FITS 2024
Tribuna
Case din Sibiu și Râmnicu-Vâlcea, deschise pentru cei care vor să le afle arhitectura
Case din Sibiu și Râmnicu-Vâlcea, deschise pentru cei care vor să le afle arhitectura

De Ziua Mondială a Arhitecturii, care are loc în 2 octombrie 2023, Ordinul Arhitecților din România, Filiala Sibiu-Vâlcea, anunță organizarea evenimentului „Case Deschise" care se va desfășura în perioada 1-8 octombrie 2023, în orașele Sibiu și Râmnicu Vâlcea, și are ca scop principal promovarea, sărbătorirea și încurajarea înțelegerii și aprecierii artei arhitecturii în rândul publicului larg.
Practic, „Case Deschise” invită publicul să pășească în inima arhitecturii, oferind o experiență interactivă și educativă ce va deschide noi perspective asupra lumii în care trăim. Scopul este de a stimula interesul pentru arhitectură și de a sublinia importanța sa în viața cotidiană și în dezvoltarea comunităților noastre.
Evenimentul „Case Deschise” va deschide porțile birourilor de arhitectură, instituțiilor de învățământ precum școli și grădinițe, teatrelor, clădirilor de birouri, și chiar caselor particulare pentru a oferi publicului ocazia de a explora și înțelege mai bine procesul de creație și design din spatele acestor construcții. Aceasta este o oportunitate unică de a intra în contact cu arta arhitecturală într-un mod direct și personal.
În plus, în cadrul evenimentului, se va organiza o expoziție în spațiile centrale ale orașelor, în Piața Mare din Sibiu și în Scuarul Mircea cel Bătrân din Râmnicu Vâlcea. Expoziția va prezenta panouri informative cu detalii despre obiectivele ce pot fi vizitate, inclusiv adresele și intervalele orare disponibile pentru vizitare.
„Invităm cu căldură atât rezidenții orașelor Sibiu și Râmnicu Vâlcea, cât și pe toți cei interesați de arhitectură, să se alăture acestei călătorii captivante prin lumea construită. Împreună, să sărbătorim și să apreciem creațiile arhitecturale ce contribuie la frumusețea și funcționalitatea comunităților noastre”, au transmis reprezentanții OAR într-un comunicat de presă.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
CONTINENTAL

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica