Tribuna
PNL
Cât de egali sunt cetățenii în fața legii? Un sibian cere amendarea lui Klaus Iohannis pentru că nu a purtat mască în Piața Huet
Laura BUCIU
7110 vizualizari
Cât de egali sunt cetățenii în fața legii? Un sibian cere amendarea lui Klaus Iohannis pentru că nu a purtat mască în Piața Huet
© Razvan NEGRU/Arhiva

La șapte luni după ce ministrul Muncii, Raluca Turcan, a fost amendată pentru că nu a purtat mască, Klaus Iohannis, președintele României, a fost văzut fără mască de protecție, deși legea este clară: masca este obligatorie atât în spațiul închis, cât și în spațiul deschis. După episoldul din 10 octombrie 2021, când Carmen și Klaus Iohannis au participat la inaugurarea lucrărilor Bisericii Evanghelice din Piața Huet, fără a purta mască, un sibian cere Poliției Sibiu să aplice legea, la fel cum a  făcut-o în luna martie a acestui an cu Raluca Turcan și Daniela Cîmpean. Sibianul face această solicitare, citând din Constituția României, care prevede că toți cetățenii sunt egali în fața legii.

Mai mult, Raluca Turcan și Daniela Cîmpean au fost fotografiate în zona montană, alături de alte persoane, în vreme ce Carmen și Klaus Iohannis au fost zărite fără mască în centrul Sibiului.

Sibianul s-a adresat cu aceeași speță și Administrației Prezidențiale și Ministerului de Interne.
„Având în vedere comunicatul Poliției Sibiu, referitor la evenimentul din 27 martie 2021 (când ministrul Muncii, Raluca Turcan a apărut în unele imagini diseminate în mediul online fără a purta mască de protecție individuală, nerespectând măsurile pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătății persoanelor în contextul stării de alertă instituită la nivel național), comunicat prin care  s-a adus la cunoștința opiniei publice faptul că polițiștii sibieni s-au sesizat din oficiu, aplicând 6 sancțiuni contravenționale, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020,  art. 65 lit. h și reținând faptul că, în Constituția României, se prevede la Art. 16 – Egalitatea în drepturi:
(1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.
(2) Nimeni nu este mai presus de lege.
solicit Poliției Sibiu aplicarea aceleiași proceduri și luarea măsurilor legale împotriva cetățenilor Klaus Werner Iohannis și Carmen Iohannis, care la data de 10 octombrie 2021 au participat la slujba organizată în Biserica Evanghelică din Piața Huet, fiind apoi surprinși, în aceeași dimineață, în centrul Sibiului, fără mască de protecție, deși aceasta este obligatorie chiar și în spațiile deschise, dată fiind rata mare a incidenței cumulate la momentul respectiv”, ne-a transmis Cristian Dan, sibianul care cere aplicarea legii, respectiv amendarea soților Iohannis.

Potrivit unor surse judiciare, urmează ca petentul să primească răspuns la solicitarea sa în termenul prevăzut de lege.

Reprezentanții IPJ Sibiu nu au comunicat nimic despre această speță.

Turcan și Cîmpean participau la acțiune de împădurire

 

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, și alte patru persoane au fost amendate, pe 1 aprilie, după ce au apărut în imagini, la o acțiune de împădurire în Tălmaciu, județul Sibiu.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Sibiu, Luciana Lazăr, a transmis că în urma apariției în mediul online imaginilor în care sunt înfățișate mai multe persoane care nu poartă masca de protecție în timp ce se află în bena unui autovehicul, polițiștii sibieni s-au sesizat din oficiu, iar în urma verificărilor au fost identificate șase persoane, femei, care au fost sancționate conform Legii nr. 55/2020.

„Astfel, polițiștii au reținut că la data de 27 martie 2021, aflându-se în bena unui autoturism, respectivele persoane nu au purtat masca de protecție individuală, nerespectând astfel măsurile de protecție a vieții și pentru limitarea efectelor tipului de risc produs  asupra sănătății persoanelor în contextul stării de alertă instituită la nivel național pe linia prevenirii răspândirii virusului SARS CoV-2”, a spus Lazăr.

Au fost aplicate șase sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.000 lei.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a participat la evenimentul de plantare de copaci în zona montană din Tălmaciu, unde a fost fotografiată fără mască. După eveniment, Adrian Bibu, administratorul public județului Sibiu, a aflat că are COVID-19.

Ministrul susținea că cei care au participat la acțiunea de împădurire  au făcut teste antigen. „De asemenea, la locația din aer liber, situată pe deal, au fost disponibile măști și dezinfectanți. Cea mai apropiată localitate se află la 6 km, unde rata de infectare era de 0,33. Fotografiile invocate nu au fost reprezentative pentru ansamblul celor aproximativ 5 ore petrecute în aer liber. Măștile au fost purtate, cu puține excepții, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare. Rămân o adeptă a măștii de protecție și a vaccinării și cred în continuare, cu tărie, în nevoia respectării măsurilor”, a scris Turcan pe Facebook.

© Razvan NEGRU/Arhiva
© Razvan NEGRU/Arhiva







comentarii
8 comentarii

oare au bani sa plateasca amenda sau vor primi DECIT avertisment?politie-militie
09.11.2021 16:57
Quod licet Iovi non licet bovi !
Erika DeBenedictis
09.11.2021 17:30
Bovi cere amendarea lui Jovi !!
Nemaivăzut, nemaipomenit, nemaidesenat !!
gigi pentru
09.11.2021 18:01
In general cum li se spune unor oameni -- care spun ceva si fac cu totul altceva -- sau dau o lege pentru toti dar eu nu o respecta??? + Sa vedem cine ghiceste
09.11.2021 23:08
Cam buhaita pretioasa...are niste sacose sub ochii de zici ca le foloseste la cumparaturi la Kaufland!!!
De cloambe nu mai vorbim...parca merge cu spatele!
Van Gogu
10.11.2021 08:31
De regulă, asemenea amenzi se plătesc din fondul de protocol !
Teutoniu Covaciu
10.11.2021 18:42
O MOSTRA DE SAS NESIMTIT
GIGI
13.11.2021 19:42
Injectat-va, ba', "prostilor" si "analfabetilor functionali"!
aibiAnus
15.11.2021 13:32
Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA