Tribuna
Câinii de la Aeroport „au intrat în pâine”: au depistat primii pasageri infectați cu SARS-CoV-2
Laura BUCIU
2131 vizualizari
Câinii de la Aeroport „au intrat în pâine”: au depistat primii pasageri infectați cu SARS-CoV-2
© Razvan NEGRU/

Trei pasageri ai zborului Madrid – Sibiu, care a aterizat în noaptea de vineri spre sâmbătă la Sibiu, la ora 00.10 au fost „mirosiți” de câinii prezenți în Punctul de Trecere al Frontierei din Aeroportul Internațional Sibiu ca fiind infectați cu virusul SARS CoV-2.

Persoanele detectate au fost retrase din grup, li s-a explicat motivul pentru care au fost oprite și au așteptat până la procesarea întregului zbor.

Ulterior, cu acordul lor, pentru doi pasageri s-au facut teste rapide, antigen. Primul pasager, un bărbat în vârstă de 47 de ani, în urma testării a primit rezultat pozitiv. Acesta prezenta schema de vaccinare completă din data de 22 iulie 2021, adică în urmă cu 17 zile.

„Având în vedere că prezenta tuse seacă și subfebrilitate (37,8) cu acordul lui, a fost solicitat un echipaj de la ambulanță  pentru a fi transportat la UPU Sibiu în vederea efectuării investigațiilor de specialitate. Acolo, i-a fost recoltat un alt test Rapid- AG, și acesta fiind pozitiv. Ulterior s-a recoltat și un test RT-PCR, care a avut rezultat pozitiv. În urma analizelor, radiografiei și a consultului de boli infecțioase, s-a solicitat ambulanța de transport la domiciliul lui din județul Alba (Sebeș)”, au transmis reprezentanții Prefecturii Sibiu.

Al doilea pasager, un bărbat în vârstă de 24 de ani, asimptomatic, a fost testat cu test Rapid - AG, rezultatul fiind negativ. Având în vedere faptul că nu era vaccinat, a fost carantinat la domiciliu cu recomadare de efectuare test RT-PCR în ziua 5 de carantină. În ceea ce privește al treilea pasager, s-a constat că în data de 17 iulie a fost declarat vindecat întrucât au trecut 14 zile de la data primirii rezultatului pozitiv.  Pentru ambii pasageri testați, Direcția de Sănătate Publică Alba a fost anunțată în vederea monitorizării și efectuării anchetei epidemiologice, întrucât ambii pasageri aveau domiciliu pe raza județului Alba.

În aeronavă au fost un număr de 151 de pasageri din care un număr de 22 de pasageri au fost plasați în carantină la domiciliu și un pasager în izolare (pasagerul confirmat cu COVID și după testare)






comentarii
10 comentarii

adica testul da negativ dar pt ca te-a mirosit cainele tre sa stai in carantina? ce lege acopera situatia asta? si ce treaba are ca esti vaccinat sau nu? sunt milioane de vaccinati care s-au infectat, inclusiv unul dintre ceilalti pasageri.
mai merge dracu cu avionul de la/spre Sibiu...
07.08.2021 16:15
Oltenii din politia sb si chimistii de la 2 si 3 sferturi, plini de stelute si snururi, isi arata competenta profunda!

Marsh acas' !!!
07.08.2021 16:51
Eu în locul vostru i-aș dresa să descopere drogurile din restaurantele sibiene.
Mai ales cele din Piața Mare .
Lăsați poveștile cu câinii dresați să prindă un virus care nu există.
Un sibian
07.08.2021 17:46
Daca omu' pozitiv avea simptome, cum a plecat din Spania spre Ro? Nu se cere test la plecare? Apoi, daca a avut o subfebrilitate chiar avea nevoie de ambulanta etc etc? Ma, ce tari sunt romanii! Ala a venit acasa racit, putea tot la fel sa mearga la Alba, sa se izoleze si gata. Ca de faptul ca era beteag cu doua vaccinuri...nu mai zic nimic. O fi din cauza antivaxxerilor, normal! Ca doar tot asa se aude! Ma bucur ca se mai publica astfel de stiri. Nota bene pentru vaccinati: ati facut-o nu degeaba, ci spre raul vostru de mai incolo. Vom trai si veti vedea.
io
07.08.2021 22:05
Ca de obicei "io” nu se dezminte… prost a fost, prost a ramas!
@io
07.08.2021 22:17
E interesant de urmărit numărul de pasageri pe aeroportul sibiu de acum incolo
Mulți vor alege sa ocolească aceasta halta
08.08.2021 08:09
@io
normal ca nu se cere test, era vaccinat. tu asa crezi, ca daca esti vaccinat iti cere undeva test? poti veni si pe targa. noroc cu cainele, deci :)
08.08.2021 12:15
Israel

Reports coming out of Israel claim hospitals are being filled with vaccinated people, 95 percent of whom are suffering serious illness being fully vaccinated.

95% of the severe patients are vaccinated.
85-90% of the hospitalizations are in Fully vaccinated people.

Dr. Kobi Haviv, earlier today on Chanel 13
08.08.2021 15:43
Australia

The news out of Israel coincides with similar statistics coming out of Sydney, Australia, where government health officials late last month announced nearly all new Covid hospitalizations involve vaccinated people – except one.
The same phenomenon is being observed across the globe as the vaccine propaganda ratchets up in response to the dreaded Delta variant.
Alte stiri
08.08.2021 15:44
Marea Britanie

Îngrijorare oficială în Marea Britanie: Numărul persoanelor vaccinate care au decedat în decurs de 28 de zile de la data testului pozitiv este considerabil mai mare decât cel al persoanelor nevaccinate.
Alte stiri
08.08.2021 16:28
Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA