Tribuna
Căminele studențești au prins din nou viață, la Sibiu: "Nu știu cum a fost pe vremuri, dar e mișto”
Liuba STARII
2173 vizualizari
Căminele studențești au prins din nou viață, la Sibiu:

Au trecut câteva săptămâni de când căminele studențești din Sibiu au prins din nou viață. Tinerii au spus “adio” caselor părintești și s-au mutat în orașul de pe Cibin. Entuziasmul bobocilor a fost împărțit și de colegii lor mai mari, care au reușit să guste din plin din viața studențească de odinioară, fără restricții și reguli impuse de pandemie. Situația epidemiologică a adus schimbări și în obiceiurile studenților. Cei vaccinați și cei nevaccinați au fost cazați  în camere diferite, iar masca de protecție a devenit obligatorie în spațiile comune.

Cu toate că nici viața studențească nu mai e ce a fost, “locatarii fideli” ai căminelor studențești sunt mulțumiți că au putut să revină “acasă”. Victoria este studentă la Medicină. Tânăra își amintește cum a fost primul an în cămin și recunoaște că e “incomparabil” pentru că oferea mai multă libertate.

“Pe vremuri, căminul era plin, iar emoțiile colegilor nu erau acoperite sub măști. Lumea era mai deschisă și organizam mai multe petreceri. Acum, se observă o frică. Am devenit mai distanți și nu mai comunicăm atât de mult. Colegii parcă se feresc unul de altul și nu prea se leagă prietenii. Nu am auzit să avem cazuri sau să se infecteze cineva de la noi, dar, oricum, orice strănut sau tuse provoacă o panică. Sper să nu avem cazuri și să trecem ușor și peste asta”, spune Victoria.

Andreea este mulțumită de tot ceea ce înseamnă viață de student. E prima dată când stă în cămin și speră să nu fie nevoită să se întoarcă acasă: ”Am auzit multe povești și întâmplări faine din cămin. Vreau să simt ce înseamnă să stai în cămin și să-mi creez prieteni și amintiri frumoase. Cum poți să te consideri student dacă nu ai împărțit un pachet de acasă și nu ai stat să înveți în sală de lectură?”.

Raluca regretă că a trecut la învățământul online și vrea să se întoarcă în băncile facultății: “E greu să fii conectată la ore și să înveți în prezența colegilor de cameră, uneori, avem și situații incomode, când cinveva trebuie să răspundă, să-și pornească microfonul, dar nu poate să facă acest lucru ca să nu încurce. E ciudat să vezi pe niște colegi cum gătesc sau fumează, asistând la cursurile online, e chiar haios”.

Eliza s-a cazat într-un cămin din complexul studențesc ULBS. Tânăra spune că viața în cămin nu prea s-a schimbat: “Avem mai multe reguli, trebuie să fim mai precauți. Suntem separați, cei vaccinați și cei nevaccinați, glumim mult pe acest subiect, dar ce să facem, asta e. Îmi place, nu aș vrea să mă mut în altă parte”.

“Nu știu cum a fost pe vremuri, dar e mișto. Nu mă plâng. E mai incomod să porți mască și nu cred că vom avea petreceri de Halloween sau de Crăciun, dar mergem mai departe”, conchide Cosmin.   

Foto: Răzvan NEGRU

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia