Tribuna
Trotuarele reparate şi-au luat „tributul”
Casă distrusă cu pickamer-ul la Mediaş
Vasile ANTIPA
1740 vizualizari
Casă distrusă cu pickamer-ul la Mediaş
Peretele exterior al unui imobil a crăpat în timp ce muncitorii care se ocupau de reparaţiile trotuarelor au săpat mult prea aproape de casă.
Întâmplare care ar putea fi de domeniul cascadorilor râsului şi al penibilului, dacă nu era pe punctul de a produce o adevărată tragedie la Mediaş. Peretele exterior al unei case de pe strada Nicolae Iorga a crăpat pur şi simplu, în timp ce pe respectiva stradă angajaţii unei societăţi din oraş se ocupau de reabilitarea reţelei de trotuare. Cel mai probabil, muncitorii au folosit utilajele pentru îndepărtarea vechiului trotuar mult prea aproape de casă, iar peretele exterior a cedat. Marţi dimineaţa, puţin după ora 10, inevitabilul s-a produs. O bună parte din acest perete s-a deplasat, lasând loc unei crăpături considerabile. Proprietara casei a înlemnit când a văzut ce s-a întâmplat. „Eram aici în cameră, am auzit o bubuitură şi am ieşit să văd ce s-a întâmplat. Nici nu m-am gândit că este la mine. Când am văzut că tot peretele de la stradă era crăpat, am rămas tablou. M-am speriat foarte tare, am crezut că se dărâmă cu mine pământul, că mă duc şi eu în jos. L-am sunat imediat pe băiatul meu să vină aici. Săptămâna trecută, muncitorii care lucrează aici pe stradă la trotuare au tot săpat, au cărat pietroaiele şi am zis că dacă şi la altă lume s-au reparat trotuarele, nu e nimica”, ne-a spus Maria Tomoş, proprietara casei.
La locul incidentului au ajuns şi responsabilii primăriei. Aceştia au dat vina pe...apa infiltrată în pământ şi pe fundaţia slăbită a clădirii. „Reprezentanţii primăriei au fost anunţaţi că un zid de la o casă situată pe strada Nicolae Iorga a crăpat. Deşi în cursul zilei de ieri(luni-n.red.) s-au efectuat lucrări în dreptul casei respective, aceasta nu a suferit nici o fisură a zidului. Mai mult decât atât, astăzi lucrările s-au mutat din dreptul acestei case. Reprezentanţi din Primărie au cerut o expertiză a situaţiei şi au luat măsuri de protecţie şi consolidare a zidului casei. Se aşteaptă rezultatul expertizei, însă cel mai probabil apa infiltrată în pământ şi fundaţia slăbită a clădirii au contribuit la crăparea zidului”, explică Alina Streza, din cadrul Serviciului Relaţii al municipalităţii.comentarii
5 comentarii

Consider foarte necesar ca jurnalistii de la Tribuna,daca ai au coloana vertebrala si mandrie de SIBIENI, sa informeze intr
sibian de pe strada Semaforului, exasperat de traficul rutier din oras
26.08.2009 01:02
ce legatura are articolul referitor la situatia din Medias cu santierul de centura din Sibiu?Sau probabil cei de la primaria din Medias trebuie sa ia masuri pt.rezolvarea problemelor din Sibiu?
pt.sibian...
26.08.2009 07:53
S-a crapat casa fiindca cei din Sibiu lucreaza prea incet la centura...?
Muma
26.08.2009 10:12
"Aceştia au dat vina pe...apa infiltrată
Un medesan
26.08.2009 11:00
Vand motorina 2,5 lei/litru intre ora 14 si 15 sub pod la Gusterita. Gheorghe de la Comtram.
Anunt Umanitar Comtram !!
26.08.2009 17:15
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

Comunicat de presa

Transportul Public Sibiu

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA