milioane de lei față de 12 milioane de lei din 2019. La finele lui ianuarie, stocul este de 20 de milioane de lei.

„Soldul este mai mic decât la multe alte spitale județene din țară și plățile sunt mai greu de făcut până nu există bugetul național”, spune Adrian Echert.

Una peste alta, rezultatul patrimonial, respectiv raportul profit/pierdere, a fost de plus 3 milioane de lei.

Sponsorizările au ajutat foarte mult cea mai mare unitate sanitară din județ. Aceastea au fost destul de mari în 2020 și au venit în ajutorul spitalului. Unul dintre cei mai mari sponsori a fost Romgaz, dar achiziții importante pentru spital a făcut și Con-A, dar și societatea civilă.

Din sponsorizări s-au făcut construcții modulare, care au o valoare de 5 milioane de lei, s-a achiziționat aparatura de 11 milioane de lei (între care o stație oxigen de 590.000 lei, 60 concentratoare oxigen, PCR primit donație de la Cona, alt PCR cumpărat cu exctractoare performante, etc).

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Electrica Furnizare

publicare anunturi

Somarest

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia