Tribuna
Comunicat de presa
Câteva mii de vaccinuri BCG vor ajunge săptămâna aceasta la Maternitatea din Sibiu
Laura BUCIU
786 vizualizari
Câteva mii de vaccinuri BCG vor ajunge săptămâna aceasta la Maternitatea din Sibiu
© www.ms.ro

Vaccinurile BCG, necesare nou-născuților, au lipsit timp de patru luni din maternitatea din Sibiu. Acestea vor ajunge, însă, săptămâna aceasta, anunță consilierul CJ din partea USR PLUS, Ruxandra Cibu Deaconu.

„După mai bine de 4 luni în care aceste vaccinuri au lipsit în totalitate din maternitatea Sibiu, acestea vor fi distribuite până la sfârșitul acestei săptămâni asigurând necesarul pentru aproximativ un an și jumătate”, spune consilierul, pe pagina de Facebook.

Pentru copiii mai mari de 3 luni cărora nu le-a fost administrat vaccinul în maternitate se va face o testare BCG în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu.

Pentru restul copilașilor, vaccinarea va începe de îndată ce dozele ajung la Sibiu.

 

Ministerul Sănătății a făcut achiziție de vaccin

 

Reprezentanții Ministerului Sănătăţii au încheiat toate procedurile necesare achiziţionării centralizate a unui număr de 406.000 de doze de vaccin BCG la începutul lunii iulie, care au fost livrate către Unifarm, și ulterior către direcțiile de sănătate publică, precum și a 160.000 de doze de vaccin hepatitic B.

Consumul national lunar de vaccin este, în medie, de 12.500 de doze/lună pentru vaccinul hepatitic B și 27.000 de doze/lună pentru vaccinul BCG.

Cei din Ministerul Sănătăţii au solicitat responsabililor din direcţiile de sănătate publică teritoriale să identifice dacă există copii născuţi în această perioadă și care nu au fost imunizaţi în vederea gestionării corecte pentru recuperare la vaccinare. Toţi copiii nevaccinaţi vor fi recuperaţi la vaccinare prin maternităţi şi cabinetele medicilor de familie, fără afectarea schemei de vaccinare obligatorie.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Hoghilag erata
Licitatie publica

accentmedia