Tribuna
Canicula versus arteziene, parcuri şi vizite la Zoo
Sorana MAIER
1768 vizualizari
Canicula versus arteziene, parcuri şi vizite la Zoo

Suntem pregătiţi să facem faţă zilelor caniculare din această perioadă. Punctele de prim-ajutor sunt gata să fie instalate în cazul în care tem­peratura va depăşi valoarea de 37°C pentru două zile con­secutiv sau în urma unei notificări primite din partea prefectului judeţului Sibiu, a spus ieri, în conferinţa de presă, primarul Sibiului, Klaus Iohannis.
Patru astfel de puncte pot fi amenajate la Piaţa Cibin (în faţa halei de carne şi produse lactate), în faţa Teatrului Naţional „Radu Stanca”, la intrarea în Muzeul Brukenthal şi în faţa bisericii de pe Bulevardul Mihai Viteazu.  Direcţia de Sănătate Publică Sibiu va asigura asistente medicale sau voluntari care vor acorda sprijin specializat persoanelor care au nevoie.

Apă pentru flori
Şi florile din zonele verzi au nevoie în aceste zile de o îngrijre specială. Serviciul public specializat al Primăriei are grijă ca în această perioadă plantele din parcuri şi zonele verzi să fie udate noaptea şi folosesc o auto­stropitoare a cărei capacitate este de 8.000 de litri. Ghi­vecele cu muşcate ampla­sate pe stâlpi sunt stropite o dată la două zile, în timp ce întreţinerea tuturor zonelor din parcuri este o activitate zilnică.
Săptămânal, angajaţii Serviciului Public pentru Administrare Parcuri şi Zone Verzi înlocuiesc florile din rondouri, cosesc iarba şi întreţin gardul viu. Toate aceste operaţiuni se reali­zează mecanizat, cu ajutorul unui tractoraş şi a mai multor trimmere.

Artezienele, o oază de răcoare

Cele 12 fântâni arteziene din Sibiu sunt în funcţiune şi sunt în continuare o atracţie în aceste zile calde. Ele sunt amplasate în sensul giratoriu de pe Bulevardul Mihai Viteazu, în Parcul Terezian, în Parcul Astra, în Parcul Tineretului şi în Parcul din Piaţa Unirii, în faţa Cercului Militar, pe Bulevardul Cor­neliu Coposu, pe strada Dealului, pe strada Nicolae Bălcescu, două fântâni în Piaţa Mare şi încă una în Piaţa Schiller. Fântâna arteziană din Parcul Sub Arini este în lucru, în prezent efectuându-se lucrări de reparaţii ale cuvei, se fac revizii la partea de instalaţii şi urmează să fie revopsită şi repusă în funcţiune în 2-3 săptămâni, se arată într-un material al Primăriei Sibiu.

Răcoare la Zoo

Cele 187 de animale adă­pos­tite de Grădina Zoologică Sibiu sunt ferite de tempera­turile ridicate prin faptul că grădina este amenajată în pădure. În plus, angajaţii Gră­dinii Zoologice au grijă ca animalelor să nu le lipsească apa şi să primească mai multe fructe şi legume. De asemenea, în timpul amiezii animalele care fac faţă mai greu căldurii sunt dirijate spre adăposturile lor interioare, pentru mai multă răcoare.
Terasele Sibiului sunt şi ele la mare căutare în aceste zile încinse, fiind preferate atât de turişti, cât şi de sibieni.
comentarii
1 comentarii

Ce bun sunt sibieni au grige de animale in loc de oameni
sibiului
Friz
06.07.2012 18:32
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA