Anunțul de vânzare a casei, care i-a aparținut omului de afaceri Adrian Kreiner, i-a surprins pe mulți sibieni și i-a făcut să creadă că aceasta este cea mai scumpă proprietate de pe piața imobiliară locală. Prețul cerut, 2.100.000 de euro, pare și este o avere pentru mulți, dar trebuie să știți că aceasta nu este cea mai scumpă casă scoasă la vânzare în Sibiu.
Potrivit unui anunț publicat pe una dintre cele mai cunoscute platforme de vânzări, în clasamentul celor mai scumpe case din Sibiu conduce o proprietate situată în centrul istoric, având o suprafață de 600 mp. Prețul de vânzare este 2,2 milioane de euro, proprietatea având și o curte generoasă. Cum povestea poate fi un atu pentru vânzător, din descrierea anunțului aflăm că în imobil a locuit o familie de nobili sași. Clădirea a fost restaurată, păstrându-se inclusiv parchetul, ușile și fragmente de zugrăveală veche.
„Casa cu istorie de aproximativ 100 de ani, locuită la începuturi de o familie de sași nobili, este pe piață, la vânzare. Această casă a fost în totalitate restaurată, modernizată și înfrumusețată cu avizul celor de la Ministerul Culturii. Proprietarul, restaurând această vilă, a încercat să păstreze cât mai mult din autenticitatea clădirii. Parchetul a fost scos bucată cu bucată și a fost recondiționat, iar acum arată deosebit, având în vedere vechimea lui. În interiorul vilei, pe o parte din pereții unor camere s-a păstrat zugrăveala veche, transformând peretele într-un decor autentic istoric.
Casa este într-o zonă centrală a Sibiului, înconjurată de alte case istorice și este amplasată pe o suprafață de 950 m² de teren. Casa are un nivel de înălțime D+P+1E+M și o suprafață utilă totală de 600 mp, împărțiți astfel:
- Demisolul, unde se poate deschide un restaurant, are o suprafață utilă de 204 mp, iar parterul are o suprafață utilă de 150 mp și are 4 camere generoase, o bucătărie, 2 băi și 3 holuri.
- La etaj sunt 5 camere, o bucătărie, 2 băi, 3 holuri și spațiu de depozitare, iar suprafața utilă totală este de 147 mp.
- Mansarda are o suprafață utilă de 105 mp și este alcătuită dintr-un spațiu deschis și o baie, iar grinzi vechi s-au integrat ca elemente decorative.
Totul în casă s-a recondiționat astfel încât toate feroneriile sunt din tâmplărie din lemn salvată de proprietar, încălzirea se realizează prin centrală proprie, dar există și soluție alternativă prin pompe de căldură. În pardoseală există atât încălzire, cât și răcire. Toate ușile camerelor sunt originale și sunt deosebit de bine recondiționate. Scările interioare sunt bijuterii istorice, deoarece s-au păstrat atât ca structură, cât și ca materiale originale.
Cel mai scump apartament din Sibiu, în zona Sub Arini
Vremurile în care puteai cumpăra un apartament de două camere cu 50-60.000 de euro au apus. Prețurile au crescut substanțial, zona, suprafața, dotările și finisajele ridicând „scorul” și la 200-250.000 de euro, pentru o locuință cu 2 sau 3 camere. Pare mult și într-adevăr este. Se poate însă și mai scump.
Potrivit aceleiași platforme de vânzări, cel mai scump apartament din Sibiu, situat într-un bloc este un penthouse cu o suprafață de 131 mp în zona Sub Arini. Prețul este de 550.000 de euro, locuința beneficiind de o terasă circulară, un loc de parcare subteran și o boxă pentru depozitare. Cum era de așteptat, finisajele sunt de calitate superioară, așa cum reiese din prezentarea proprietății scoase la vânzare.
„Un penthouse cu o suprafață generoasă de 131 mp, aflat într-un imobil nou, cu vedere către Parcul Sub Arini. Clădirea rezidențială are un regim de înălțime P+2E+ER, dotată cu lift Schindler. Unitatea disponibilă este situată la etaj retras, fiind singurul apartament de pe palier, și este compusă din 4 camere, 2 băi și o terasă circulară de 150 mp.
Locuința va fi predată cu:
- bucătărie separată de living printr-o ușă glisantă de sticlă;
- electrocasnice încorporate, inclusiv mașină de spălat vase;
- trei dormitoare echipate cu paturi duble, spații pentru haine, birou;
- două băi echipate cu sanitare Roca Debba.
Dotări și caracteristici:
- în prețul menționat este inclus un loc de parcare subteran și o boxă pentru depozitare;
- la câțiva pași de Parcul Sub Arini, Spitalul Militar, Mercure Hotel, și la 7 minute distanță de Piața Mare (zona ultracentrală a orașului);
- încălzire în pardoseală și climă pentru zilele însorite”.
S-a deschis trecerea peste calea ferată de pe Calea Turnișorului |
Junii Sibiului, la Viena, 2014 |
Junii Sibiului, la Viena- 2014 |
Hotelul de Gheata de la Balea lac |
Premiera nationala in chirurgia valvei aortice |
Ansamblul "Cindrelul |
Asfalt de autostrada pe Calea Poplacii |
Film prezentare |
Bătaie după accident pe strada Podului |