Tribuna
Casa Județeană de Pensii Sibiu, despre cum va fi activitatea cabinetelor de expertiză medicală
Casa Județeană de Pensii Sibiu, despre cum va fi activitatea cabinetelor de expertiză medicală
© Arhiva TRIBUNA
Casa Județeană de Pensii Sibiu vine cu noi măsuri, în contextul prevenirii răspândirii și infectării cu coronavirus, referitoare la activitatea cabinetelor de expertiză medicală.


Potrivit lui Dorel Aldea, directorul executiv al Casei Județene de Pensii Sibiu, în cazul pensiilor de invaliditate, cazurilor noi, cererea completată și documentele medicale vor fi depuse în plic sigilat, după caz, la sediul Casei Județeane de Pensii Sibiu situat în municipiul Sibiu, pe Calea Dumbrăvii, nr. 17, sau la sediul Casei Locale de Pensii Mediaș, situat în municipiul Mediaș, pe strada Aurel Vlaicu, nr. 33-35, ori prin intermediul serviciilor poștale (fizice sau electronice), prin e-mail la comunicare.sibiu@cnpp.ro – cabinet Sibiu, iozsefszabo@yahoo.com – cabinet Mediaș. De asemenea, pot fi transmise prin fax, la 0269/234444. Informații suplimentare pot fi obținute la numerele de telefon: 0269/216900 (cabinet Sibiu) și 0771045849 (cabinet Mediaș).
Pe site-ul Casei Județeane de Pensii Sibiu se află și modelul de cerere pentru expertizarea capacității de muncă.
Cererea și documentele medicale vor fi transmise în maxim trei zile la cabinetele de expertiză medicală, conform arondării teritoriale. Ulterior, se va comunica solicitantului numărul de înregistrare a cererii, prin telefon.
"Expertizarea nu va presupune prezența fizică a solicitantului în cabinetul de expertiză, ci se va fundamenta strict pe documentele transmise. Cele două decizii medicale, care trebuiesc înmânate solicitantului, vor fi trimise prin poștă cu confirmare de primire", explică Aldea.
Potrivit acestuia, modificările deja anunțate, respectiv faptul că pensionarii de invaliditate, care au termen de revizuire în perioada instituită ca stare de urgență, nu trebuie să se mai prezinte la cabinetele de expertiză, plata acestor pensii fiind continuată.
Conform aceleiași surse, certificatele de concediu medical, care cuprind a 91-a zi sau depăşesc 183 de zile, acordate în perioada stării de urgenţă, se eliberează şi se decontează fără avizul medicului expert al asigurărilor sociale.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA