Tribuna
Care e legătura dintre Teatrul Național "Radu Stanca" din Sibiu și Delia sau Inna?
Andra MARINESCU
926 vizualizari
Care e legătura dintre Teatrul Național
Andreea Săndulescu, scenograful celui mai nou spectacol al Teatrului Național "Radu Stanca" din Sibiu, leagă instituția de artiști români, de renume, precum Inna sau Delia.


Andreea Săndulescu a colaborat cu teatre importante din România, dar și cu artiști cunoscuți ai scenei pop precum Inna, Delia și Deepcentral.
Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă sâmbătă, 18 mai, la sala mare, de la ora 19, premiera spectacolului „Yvonne”, în regia lui Botond Nagy. Scenografia spectacolului este creată de Andreea Săndulescu, prezență apreciată atât pe scena teatrelor din România cât și în industria de publicitate și industria muzicală autohtonă.
În decursul acestor ani am avut bucuria să realizez scenografia pentru spectacole produse de Teatrul Național București, Teatrul Muzical „Nae Leonard” Galați, Teatrul German de Stat Timișoara sau Teatrul „Ion Creangă” București, iar acum, Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, pentru premiera „Yvonne” regizată de bunul meu prieten Botond Nagy. Am avut șansa unor întâlniri cu artiști români talentați și fiecare întâlnire a fost o nouă provocare. Fiecare proiect m-a scos din zona de confort, m-a ajutat nu doar să îmi testez limitele, dar mai ales să le depășesc. Fiecare nou proiect e o nouă poveste, o nouă călătorie în care pornesc împreună cu echipa artistică și care ne aduce tuturor multă bucurie. La Sibiu am întâlnit o trupă de actori talentați, entuziaști, vii, cu care mi-a făcut foarte mare plăcere să lucrez în toată această perioadă și îmi doresc tare mult ca acest spectacol să placă tuturor spectatorilor cel puțin la fel de mult pe cât ne-a plăcut nouă, cât timp am lucrat pentru el”, a spus Andreea Săndulescu.

Când se mai joacă "Yvonne" 


Următoarele reprezentații vor avea loc în data de 30 mai, respectiv în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, în data de 19 iunie. Spectacolul se joacă în limba germană cu traducere în limbile română și engleză.
Andreea Săndulescu a absolvit în 2008 Secția Scenografie din cadrul Universității de Arte Plastice București (Facultatea de Arte Decorative și Design), fiind, încă de la terminarea studiilor, un scenograf apreciat pentru munca depusă atât pe scenele unor teatre importante din țară, cât și în industria de publicitate și industria muzicală autohtonă. Printre cele mai cunoscute spectacole de teatru pentru care a creat scenografia se numără: „Hotel PM” (regia: Andreea Gavriliu; Teatrul German de Stat Timișoara), pentru care a primit Premiul Pentru Cea Mai Bună Scenografie, în cadrul Festivalului de Teatru „Pledez pentru tine(ri)”, în 2015; „Crăiasa Zăpezii” (regia: Rosamunde Hutt; Teatrul „Ion Creangă” București); „Hoți” (regia: Radu Afrim; Teatrul Național „I.L. Caragiale” București). De asemenea, activitatea Andreei Săndulescu, în calitate de scenografă pentru scurtmetraje sau videoclipuri i-a îmbogățit palmaresul nu numai cu un Premiu de Scenografie în cadrul Festivalului Cinemaiubit 2011 („Grand Hotel Italia”, regia: Rodi Cotenescu), ci și cu șansa de a lucra cu nume faimoase ale muzicii contemporane autohtone, precum Inna, Antonia, Delia ori Deepcentral. Andreea Săndulescu a semnat conceptul scengrafic al spectacolului „Acadelia”, susținut recent de Delia la Sibiu. Cel mai recent proiect al Andreei Săndulescu se leagă de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, unde a creat scenografia spectacolului „Yvonne” (regia: Botond Nagy).
Informații pe larg despre spectacolele și evenimentele Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și bilete se găsesc pe site-ul oficial al Teatrului, www.tnrs.ro/program. Biletele achiziționate online, de pe site-ul Teatrului, au aceleași prețuri ca în Agenția Teatrală.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia