Tribuna
PNL
Cât costă să îți decorezi casa de Crăciun? În jur de 500 de lei!
Andra MARINESCU
1764 vizualizari
Cât costă să îți decorezi casa de Crăciun? În jur de 500 de lei!
De Crăciun, toate drumurile duc acasă. Lângă părinții care te așteaptă cu bucatele îmbietoare pe masă, lângă bunicii care stau, nerăbdători, în poartă, să te îmbrățișeze, lângă frații și surorile pe care nu i-ai mai văzut de câteva luni. Pentru ca atmosfera magică a sărbătorii Nașterii Domnului să fie completă, în preajma acestor zile, în magazine, este forfotă. Sibienii caută brazi pe care să îi împodobească, decorațiuni care mai de care mai sofisticate și diferite accesorii care să întregească frumusețea fiecărei camere, fie o lenjerie de pat în spiritul Crăciunului, fie o față de masă potrivită sau chiar o cravată cu mesaje sugestive, pentru serile elegante în oraș. Iar dacă vă întrebați cât costă să vă pregătiți casa pentru a-l aștepta pe Moșu' pregătiți, ei bine, prețurile variază în funcție de preferințele fiecăruia. Și de buzunar, bineînțeles.


 

O raită prin magazinele din Sibiu ne ajută să ne hotărâm ce culoare are Crăciunul nostru anul acesta? Albastru, roșu, auriu sau argintiu? Căci găsim orice decorațiuni în aceste culori, de la cele pentru masă, până la cele pentru brad.

În fruntea listei de cumpărături, stă bradul de Crăciun. În magazine, un brad artificial costă de la 30 lei până la 650 de lei, în funcție de dimensiuni și de bogăția lui. Dacă doriți un brad natural, oferta este și aici variată, sibienii preferând - spun comercianții - brazii în ghiveci, pe care să îi păstreze pe balcon și în restul anului, în toate anotimpurile. "Eu vreau să iau un brad în ghiveci, pentru că nu vreau să îl arunc după Crăciun. Am decis să îl punem pe balcon. Așa, arătăm că iubim natura și, în plus, vom decora frumos și spațiul din balcon, ajutându-ne, cumva, și la păstrarea intimității, pentru că un brad ne va feri de privirile vecinilor", spune Ioana, una dintre sibience.

Un brad natural costă în medie 100 de lei. "Vom ieftini prețurile cam în fiecare zi, până îi vindem pe toți", spune unul dintre comercianții din zona Shopping City Sibiu.

După brad, și decorațiuni

Ei bine, după ce am cumpărat bradul, trecem la decorațiuni. Cumpărăm beteală (4 lei/ bucata), globuri (2-3 lei/ bucata), panglici (6 lei), bomboane (1 leu/ 100 gr.), clopoței mai mari (13 lei/ 2 bucăți), figurine din ceramică (25 lei), reni din pluș (15 lei) și o instalație cu lumini pentru brad (35 lei). Un Moş de Crăciun care să "păzească" bradul costă în jur de 50 de lei, iar un spray cu sclipici auriu, care să dea o notă şi mai elegantă decorului, costă aproximativ 10 lei.

Pentru masa de Crăciun, putem alege o față de masă corespunzătoare, care costă circa 20 lei, precum și o pătură cu motive de sărbătoare, de 50 de lei.

Online, mai simplu

Dacă nu aveţi timp pentru cumpărături, o alternativă simplă este shopping-ul online. Aici, totul este la îndemână, după o simplă tastare pe Google, fie că vreţi instalaţii, globuri, articole textile, farfurii sau căni, brazi şi alte decoraţiuni şi figurine.

De altfel, puteţi decide dinainte stilul pe care doriţi să îl abordaţi în decorare, de la cel clasic, la romantic, nordic sau rustic. În funcţie de stilul ales, sunt disponibile petale de trandafir din mătase, de la 10 lei, boluri în formă de brăduţ, tave din aluminiu, suporturi de lumânări, cu diferite arome şi altele.

Pături, huse, prosoape pentru sărbători

Pe Internet, sunt disponibile şi multe articole textile, astfel că cei interesaţi pot opta pentru o pătură argintie pentru canapeaua din living, de aproximativ 50 lei, o pernă cu Moş Crăciun pentru camera copiilor, de circa 40 lei, o husă pentru scaunul de birou de 40 de lei, un prosop de baie cu un decor specific, care costă chiar și 86 de lei, pe siteurile online.

Eu prefer cumpărăturile online. Lucrez în fiecare zi de la 8 până seara, târziu, și nu am timp să mă plimb prin magazine. De obicei, comand de pe anumite siteuri în fiecare an și sunt foarte mulțumită. În medie, cheltui 500 de lei pe decorațiunile de Crăciun, incluzând și bradul”, spune Alexandra, o sibiancă.

Decorațiuni pe Internet

Oferte cu decorațiuni de Crăciun se găsesc și pe platforma OLX. Sibienii vând decorațiuni specifice sărbătorilor de iarnă la prețuri mai mici, pentru că – spun ei – vor să își redecoreze în fiecare an în mod diferit casa.

Aici, sunt și articole realizate manual. De pildă, o sibiancă creează coronițe de Crăciun personalizate, la prețuri începând de la 60 de lei.

Un simplu calcul de sărbători, ce include un brad la 100 de lei, decorațiuni la prețuri modeste și articole textile pentru orice buzunar, ajunge la aproximativ 500 de lei. Și prețul pentru decorațiuni poate scădea sau urca, în funcție de fiecare sibian în parte.

Foto: Răzvan NEGRU

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

anunt de intentie consultanta

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia