FITS 2022
Tribuna
Cât costă o coronarografie în Sibiu pentru pacienții cu asigurare
Laura BUCIU
3758 vizualizari
Cât costă o coronarografie în Sibiu pentru pacienții cu asigurare
© Arhivă

Vorbim foarte des, de multe ori pe zi, de coronavirus și uneori uităm că există afecțiuni care ne lasă fără cei dragi într-o fracțiune de secundă. Nu cu mult timp înainte de izbucnirea pandemiei în lume, pe scena teatrului din Craiova, un actor cu notorietate suferea un infarct, iar cazul lui Florin Busuioc a readus în discuție incapacitatea spitalelor românești de a gestiona astfel de situații critice.

În Sibiu exista, de pe atunci, centrul CVASIC, unde se puteau face coronarografii, astfel că în asemenea situații se poate interveni de urgență. Atât la stat, cât și la privat. Parte din cazuistica din Centrul CVASIC este acum tratată în Laboratorul de Angiografie și Cateterism Cardiac al Spitalului Clinic Județean de Urgență. Coronarografii cu montare de stent se pot face și la Spitalul Polisano.

 

La spital, cu programare sau prin urgență

 

În  cadrul Laboratorului de Angiografie și cateterism cardiac al SCJU Sibiu se efectuează coronarografii, pe bază de programare sau în regim de urgență. Pentru că personalul este insuficient, urgențele pot fi văzute de medicul Laboratorului într-un anumit interval orar. Practic, pacientul care vine în Urgență este stabilizat în Cardiologie inițial, până la intervenția în Laboratorul de Angiografie și Cateterism Cardiac.

În funcție de diagnosticul angio-coronarografic, coronarografia poate fi urmată de implantul de stent.

„În cadrul laboratorului există personal specializat (asistente și medici). Investigațiile pentru pacienți sunt gratuite. În contextul epidemiologic actual generat de pandemia de COVID -19 și al Ordinului DSU cu nr. 9.490 al Comandantului Acțiunii vor fi gestionate doar cazurile de urgență”, a spus Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Cei care nu vor să apeleze la programarea din Spitalul Județean, au la dispoziție varianta coronarografiei în privat. În Sibiu, această investigație se realizează la Spitalul Polisano. Costul ei este stabilit de medicul care va face procedura medicală, prețul pornind de la 1.510 lei pentru pacienții asigurați și 2.500 de lei pentru pacienții neasigurați.

comentarii
2 comentarii

Daca esti bolnav, mori cu zile ca n-ai bani nici de examene medicale!
08.10.2021 14:26
Va itreb de se mai plateste -ASIGURARI MEDICALE??
08.10.2021 22:54
Din aceeasi categorie
SEVIS

Campanie de comunicare

Turul ciclist al Sibiului

LINIA VERDE

Comunicat de presa

Comunicat de presa

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Comunicat de presa
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA