Tribuna
Interviu cu primarul Sibiului, Klaus Iohannis
Cartierele de blocuri intră complet în reabilitare
Sorana MAIER
7423 vizualizari
Cartierele de blocuri intră complet în reabilitare
Klaus Iohannis vorbe&#351;te despre proiectul la care lucreaz&#259; în aceast&#259; perioad&#259; pentru reabilitarea complet&#259; a cartierelor de blocuri. Dac&#259; toate demersurile, începând de la reglementarea situa&#355;iei juridice &#351;i pân&#259; la detalierea planurilor, decurg bine, anul viitor, un prim cartier de blocuri va fi complet reabilitat începând cu aleile, locurile de parcare, de joac&#259; sau spa&#355;iile pentru pubele. <br><br> Echipa de fotbal Voin&#355;a va primi mai mul&#355;i bani, spune primarul Sibiului, atât pentru proiectele sale, cât &#351;i pentru stadion.

Alei, parcări şi locuri de joacă modernizate


Aţi avansat recent ideea unor planuri pentru reabilitarea cartierelor de blocuri din Sibiu. Despre ce este vorba?


Klaus Iohannis: În afară de infrastructura rutieră, la care lucrăm în această perioadă, există, în Sibiu, probleme destul de mari în cartierele de blocuri. Acolo, viabilizările s-au făcut, la vremea respectivă, când s-au construit cartierele, în mare grabă, cu bani puţini, aleile sunt foarte slabe, locurile de joacă, în parte au fost reabilitate de noi, în parte necesită reabilitări şi înlocuiri, zonele verzi sunt nedefinite şi nici locurile de parcare nu sunt bine definite. În foarte multe cartiere, oamenii şi-au realizat, cu balast şi cu alte improvizaţii, parcări.
Eu consider că toate aceste situaţii trebuie rezolvate, dar nu punctual, ci ca şi ansamblu pentru cartierul de blocuri şi atunci vreau să luăm fiecare cartier în parte, să analizăm situaţia de acum, să vedem de ce anume este nevoie pentru cartierul respectiv şi apoi să-l punem în practică.
Am început cu un cartier, lucrăm la detalierea planurilor şi, în paralel, la ceea ce se numeşte reglementarea situaţiei juridice, adică delimitarea clară a terenurilor care sunt în proprietatea municipiului, trecerea lor în Cartea Funciară şi aşa mai departe, şi dacă totul merge bine, la anul putem să ne apucăm fizic să reabilităm primul cartier.

Care este acest prim cartier?

K.I.: Până la urmă toate cartierele vor beneficia de aceste refaceri, ceea ce facem noi acum este un proiect pilot, vreau să văd cum avansăm cu el.

Ce va însemna practic reabilitarea?


K.I.: Parcări, alei, locuri de joacă, locuri pentru pubelele de gunoi, bănci, şi aşa mai departe, absolut totul va fi realizat şi delimitat.

Cât vor dura lucrările într-un cartier?

K.I.:
Nu cred că vom reuşi să reabilităm mai mult de un cartier pe an şi atunci va dura câţiva ani buni până terminăm toate cartierele. Evident, cartierele mai mari vor dura un pic mai mult şi microcarierele se vor termina, probabil, în câteva luni.

Şantierele nu mai pot sta după Gaz


Am trecut de jumătatea anului, cum au mers lucrările la străzi până acum, sunt mai multe decât anul trecut, spre exemplu?

K.I.:
Şantierele merg bine. În privinţa lucrărilor, este comparabil cu ce am avut anul trecut. Diferenţa constă în faptul că am avut lucrări mult mai ample pe străzile care au fost afectate de traficul greu şi pe străzile care au fost afectate de lucrările de la gaz. Am avut până acum lucrări foarte mari de reasfaltare, cea mai mare acţiune de acest tip care s-a pus în practică vreodată în Sibiu. Este vorba despre Alba Iulia, Semaforului, Constituţiei, lucrări foarte mari, şi vor mai fi probabil unele tronsoane pe Maramureşului, pe Panta Cristianului.

Străzile pentru care deja s-au desfăşurat licitaţiile şi care sunt finanţare din creditul BERD vor intra toate în şantier anul acesta, având în vedere că doar o parte este în lucru?

K.I.:
O să intre toate în lucru. Am avut o serie de discuţii cu cei de la gaz (n.r. societatea EOn Gaz) pentru a ne pune la punct cu perioada în care intră fiecare cu lucrările, dar acum am hotărât să atacăm toate străzile şi vom vedea atunci când cei de la gaz îşi finalizează procedurile de proiectare, cum armonizăm şi arterele. Probabil, cele mai multe străzi vor ajunge să fie inclusiv asfaltate cu primul strat de asfalt şi de abia după aceea o să intre gazul. Este varianta cea mai simplă. Nu putem să stăm cu toate şantierele şi să aşteptăm după gaz deoarece ei, anul acesta, nu au reuşit să facă progrese notabile în faza pe hârtie şi atunci vom accelera noi şantierele.

Nu aţi reuşit să vă înţelegeţi cu ei în privinţa străzilor pe care doriţi să le modernizaţi şi să înlocuiască şi ei conductele pe acele străzi?


K.I.:
Deocamdată documentaţiile lor nu sunt finalizate, nu pot să previzionez când îşi termină ei documentaţiile, dar suntem deja în august şi perioada în care se poate lucra nu durează mai mult decât octombrie. Nu putem să mai aşteptăm.
La societatea de gaz procedura internă este foarte complicată şi cei de la Sibiu au un rol minor în planificarea lucrărilor. De aceea trebuie să clarificăm noi, de la Primărie, ce se întâmplă şi să nu aşteptăm prea mult după planul lor.

În cazul în care străzile modernizate se vor asfalta cu primul strat, iar apoi societatea de gaz va interveni pe ele, EOn va plăti refacerea asfaltului?

K.I.: Evident. Noi nu plătim aceste refaceri, noi doar le planificăm şi aprobăm perioada în care se realizează.

Anul viitor veţi primi o nouă tranşă din creditul BERD. Se vor face mai multe lucrări decât anul acesta?


K.I.: Pentru anul acesta am constatat că ofertele firmelor de construcţii au fost avantajoase şi am reuşit să avem mai multe lucrări decât erau planificate la începutul anului, pe aceeaşi bani.

Va intra şi Calea Poplăcii în şantier?


K.I.: Calea Poplăcii este mai complicată decât alte străzi, fiindcă acolo se găsesc reţele mari, acolo se găseşte reţeaua de alimentare a oraşului cu apă, o reţea mare de canalizare care colectează apele pluviale din întreaga zonă, este o reţea de canalizare menajeră care trebuie înlocuită, este o conductă de alimentare a oraşului cu gaz şi toate acestea trebuie înlocuite înainte de a se trece la reabilitarea carosabilului. Fiecare din aceste conducte va necesita o lucrare mare şi atunci vom avea, înainte să ne apucăm de carosabilul propriu-zis, câteva lucrări succesive mari, care vor împiedica traficul în zonă. Nu se va putea circula pe Poplăcii şi doar după ce se termină toate acestea vom putea să refacem drumul.

S-a îmbunătăţit mult situaţia traficului în acest an, în condiţiile în care traficul greu nu mai intră prin oraş?


K.I.:
Da situaţia traficului este mult mai bună acum decât înainte de deschiderea centurii.

Mai sunt necesare adaptări, modificări ale semafoarelor pentru o circulaţie mai bună?

K.I.: Este nevoie de îmbunătăţiri substanţiale în continuare. Nici în momentul de faţă nu sunt mulţumit de cum merge traficul în zona Şaguna, intersecţia cu Victoriei, Piaţa Unirii mai necesită câteva armonizări, vom face câteva adaptări mici. Mai este nevoie de multe lucrări pentru a avea un trafic care funcţionează optim şi cred că este nevoie şi de ajutorul sibienilor care ar putea să renunţe, măcar într-o anumită măsură la maşina proprie, să folosească autobuzul sau bicicleta sau să meargă, pur şi simplu, pe jos.

Lucrurile se pot mişca pentru Păltiniş


Spuneaţi la un moment dat că între proiectele care nu v-au reuşit, dar pe care nu le abandonaţi, sunt Păltinişul şi UNESCO. Sunt şanse pentru dezvoltarea Păltinişului cu acest demers pe care l-aţi făcut recent?


K.I.:
Am avut multe discuţii cu domnul preşedinte Bottesch (n.r. Martin Bottesch, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu) pe tema Păltinişului şi am hotărât să reluăm demersurile pentru dezvoltarea Păltinişului. I-am invitat la o discuţie şi pe primarii din comunele limitrofe, am avut un sprijin de la Guvern şi s-a elaborat acel prim prestudiu de fezabilitate, după care am hotărât să începem cu o parte care, credem noi, că este realistă, dezvoltarea în imediata apropiere a Păltinişului, dezvoltare care se va face partial, într-o mai mică măsură, pe teritoriul Sibiului, şi pe teritoriul comunei Poplaca.
Pentru a fi în situaţia de a investi bani publici în aceste proiecte este nevoie de o asociaţie, de aceea am înfiinţat Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Păltiniş - Cindrel, între judeţ, municipiu şi comuna Poplaca şi credem că acest demers are şanse să mişte lucrurile în sensul dorit de noi şi sper să fie dorit şi de sibieni.

În privinţa realizării documentaţiei pentru candidatura Sibiului la UNESCO lucrurile par să stea pe loc. Credeţi că este rea-voinţă din partea Ministerului Culturii?

K.I.: Noi am avut schimburi de scrisori cu Ministerul Culturii, s-a stabilit cine participă în comisia de adaptare a documentaţiei şi trebuie să mergem înainte, dar nu cred că mergem cu o viteză foarte mare...

Care sunt domeniile în care Sibiul s-ar putea extinde în viitor?


K.I.:
Sibiul se poate extinde foarte bine în domeniul turistic şi de aceea am început primele discuţii pentru ceea ce apare şi în Planul Urbanistic General ca şi Centru de conferinţe şi cultură. Credem că turismul ştiinţific, deci turismul de conferinţe, poate să aducă o creştere semnificativă a turismului în Sibiu şi aceasta este latura pe care vom încerca să provocăm o dezvoltare semnificativă.

Ce înseamnă primele discuţii?

K.I.:
Suntem la primele discuţii în care încercăm să vedem ce anume trebuie să se construiască acolo. Doar după ce clarificăm ce dorim noi, cu Casa de Cultură, cu Teatrul, cu structurile Primăriei, să se construiască acolo vom putea să comandăm şi studii de fezabilitate, să ne gândim la modalitatea de finanţare şi doar ultima etapă este realizarea propriu-zisă.

Se vehiculează foarte des ideea ieşirii din criză. Cum vedeţi aceste lucruri?

K.I.:
Sibiul nu a avut foarte mult de suferit din cauza crizei datorită faptului că noi am pregătit economia locală de ani de zile pentru aproape orice situaţie. Am avut multe investiţii, le-am sprijinit, le-am promovat, am dezvoltat branşe noi aducătoare de venituri, de exemplu turismul prin evenimentele culturale.
Sibiul a pierdut acolo unde a pierdut toată lumea, la salariile bugetarilor, care au fost tăiate, total nemotivat. Sunt, în continuare, de această părere şi, în continuare, nu cred că măsurile luate de Guvern au fost consistente şi adecvate, nu pot să fac eu o previziune dacă România va ieşi sau nu din criză, dar este foarte posibil ca lipsa unor măsuri coerente să prelungească ieşirea din criză a ţării.
Evident aceste lucruri vor avea urmări, este însă bine că nu au avut urmări grave, şi, în continuare, situaţia Sibiului este mai bună comparativ cu a altor zone.

Poduri rutiere în Tineretului


Au mai avansat viabilizările în Tineretului?

K.I.:
Viabilizările în cartierul Tineretului au mers bine anul acesta. Vom avea, până la sfârşitul anului, o bună parte din cartier cu străzi care au toate utilităţile şi sunt asfaltate.

Cât mai durează lucrările de viabilizare, în zonele în care sunt construite case?


K.I.:
Este o zonă care a rămas puţin în urmă, dincolo de Rosbach, şi care nu poate fi viabilizată în acelaşi ritm fiindcă este nevoie de crearea a două poduri rutiere, lucru care nu a fost prevăzut în actualul plan de viabilizare şi care este relativ scump. Dar şi în acea zonă, unde sunt puţine case, noi am realizat utilităţile.
În acest an vom ajunge într-o fază avansată cu drumurile, până la Rosbach, urmând ca, la anul, să realizăm podurile şi să finalizăm şi cealaltă parte. În cursul anului viitor viabilizarea se va apropia de finalizare.

Ce se întâmplă cu locuinţele ANL care s-au construit pe strada Independenţei şi care teoretic ar putea fi repartizate?


K.I.: Situaţia este un pic complicată juridic, chestiune care nu ni se datorează. Este vorba despre nişte neclarităţi în cadrul ANL-ului. Acum suntem în faza în care aşteptăm să se lămurească lucrurile şi să ne spună ce se va întâmpla exact cu acele locuinţe. Sper să nu se prelungească prea mult această fază.

Voinţa primeşte bani


Estimaţi la începutul anului că, fiind an preelectoral, 2011 va fi "mai amestecat" din punct de vedere politic.


K.I.:
Da, după cum se vede...

Există un conflict cu PDL?

K.I.:
Nu există niciun conflict cu PDL. Dumnealor au hotărât să politizeze o temă care nu trebuia politizată; este realmente problema lor şi vor avea probleme.

În ce sens?

K.I.:
Nu cred că sibienii agreează aceste politizări de dragul politicii.

V-au cerut cei de la Voinţa bani pentru lucrări la Stadion, bani pentru proiecte?

K.I.:
Noi am discutat cu cei de la Voinţa imediat ce au promovat şi este evident şi ne este şi nouă clar că trebuie să venim cu un sprijin mai mare, şi în ce priveşte reparaţiile şi viabilizările pe stadion şi în ce priveşte sumele alocate pentru diferite proiecte ale clubului Voinţa. Şi vom face aceste lucruri, dar într-o manieră bine organizată şi gândită, nu într-o manieră heirupistă.

Veţi aloca banii prin următoarea şedinţă de Consiliu Local?

K.I.: Nu ştiu dacă vom avea deja toate lucrurile detaliate, dar în viitorul apropiat vom pregăti aceste lucruri.

FDGR îşi face planuri, dar încă nu le spune


Aţi mai discutat la nivelul FDGR despre alegerile locale de anul viitor, despre candidaţii pentru Consiliul Judeţean, primării, etc?


K.I.:
Noi vorbim tot timpul în Forum şi ne facem planuri, dar din motive strategice nu ieşim în public cu ele.

Candidatura dumneavoastră este un lucru stabilit?

K.I.: Nu văd niciun motiv pentru care nu aş candida.

Sunteţi primarul Sibiului de peste 11 ani. Nu v-aţi săturat?

K.I.:
Nu! Sper că nici sibienii nu s-au săturat.

Se discută uneori despre faptul că nu acordaţi audienţe. Se rezolvă problemele oamenilor în urma audienţelor?


K.I.: Nu se rezolvă niciodată. Am mai spus-o şi rămân la această părere - pentru un primar părerile cetăţenilor trebuie să fie importante şi pentru mine sunt importante, dar eu prefer să discut cu sibienii acolo unde sunt ei acasă, unde-mi prezintă problemele lor, care sunt reprezentative pentru comunitate: pe strada lor, în piaţă, în cartierul lor şi aşa mai departe. Eu vorbesc tot timpul cu oamenii.
Problemele cu care vin sibienii la Primărie şi în audienţă sunt, desigur, probleme reale, dar am constatat, statistic, că majoritatea celor care vin în audienţă la mine vin să ceară o locuinţă sau un loc de muncă. Treaba cu locul de muncă nu putem s-o rezolvăm deloc, iar treaba cu locuinţa nu o rezolvă primarul, ci Comisia Socială. Am toată simpatia şi înţelegerea pentru oamenii care caută o locuinţă sau un loc de muncă, dar primarul nu are atribuţii în aceste domenii.
Au fost foarte puţini sibieni care au venit cu alte probleme la mine în audienţă, motiv pentru care cred că este mai bine să vorbesc cu oamenii acolo unde îmi prezintă problemele de pe strada lor, din cartierul lor, lucru care mă ajută şi să îi ajut pe ei şi să cunosc problemele Sibiului acolo unde apar ele.



comentarii
43 comentarii

Traficul in oras este mai dificil decat inainte de centura. Exista o lipsa de sincronizare intre semafoare si se produc ambuteiaje pe Alba Iulia, Saguna si in sens invers, pe Milea. Atentie nicim acar nu ma refer la orele de varf, ci in ore cand traficul nu trebuie sa fie aglomerat, inclusiv sambata si duminica. Este jale cu traficul auto, la fel cum este si cu asfaltarile, iar dvs. ne mintiti in fata.
delia
02.08.2011 00:26
Domnule Primar va rog sa treceti cat mai repede pe lista si cartierul Turnisor!Am mai scris si scriu de cate ori mi se da ocazia e cel mai vitregit cartier la ora actuala nu scoala,nu gradinita,nu locuri de joaca,nu parcari ci garaje construite aiurea care dau un aspect urat zonei de blocuri!Va rog in numele mai multor cetateni cu care stau zilnic de vorba!
rox
02.08.2011 01:00
Si mai am o rugaminte ,intr-o conferinta de presa (am inregistrarea ati spus ca in toamna 2010 daca e vreme buna o sa introduceti curentul ptr. cateva case construite in zona str. Caprioarelor,daca nu tine vremea o sa faceti lucrarea in primavara.Iacata ca suntem in vara 2011 si nu se intimpla nimic.Va stiu om de cuvant!Mai bine mai tarziu decat ...
rox
02.08.2011 01:05
Domnule primar v-am facut 2 sesizari pe aceleasi subiect,iar dumneavoastra a-ti plasat-o la serviciul de urbanism si control in constructii, acestia din urma nu a facut nimica, doar mi-a trimis un raspuns vag, deci aveti un vot negativ de la mine, daca sunteti curios despre ce este vorba, va stau la dispozitie prin alte mijloace, dupa cate am inteles audiente nu tineti, un sfat, mai controlati serviciile din subordinea dumneavoastra
dorel
02.08.2011 01:30
Sibiul s-a dezvoltat enorm de mult in ultimii 11 ani , majoritatea sibienilor sunt alaturi de Domnul Iohannis pentru cel putin inca un mandat. Spor la lucru :)
Marius
02.08.2011 01:54
Cel mai bun primar pe care la avut si il va avea Sibiul vreodata mai merita cel putin inca un mandat. Romanii nu se pot dezvolta singuri din motive evidente(hotii, inselaciuni, interese obscure,etc); acest lucru este evident de la nivel national pana la nivel regional, judetean si local. In cazul Sibiului, sibienii au avut intelepciune si au gasit solutia: echipa de sasi care s-a raspandit prin tot judetul si care incepe sa isi faca efectul.
ovdiu
02.08.2011 02:37
Si marmota...
Mir divin
02.08.2011 04:55
....SASUL ARATĂ
primar@sibiu.ro, pms@sibiu.ro, virgil.popa@sibiu.ro, astrid.fodor@sibiu.ro
02.08.2011 05:13
Domnule Primar de cite ori vin in vizita in tara si in special in Sibiu observ multe schimbari in bine. Este o placere si o bucurie cind vad cit de mult sa schimbat. A avut mare noroc Sibiul cu dumneavoastra. Va doresc numai bine si putere de munca in continuare. Fiti sigur ca majoritatea sibienilor sint alaturi si de partea dumneavoastra
Isabela
02.08.2011 06:00
izabela cred ca este sasabela
victor
02.08.2011 07:50
Daca s-au cerut bani pentru Vointa de catre consilierii PDL a fost actiune politicianista, daca prin marinimia lui domnul primar acorda acesti bani in urmatoarea sedinta este normal!Oare cum s-au gandit ca poate exista un proiect care sa nu fie initiat de dl. primar?
Maria
02.08.2011 08:10
Si rezolvati cumva si problema cainilor comunitari !
www
02.08.2011 08:20
A inceput campania electorala? Se pare ca da. Asta cu cartierele era si in campania trecuta, dar uite ca au trecut aproape 4 ani si e mai rau... Acum trebuia scos repede ceva pentru a scoate ochii oamenilor, dar nimeni nu explica dece, in ultimii patru ani, singurii care au schimbat ceva (o, da...) au fost cei de la Gaz????
box populi
02.08.2011 08:25
Se circula mai mult decat onorabil. De la Real la Metro maximum 15 minute. Mi se pare un timp bun...mai putin comentariul tau, care nu este just. In cazul in care te enrveaza traficul poti alege mai multe variante: bicicleta, autobuzul sau de ce nu...circula, eventual, pe undeva prin padure, acolo s-ar putea sa nu ai parte de ambuteiaje si s-ar putea sa fi singura participanta in trafic...asa cum iti doresti. Asta este, oras mare-trafic intens.
pt. delia
02.08.2011 08:25
OAMENI BUNI VIN ALEGERILE ???
COZMA
02.08.2011 08:29
Inca ceva! Probabil ca vor exista indivizi care sa ma acuze de nationalism ca l-am facut sas pe Iohannis in comentariul anterior. Pe asta cum il critica cineva, cum este catalogat automat de catre postacii iohaninisieni ca fiind nationalist, peremist, oltean etc... Pai, chiar pe originea aceasta "nobila" si-a asigurat el succesul in alegeri si i-a mai tras si pe toti incapabilii din FDGR dupa el, de am ajuns sa avem un clopotar si o femeie de serviciu consilieri locali! Mai mult, chiar ei fac un titlu aristocratic din originea lor si isi pun numere personalizate (SAS) la masini, desi la recensaminte se declara germani, nu sasi. A se vedea ultimul recensamant!
Rahova
02.08.2011 08:37
STRADA ZIDULUI E PLINA DE GROPI!!
STRADA ZIDULUI E PLINA DE GROPI!!!!
popescu
02.08.2011 09:43
rahova, refa-ti rezerva de calmante pentru cand trec alegerile locale si o sa fie reales cu peste 70%, ca o sa ai nevoie si preventiv as recomanda o vizita la nr.3
...
02.08.2011 09:47
Ma Rahova tu nu esti nationalist tu esti P.R.O.S.T.
tiganu
02.08.2011 09:56
Felicitari d-lui primar pentru toate aceste proiecte, cat si pt cele din anii trecuti, in care nu i se poate reprosa mai nimic! Cel mai bun primar din tara si va fi mereu ales cu peste 80% la Sibiu!
Tantzi
02.08.2011 10:15
asa ma bagati bani in echipa ........bravo domnule Johanis!DOAR SIBIU!
Suporter inca din liga3 al Sibiului
02.08.2011 11:55
ce tare e poza si ce handcp sunt astia de la tribuna: Sunteti un ziar local si nu stiti sa scrieti numele primarului corect. Daca nu ma credeti mai intrati si pe wikipedia...

"J"ohannis 4 president...
Johannis cu "J"
02.08.2011 13:27
Ma ruminilor voi cei care doritzi audiente vreti doar sa mergeti la cersit la primarLa munca ba nu la intins mina
tiganu
02.08.2011 13:36
De ce scrieti "de Sorana Maier"? "De Iohannis", asa e corect, el semneaza asa-zisul interviu. El cu el.
Joha
02.08.2011 14:34
In poza ca si-n viata-el deasupra sibienii jos la picioarele lui!Treziti-va sibieni!
Sic!
02.08.2011 14:55
cele mai multe dintre comentarii sunt de-a dreptul imbecile
cititor
02.08.2011 15:44
ce-o tot dai dupa cires mai klausi?! spune-odata cand mama dracului va apucati de calea poplacii???
poplaceanu
02.08.2011 15:47
La inceput avem un "DACA" Bla,bla,bla......
jose
02.08.2011 16:32
Respecte pentru Dl. primar Johannis si pentru echipa sa din Primaria Sibiului. Se vede cand la conducerea orasului se afla un localnic get-beget. Si in plus, cu spirit si randuiala saseasca. Am reusit sa iesim din patura de ceata aruncata peste noi de catre miticii din Regat. Sa ne ajute bunul Dumnezeu si pe mai departe cu astfel de sibieni capabili.
sibian
02.08.2011 16:35
Daca ieseau aia de la PDL, mesajul era urmatorul: "In urmatorul an facem TOATE cartierele, 1000km de autostrada, dam bani la toti cu carul si mancare gratuita pentru restul vietii"...
fara politica
02.08.2011 16:43
felicitari domnle primar iar la care nu le convine sa se mute la saliste ca acolo e un primar de numa numa ca banciu nu se mai naste si daca se naste nu prinde botezu.al naibi de hot
gogu
02.08.2011 17:54
Ia ghiciti ce este la anu'?
Unii ar zice sfarsitul lumii dar nu sunt departe de adevar.
Sunt alegerile pentru primarie. Inca o galeata, inca o pereche de cisme de cauciuc si asa se castiga o primarie.
DG
02.08.2011 17:57
Propaganda electorala ieftina. Numai Ceausescu aparea de doua ori in acelasi ziar. Reporterul il intreaba una (Care este primul cartier prevazut pt. reabilitare?) si el raspunde alta. Mare marlan, sasu asta! El vorbeste cu oamenii prin cartiere. Cine l-a vazut sau l-a auzit vorbind cu oamenii?
Vipera
02.08.2011 19:58
Pe str. Maramuresului dupa ce au reabilitat asfaltul, acum sapa in jurul capacelor de canal. De o saptamana se face slalom printre gropile neastupate. De ce nu vine Johannis, la noi in cartier, sa ne explice: ce si cum. Poate asa a vazut el ca se procedeaza in Germania.Rusine Herr!
Automobilistu'
02.08.2011 20:09
Pentru VIPERA
Da draga vipera, io l-am vazut si vorbit la mine in cartier, la o distanta de 30 de metri de cele mai mari gropi din Sibiu, sub viaductul din Terezian, i-am spus frumos sa faca ceva...sa intervina...sa aduca la cunostinta organelor competente....si...surpriza surprizelor: NIMIC - probabil asteapta sa intre in reparatie generala viaductul....pai daca e deja august nu m-ar mira sa ramana o gramada de schele peste iarna sub viaduct....
In schimb pe autostrada se tot plimba inainte sa fie gata....si de fapt nici azi nu e gata, inca mai lucreaza Max si Moritz la tronsonul lor....chiar si Vectra firma aia PDL-ista le da lectii...
Sibian
02.08.2011 20:21
auzi draga vipera am impresia ca vezi cam rau.dar asta e mai sant si persoane ca tine invidioase
gogu
02.08.2011 20:34
toti aia 80 % sa l pupe in cur am mai scris ii plin orasu de GROPI CIINI SI GUNOI CINE NU VEDE TREABA ASTA ATIT II AJUTA CAPU
un sas
02.08.2011 20:40
Draga Gogule, nu sunt invidios pe sas! El sa fie invidios pe mine, eu am copii si el nu. Catarii nu fac pui. Sa primareasca pana il duc cu picioarele inainte. Sa se laude mai putin si sa faca mai mult. De aia l-am ales. Eu am fost unul dintre cei care l-am ales primar. Mai bine imi ardeam mana cu care am pus votul in urna.
Vipera
02.08.2011 21:37
No, ca toata lumea se stie la politica si fotbal de nu lasa-ti ghetul om sa ,,munceasca''!! O fi sas, o fi german, o fi oagar ( cum zic sudistii!!.) o fi sibian... n-as pute a zice dar ,,unealta'' altora sigur, ca se vede!!O tacut ca porcul in cucuruz si amu cand se gatesc politicii de guitat, hop si ,,mult iubitul si stimatul'' cu vuvuzelele de gazetari pupaciosi , la interval!! Zic unii pe acii ca-i smecher, ca-i baiat de-al nostru dar io , ba, nu-i crez. Cat umbla cu caruta aia de imprumut ( cica!!!) , are loc de hodina pentru ea unde vrea el si-l pazeste jindarii platiti de noi , nu-i coser si drept pt io, care tot speram si... iaca ca Jonis aista are si pe aici la comentarii ,,dobasii lui''!! Cand publica careva o biografie a lui Klaus s-o lamurim o data?? Are vreun gazetar curajul??? Va spui io ca NU!!
Gufanul
02.08.2011 21:41
Sa traiti, domn primar, cum vad iar e plin de latrai invidiosi pe aici.:)
Vipera draga, eu zic sa-ti arzi mana de ce nu?
Nicu
02.08.2011 21:45
Eu propun sa-i facem lu' Johannis o statuie in centrul Sibiului, in Piata Mare. Dar de unde gasim atata cacat?
Roland
02.08.2011 22:20
Drumurile din Sibiu sunt praf si pulbere! Ce dracu-i in orasul asta? Chiar nu mai este niciun control? De ce se re-ReAsfalteaza Balea, cand era o strada foarte buna? Sunt o groaza de alte strazi care ar trebui asfaltate.
Str. Negoiu, Caltun, Ceferistilor au fost superbe pana niste "destepti" s-au apucat de sapata la ele....
nici nu stiu de ce mai scriu ...
Hai pa! Noapte buna! Plecam din tara!
Ilinca Tudor
02.08.2011 23:14
Care este acest prim cartier?
tr
08.08.2011 15:18
Din aceeasi categorie
Abonamente

Filarmonica de Stat Sibiu

EVENIMENT TV
visa medica
Tribuna
TURSIB