Tribuna
Sevis
Cartea de suflet a profesorului Ioan Bogdan dedicată Unirii
Cartea de suflet a profesorului Ioan Bogdan dedicată Unirii

Aşa cum am anunţat la prezentarea pentru tipar a cărţii, prima carte dedicată Centenarului Marii Uniri tipărită este a Prof. univ. dr. DHC Ioan Bogdan şi este intitulată „Datoria, Onoarea şi Bucuria de a fi Român la Centenarul Marii Uniri”.

Cartea are o suprafaţă tipografică de peste 400 de pagini, desfăşurată pe 9 părţi şi 35 de capitole.

Filozofia cărţii este diferită faţă de toate abordările Unirii de până acum, în sensul că autorul a tratat Unirea ca un Concept Naţional Unitar şi peren, referindu-se la eforturile pentru unire ale tuturor înaintaşilor noştri, începând de la Burebista şi Decebal, şi continuând cu Mihai Viteazul, Alexandru Ioan Cuza şi Marea Unire de la 1918.

Se repară, astfel, marea eroare de a trata Unirea ca o „Deşteptare” de trei ori din „somnul cel de moarte”, care a servit „ca o mănuşă", trădătorilor de Ţară şi ungurilor şi ruşilor, care ne-au pândit şi ne pândesc şi astăzi, din umbră, pentru a rupe din trupul Ţării noastre, fiind un pericol de moarte pentru Ţară.

Cartea, cu toată extinderea şi complexitatea ei, s-a realizat într-un timp record, în 3 luni, pentru a putea servi Conducerii Statului la regândirea ceremoniilor dedicate Centenarului Marii Uniri, inclusiv contra pondere:

- la abordarea ungurilor care au sărbătorit cu fast „Un Mileniu”, iar noi, cu o istorie multimilenară nu am făcut nimic;

- de asemenea, să i se poată răspunde lui Tokeş la întrebarea „Ce sărbătoresc Românii?, întrebare la care nu i s-a răspuns deşi a trecut atâta timp.

Cartea Prof. Bogdan va fi lansată joi, 21 iunie a.c., ora 10, la Cercul Militar Sibiu, Profesorul transmiţând Editurii noastre, găzduitorilor lansării şi celor care vor fi prezenţi, întreaga sa recunoştinţă.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia