Tribuna
Capodoperele lui Beethoven, Kalinnikov, Mezzacappo și Leonovich vor răsuna online
Capodoperele lui Beethoven, Kalinnikov, Mezzacappo și Leonovich vor răsuna online
Peste 500 de persoane au fost prezente în spațiul virtual la primul concert online din seria „Odae cum Harmoniis”. Pentru că muzica nu se va opri vreodată, stagiunea camerală Florescu - Fernandez & Friends vine în întâmpinarea publicului aflat în izolare cu un nou concert transmis live de la Sala Oglinzilor. Evenimentul se va desfășura joi, 26 martie, de la ora 18 și va fi disponibil pe: LivestreamRomania.ro

Rafaela Fernandez Samodaiev (vioară), Karina Fernandez Samodaiev (pian), Makcim Fernandez Samodaiev (violoncel) și Monica Florescu (pian) interpretează integrala sonatelor de Ludwig van Beethoven într-o serie de concerte online transmise live pe parcursul săptămânilor viitoare.

„Nevoia de muzică este profund umană și continuă să ne lege chiar și în plină pandemie. Realitatea aceasta ni s-a confirmat inclusiv cu ocazia concertului online de săptămâna trecută, când am avut peste 500 de oameni care ne-au urmărit live, mult mai mulți decât ar fi încăput fizic în Sala Oglinzilor. Deși este straniu sentimentul de a cânta pentru un public pe care nu îl vedem, ne emoționează să știm că ne-au ascultat și persoane vârstnice, de exemplu, care altfel nu s-ar fi putut deplasa la concertul nostru”, spune pianista Monica Florescu.

Programul concertului va alcătuit din: Yuri Leonovich - „Doina”; Victor Kalinnikov - „Două miniaturi”; Eduardo Mezzacappo - „Bolero”; Ludwig van Beethoven - Sonata pentru violoncel și pian în sol minor, op. 5, nr. 2.

Stagiunea „Florescu - Fernandez and Friends”

Pasiunea pentru muzică stă la baza stagiunii „Florescu - Fernandez & Friends”, un proiect independent și unic în Sibiu, cu concerte „full house” în fiecare lună. Stagiunea a început în 2015 la inițiativa violoncelistului Makcim Fernandez Samodaiev (Cuba) și a pianistei Monica Florescu (România), stabiliți la Sibiu după ce timp de mai mulți ani au studiat, locuit și concertat în diferite țări din Europa și în Mexic. Pentru că Sibiul se bucură de un public cunoscător și avid de muzică clasică, stagiunea camerală „Florescu - Fernandez & Friends” propune o serie de concerte lunare, unde invitați sunt muzicieni cunoscuți din România, dar și din afara țării, precum violonistul sud-coreean Edwin Kim, pianista Ana Kavalerova, violistul Răzvan Popovici și alții. Concertele stagiunii au și o dimensiune educativă, fiecare lucrare interpretată fiind introdusă de scurte explicații și repere istorice. Din ianuarie 2020, stagiunea camerală „Florescu - Fernandez & Friends” ajunge inclusiv la București.

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA