Tribuna
Ajutoare de la Uniunea Europeană
Câte 29 kilograme de alimente pentru 13.168 de sibieni

Peste 13. 000 de sibieni care fac parte din categorii defavorizate vor primi şi anul acesta ajutoare din partea Uniunii Europene constând în câte 29 de kilograme de alimente, care vor fi distribuite de Primăria Municipiului Sibiu, a anunţat ieri primarul Klaus Iohannis.
Anul acesta vor fi distribuite, pentru fiecare persoană, câte 14 kilograme de făină, 7 kilograme de mălai, 3,6 kilograme de paste făinoase, un kilogram de zahăr, unul de lapte praf şi 1,4 kilograme de biscuiţi.
 Fiecare beneficiar va primi o cantitate totală de 29 kg de alimente.
Vor primi aceste ajutoare pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi, obţinute din pensie sau, după caz, din pensii cumulate, se află sub 400 lei/lună, şomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii, neinstituţionalizate şi familiile şi persoanele singure care au stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat (adică ajutor social)
Acţiunea de distribuire a produselor alimentare la nivelul municipiului Sibiu va fi asigurată de Primăria Municipiului Sibiu, Serviciul Public de Asistenţă Socială Sibiu, Serviciul Public Cantina Municipiului Sibiu şi Serviciul Public Poliţia Comunitară Sibiu. Alimentele vor fi distribuite din sediul Magazinului Bricomat din Sibiu, Şoseaua Alba Iulia, nr. 112.

Programul de distribuire va fi făcut public

Data de începere şi programul distribuirii produselor alimentare se vor anunţa public, în funcţie de graficul de livrare stabilit de Consiliul Judeţean Sibiu.
Distribuirea acestor alimente se va face în baza cărţii de identitate a beneficiarului. În cazul persoanelor care nu se pot deplasa sau al minorilor, persoana care se prezintă în vederea ridicării produselor alimentare va prezenta în original cartea de identitate sau certificatul de naştere al minorului/beneficiarului şi cartea de identitate a persoanei care vine să ridice alimentele.
Distribuirea produselor alimentare către familiile şi persoanele singure care beneficiază de ajutor social va fi asigurată de Cantina Municipiului Sibiu.
În cadrul acţiunii de distribuire a acestor ajutoare din anul 2009 un număr de 10.700 de beneficiari au ridicat alimentele.comentarii
1 comentarii

de ce nu se face o ancheta sociala pentru cei care primesc ajutoare stiu persoane care primesc ajutore in care sotia are pensie sub 400 lei dar sotul are pensie de la politie sau armata nu este corect
sibian
01.10.2010 09:47
Din aceeasi categorie
SEVIS

E-pneu

PARCUL MEMORIAL  MULTICULTURA

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia