Tribuna
SEVIS
Cățel căzut într-un canal de colectare a apei, în Mediaș, salvat de pompieri. ISU a intervenit de peste 100 de ori în weekend
Cățel căzut într-un canal de colectare a apei, în Mediaș, salvat de pompieri. ISU a intervenit de peste 100 de ori în weekend

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt.  Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au intervenit, în weekend, la un număr de peste 130 de solicitări venite pe numărul de urgență 112. De asemenea, în această  perioadă  peste 100 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor de prim-ajuor medical calificat SMURD.

Două dintre misiunile pompierilor au fost i de salvare a unor animale. Prima intervenție s-a desfășurat vineri, când pompierii militari ai Secției Mediaș au fost solicitați să intervină în municipiul Mediaș pentru salvarea unui câine căzut într-un canal colectare a apei pluvială, adânc de câțiva metri. Pompierii l-au scos în siguranță, fără probleme.

De asemenea în cursul zilei de duminică, pompierii militari ai Detașamentului Sibiu au fost solicitați pentru a interveni în municipiul Sibiu, pe str. Reșiței, pentru salvarea a două pisici de pe un acoperiș. Aceștia au intervenit cu autospeciala de salvare și intervenție la înălțime, însă la vederea pompierilor cele două pisici s-au speriat și au coborât singure.

Pompierii militari au intervenit și la două accidente rutiere, ambele pproduse sâmbătă, soldate cu patru victime, dintre care una a fost descarcerată. Toate victimele au primit îngrijiri medicale din partea paramedicilor SMURD  și au fost transportate la spital, în siguranță.

Pompierii au intervenit și pentru a stinge trei incendii, dintre care unul produs la un autoturism (compartimentul motor) în timp ce era parcat în zona Gării din Sibiu. Cel de-al doilea incendiu s-a produs la acoperișul unei case din localitatea Dobârca, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Intervenția pompierilor a dus la înlăturarea propagării incendiului la întreg acoperișul, suprafața afectată fiind de cca 10 mp în jurul hornului. Cauza probabilă de izbucnire a fost determinată de scântei/jar provenite din interiorul hornului. Cel de-al treilea incendiu s-a produs în cursul nopții de duminică spre luni, la un microbuz staționat și s-a propagat la acoperișul unui depozit de fructe din municipiul Mediaș, str. Aurel Vlaicu. A ars acoperișul depozitului și microbuzul în totalitate și s-au deteriorat interioarele depozitului.

Totodată, echipaje de pompieri militari din cadrul subunităților au continuat desfășurarea pe raza județului Sibiu a acțiunilor de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse și transmiterea  acestora prin intermediul sistemului audio.

Pompierii militari  din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru  Croitoru” al județului Sibiu sunt mobilizați permanent pentru gestionarea tuturor situațiilor de urgență si acordarea primului-ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate. (L. B.)

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Electrica Furnizare

publicare anunturi

Somarest

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia