Tribuna
Calea Cisnădiei intră în șantier. Porțiuni cu patru benzi, lărgirea giratoriului și reconfigurarea trotuarelor
Sorana MAIER
3130 vizualizari
Calea Cisnădiei intră în șantier. Porțiuni cu patru benzi, lărgirea giratoriului și reconfigurarea trotuarelor

Primăria Sibiu începe lucrările pentru reconfigurarea străzii Calea Cisnădie, unul dintre tronsoanele care ridică probleme în trafic, în special la orele de vârf, când locuitorii cartierului Arhitecților din Cisnădie, vin spre Sibiu sau revin spre case.

Primarul Sibiului, Astrid Fodor a semnat zilele acestea contractul pentru lucrările de reconfigurare a carosabilului pe Calea Cisnădiei, între strada Gheorghe Dima și ieșirea din municipiul Sibiu. 


“Proiectul are ca scop atenuarea blocajelor în trafic la intrarea și ieșirea în municipiul Sibiu cauzate de traficul înspre și dinspre Cisnădie. Această lucrare, coroborată cu lărgirea drumului județean realizată de Consiliu Județean Sibiu va rezolva măcar parțial o problemă mare de mobilitate a locuitorilor. În plus, Primăria Sibiu va crea un drum de legătură între Calea Cisnădiei și Calea Dumbrăvii, pe terenul fostei autobaze Tursib”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.


În urma unei proceduri de achiziție, contractul a fost semnat cu SC Terra Building SRL, valoarea acestui contract fiind de 5,3 milioane de lei. 
În termen de 6 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, constructorul va realiza extinderea carosabilului la patru benzi între strada Siretului și strada Arieșului, extinderea carosabilului la trei benzi între intrarea în municipiul Sibiu (după primele blocuri) și strada Siretului și între strada Arieșului și strada Gh. Dima (sensul giratoriu), lărgirea sensului giratoriu de la intersecția Calea Cisnădiei cu str. Rahovei și Dima pentru preluarea traficului de pe trei benzi, crearea unor benzi de viraj la stânga în intersecția Calea Cisnădiei – str. Siretului, reconfigurarea trotuarelor și a zonelor verzi, introducerea tubulaturii subterane pentru coborârea cablajului metropolitanpe întreg tronsonul intrare în Sibiu – str. Gh. Dima, modernizarea iluminatului public prin montarea de stâlpi metalici echipați cu corpuri de iluminat cu LED și lucrări la rețeaua de apă și la cea de canalizare pluvială.  
Acesta este primul pas al autorităților sibiene, Consiliul Județean urmând să contribuie cu reconfigurarea drumului județean care afce legătura între Sibiu și Cratierul Arhitecților.







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA