FITS 2024
Tribuna
„Captură” de permise în weekend, pe drumurile din Sibiu: mai mulți șoferi au fost prinși beți, drogați sau fără permis
Laura BUCIU
1003 vizualizari
„Captură” de permise în weekend, pe drumurile din Sibiu: mai mulți șoferi au fost prinși beți, drogați sau fără permis
Foto cu caracter ilustrativ © https://www.facebook.com/politiasibiu

Accidentele rutiere cu urmări grave și raziile în toată țara nu i-au speriat pe șoferi. Unii au fost prinși pe șoselele din județul Sibiu beți sau drogați, dar și circulând deși nu aveau permis de conducere.

Sâmbătă noaptea, în jurul orei 02.45, în municipiul Mediaș, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus pe Șoseaua Sibiului. La volan a fost identificat un tânăr în vârstă de 18 ani, domiciliat în comuna Axente Sever. Oamenii legii au constatat că acesta nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.  Pe numele șoferului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis. Totodată, în urma controlului efectuat, polițiștii medieșeni au constatat că șoferul era însoțit de proprietarul autoturismului, un tânăr în vârstă de 19 ani, tot din Axente Sever, care i-a încredințat autoturismul spre a-l conduce deși știa că prietenul său nu are acest drept. Pe numele proprietarului autoturismului s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încredințare. Cercetările continuă la nivelul Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Mediaș.

După doar 15 minute, în jurul orei 03.00, în orașul Agnita, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Fabricii de către un localnic în vârstă de 24 de ani. În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că tânărul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Pe numele lui a fost deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de articolul 335 aliniatul 1 din Codul Penal.

Sâmbătă, în jurul orei 18.30, în municipiul Mediaș, polițiștii rutieri medieșeni au testat cu aparatul Drugtest un șofer în vârstă de 22 de ani, din Biertan. Întrucât aparatul a indicat un rezultat pozitiv la substanța THC – 5, canabis, tânărul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanței psihoactive în organism. La nivelul Biroului Rutier Mediaș s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Tot sâmbătă, în jurul orei 22.00, în timp ce conducea un autoturism pe DN 14, în afara municipiului Mediaș, pe un tronson de drum în curbă la dreapta, un medieșean în vârstă de 53 de ani a pierdut controlul direcției de deplasare și s-a răsturnat în afara părții carosabile. Din fericire, evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.  În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Duminică dimineața, în jurul orei 05.00, pe strada Constituției din municipiul Sibiu, polițiștii din cadrul Biroului Drumuri Nationale Si Europene au observat  că șoferul unui autoturism nu s-a oprit la culoarea roșu a semaforului instalat la intersecția cu strada 9 Mai, continuându-și deplasarea. Polițiștii au urmărit autoturismul și l-au oprit pe strada Rusciorului. Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a constatat că la volan se afla un sibian în vârstă de 44 de ani, testarea sa alcoolscopică indicând un rezultat de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. Sibianul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Tot duminică, în jurul orei 11.30, pe DJ 105F, Valea Avrigului, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Avrig au oprit un microbuz transport marfă al cărui conducător fusese înregistrat de dispozitivul radar circulând cu viteza de 80 de km/h pe un tronson de drum cu limită de viteză maximă admisă de 50 km/h. La volan a fost identificat un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Poplaca, testarea sa alcoolscopică indicând un rezultat de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. După recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, polițiștii avrigeni au deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. De asemenea, pentru încălcarea regimului legal de viteză și pentru faptul că nu a avut asupra sa documentele personale, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 725 de lei și 3 puncte de penalizare.

comentarii
1 comentarii

La fiecare acțiune a poliției,sunt depistați șoferi drogați, băuți și fără drept de conducere. Ce ar mai fi de spus,poate doar atât:plin de mansarde virusate.
ROMÂN
16.01.2023 21:29
Din aceeasi categorie
CONTINENTAL

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica