Tribuna
Sevis
Campania de vaccinare la medicii de familie din Sibiu a început cu stângul. Medicii nu au primit vaccinul
Laura BUCIU
984 vizualizari
Campania de vaccinare la medicii de familie din Sibiu a început cu stângul. Medicii nu au primit vaccinul
Foto cu caracter ilustrativ © Răzvan NEGRU/Arhiva

Niciun medic de familie din Sibiu nu a primit doze de vaccin Johnson&Johnson pentru demararea campaniei de vaccinare în cabinetele de medicină primară, deși campania de vaccinare la medicii de familie ar fi trebuit să înceapă marți.

Nici la nivel național situația nu e mai bună. Foarte puțini medici au primit dozele de vaccin și doar câteva zeci de români au primit serul monodoză.

„La acest moment nu a început campania de vaccinare în cabinetele de medicină de familie din județul Sibiu. Încă nu a fost livrat vaccinul Johnson&Johnson în județ. Nu au fost încheiate contractele cu medicii de familie”, au declarat, pentru Tribuna, reprezentanții DSP Sibiu.

La nivelul județului Sibiu, sunt înscriși 105 medici de familie pentru a participa la campania de vaccinare împotriva COVID-19, ceea ce ar fi trebuit să însemne 105 noi fluxuri de vaccinare. În plus, acest ser produs în SUA asigură schema completă de vaccinare, fiind monodoză.

 

Câteva zeci de persoane au fost vaccinare cu Johnson&Johnson în țară

 

Potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, col. dr. Valeriu Gheorghiță, încă de săptămâna trecută au fost distribuite în 11 județe peste 12.400 de doze de vaccin de la compania Johnson&Johnson, iar marți se completa aprovizionarea pentru a se ajunge la 20 de județe, ceea ce ar însemna aproape 18.000 de doze.

„Toate dozele de la Johnson&Johnson au fost distribuite către toate centrele regionale de depozitare. DSP-urile trebuie să solicite necesarul de doze de acolo și ulterior să asigure distribuirea acestor doze către medicii de familie din fiecare județ. Împreună cu dozele de vaccin se distribuie materiale sanitare aferente: seringi, ace, dezinfectanți și seringi preumplute cu adrenalină”, a spus Gheorghiță.

Până marți la ora 14.00 fuseseră vaccinate 17 persoane, dintre care 10 în Bihor și 7 în Mehedinți.

„Desigur că nu am reușit demararea acestei etape cu toți medicii de familie. (...) Cu siguranță, la finalul zilei vom avea mai multe persoane vaccinate. Activitatea a început și mă aștept ca progresiv un număr tot mai mare medici de familie sa se implice”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Acesta a solicitat direcțiilor de sănătate publică să se implice mai mult pentru a asigura distribuția dozelor de vaccin, a materialelor necesare și pentru punerea la dispoziție a procedurilor necesare pentru a se derula în condiții bune campania de vaccinare prin cabinetele medicilor de familie. Același apel l-a avut și către medicii de familie: să se implice cât se poate de mult în aceasta campanie de vaccinare.

comentarii
4 comentarii

A inceput de mult cu stangul. Acim ati observat?
04.05.2021 16:52
Ne-am fi mirat daca ne spuneati ca cei de la DSP s-au organizat si au reusit sa faca efectiv ceva. Un lucru a rezultat din toata aceasta pandemie : aceste institutii trebuiesc reformate la sange, sunt pe acolo o gramada de habarnisti care iau salarii degeaba!
CitizenX
04.05.2021 17:31
Avertisment teribil: „Vaccinații îi pot îmbolnăvi pe cei nevaccinați… Părinții și profesorii vaccinați pot îmbolnăvi copiii!”

Vaccinurile experimentale ARN mesager produc „proteine spike”, cauzatoare de boală, pe care persoanele vaccinate le pot transmite celor cu care intră în contact.

În ultimul număr al publicației sale, America’s Frontline Doctors (AFLDS) trage un semnal de alarmă în privința proteinelor spike din vaccinurile experimentale ARN mesager.

AFLDS avertizează că aceste proteine spike au capacitatea:

1. De a trece prin „bariera hemato-encefalică”, provocând distrugeri neurologice;

2. De a fi „răspândite” de persoanele vaccinate, îmbolnăvind copiii și adulții nevaccinați;

3. De a provoca sângerări vaginale neregulate și pierderi de sarcină la femei.

Cautati site-ul America’s Frontline Doctors si informati-va.
Stirea zilei
04.05.2021 19:54
Agenția Națională a Medicamentului a transmis medicilor de familie că ar fi indicată o supraveghere a vaccinaților cu serul Johnson&Johnson în primele trei săptămâni de la administrare, anunță Ziarul Național.

Odată cu sosirea vaccinului anti-covid Johnson&Johnson în cabinetele medicilor de familie din România, medicii vor avea responsabilitatea de a-i informa pe pacienți cu privire la efectele adverse ale acestuia. Avertizarea a fost trimisă de Agenția Națională a Medicamentului care susține că ”apariția trombozei în asociere cu trombocitopenie, în unele cazuri însoțite de sângerare, a fost observată foarte rar după vaccinarea cu Covid-19 Vaccine Janssen. Această asociere include cazuri severe de tromboză venoasă cu localizări neobișnuite, cum ar fi tromboza de sinus venos cerebral, tromboza venoasă în teritoriul splanhnic, precum și tromboza arterială, concomitent cu apariția trombocitopeniei. Unul din cazuri a avut evoluție fatală. Aceste cazuri au apărut în primele trei săptămâni de la vaccinare, cele mai frecvente la femei cu vârsta sub 60 de ani”.
Prin urmare, Agenția Națională a Medicamentului informează că ”Persoanele vaccinate trebuie instruite să solicite imediat asistență medicală în cazul în care, după vaccinare, prezintă simptome precum dificultăți de respirație, dureri toracice, tumefierea unui membru inferior sau dureri abdominale persistente. În plus, orice persoană cu simptome neurologice, inclusiv cefalee severă sau persistentă sau vedere încețoșată după vaccinare, sau care prezintă echimoze/peteșii în afara locului de administrare a vaccinului după câteva zile, trebuie să solicite imediat asistență medicală”.
Scrieti si despre asta!
05.05.2021 10:54
Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia