Tribuna
PNL
Candidații Colegiului Medicilor Stomatologi din Sibiu au fost validați: au fost stabilite funcțiile în cadrul Biroului Executiv 
Adrian POPESCU
1738 vizualizari
Candidații Colegiului Medicilor Stomatologi din Sibiu au fost validați: au fost stabilite funcțiile în cadrul Biroului Executiv 

Potrivit calendarului pentru alegerea membrilor organelor de conducere ale Colegiului Medicilor Stomatologi din România (CMSR) constituite la nivel naţional, respectiv la nivelul colegiilor teritoriale pentru mandatul 2023 - 2027, după ce în perioada 1 - 2 noiembrie a avut loc depunerea candidaturilor pentru funcţiile eligibile din cadrul consiliilor colegiilor teritoriale şi al Adunării generale naţionale, în urmă cu 11 zile au avut loc alegerile pentru funcţiile eligibile din cadrul Consiliului colegiului teritorial şi al Adunării generale naţionale. La finalul scrutinul de votare   comisia electorală a   început procesul de numărare a voturilor   în prezenta observatorilor delegați. În unele colegii teritoriale procesul de numărare a buletinelor de vot a fost finalizat înainte de ora 23.30, în altele acesta s-a încheiat abia a doua zi așa cum am consemnat și la Sibiu.   Rezultatele preliminare au conturat un nou val de preferințe ca urmare a unor nemultumiri cumulate de stomatologi pe mandatul unor conduceri anterioare. Mai mult, în rândul votanților predomina dorința de a reduce numărul mandatelor de conducere, precum și dorința de a se asigura o mai bună comunicare și un cadru de consultare mai democratic a corpului profesional și asociațiilor înainte de a se lua decizi care vizează interesul stict profesional a membrilor acestor structuri asociative. În acest sens medicii stomatologi din România, reuniţi în cadrul mai multor asociaţii profesionale, au solicitat, încă din   14 septembrie, intervenţia de urgenţă a Guvernului pentru a permite prezenţa observatorilor la procesul electoral pentru alegerea conducerii Colegiului Medicilor Stomatologi din România, o premieră pentru România post-decembristă.
Meticulozitate în verificarea și numărarea voturilor la Sibiu
Componenții Comisiei electorale a CMS Sibiu au fost meticuloși pornind de la sigilarea urnelor transparente, verificarea dreptului de vot, observarea procesului de votare și până în momentul desigilăriii urnelor, urmat de verificarea fiecărui buletin de vot pentru a fi considerat valabil sau invalidat, respectiv nul. Președintele comisiei electorale de la Sibiu, Dr. Curta Radu Simion Nicolae, secretarul Dr. Manolescu Mariana Rodica și membrul acestei comisii, Dr. Stoeneşteanu Elena Mădălina sprijiniți tehnic de secretarul CMS Sibiu, Rafa Laura, au acționat în linia bunelor practici specifice acestui exercițiu democratic. Din cei 608 membri la urne au venit 260 de votanți. În centrul de votare am fost surprinși să constatăm prezența unor observatori delegati de Ministerul Sănătății, anume: Dr. Mezdrea Violina, reprezentant al Directiei de Sănătate Publică Sibiu, Dr. lordache Alina Gabriela din partea Patronatului Medicilor Stomatologi din România și Dr. Voinea Alina din partea Societății de Stomatologie Estetică din România, care au acționat cu aceeași scrupulozitate, verificând fiecare buletin de vot și notând numărul de voturi cumulat de fiecare candidat pentru a preveni contestații sau vicii în procesul de votare. În final, buletinele de vot nefolosite, cele anulate, dar și cele continând opțiunea alegătorilor au fost puse în saci separați sigilați, documente care se păstrează în arhiva CMS Sibiu. Procesele verbale cu listele aspiranților eligibili pentru   Consiliul Colegiului Regional și a celor pentru   Adunarea Generală Națională au fost trimise la Centrul Electoral Central. Rezultatele membrilor Consiliului Judetean   fiind recent validate aceștia   au trecut la următoarea etapă, anume alegerea Biroului Executiv, care are următoarea componență: Dr. Andronic Andrei Ioan - președinte; dr. Duca Vasile Octavian - vicepreședinte, Scorțescu Mihai Alexandru - vicepreședinte, dr. Smărăndoiu Marius - trezorier și   dr. Micu Mihai Liviu – secretar.

 

 comentarii
2 comentarii

Domnu Popescu, de ce nu ați scris că în lipsa observatorilor, rezultatele votului ar fi fost viciate grav?? Sub ochii observatorilor secretarul comisiei punea voturi în plus fostului președinte al Colegiului!
Zâna M?selu??
27.11.2023 22:46
Niste iluștri necunoscuți
30.11.2023 12:39
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica