Continental
Tribuna
Casa „Sus Inima”, primul centru de suport oncologic din Sibiu
Casa „Sus Inima”, primul centru de suport oncologic din Sibiu

Asociația „Sus Inima” din Sibiu deschide sâmbătă, 21 septembrie 2019, „Casa Sus Inima”, primul centru de suport oncologic din Sibiu în Sibiu. Amenajat pe strada Constantin Noica la nr. 26, centrul își dorește să ofere sprijin persoanelor afectate de cancer și familiilor lor, din momentul aflării diagnosticului, în timpul tratamentului și ulterior și oferă pacienților care nu domiciliază în Sibiu, dar care urmează un tratament radioterapeutic în Sibiu, posibilitatea de a fi cazați în spațiul „Casa Sus Inima”.

Echipa Asociației este formată din Carmen Chindriș, președinte Asociația „Sus Inima”, conf. univ. dr. Constantin Necula și Marieluise Knobloch, vicepreședinți. Asociația este o organizație de caritate nonguvernamentală, înființată în Sibiu, cu scopul sprijinirii persoanelor afectate de cancer, atât a celor diagnosticate, cât și a familiilor și îngrijitorilor lor.

„Misiunea noastră este aceea de a elimina efectele cancerului ca o problemă majoră de sănătate, prin prevenire, informare și diminuarea suferinței legate de boală. Asociația va desfășura conferințe de informare, grupuri de suport (pentru pacienți, aparținători), terapie ocupațională prin artă, suport psihologic, suport nutrițional. Centrul de suport oncologic va oferi totodată și posibilitatea de a întâlni diverși specialiști: oncologi, radioterapeuți, fizioterapeuți, psihoterapeuți și de a discuta cu ei în detaliu anumite aspecte legate de tratament și procesul de recuperare ulterior”, transmit reprezentanții Asociației.

Scopul proiectului este crearea unui spațiu în care pacientul sau aparținătorul să se simtă în siguranță și înțeles, prin facilitarea întâlnirilor cu alte persoane aflate în aceeași situație, dezvoltarea de noi relații personale și evitarea izolării sociale, crearea posibilității de a împărtăși informații despre diferite subiecte de interes, prin îmbunătățirea stării de spirit și a calității vieții.

Ziua porților deschise (deschiderea oficială a „Casei Sus Inima”) se va desfășura sâmbătă, între orele 10.00 – 16.00, la sediul din str. Constantin Noica, nr 26.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia