Tribuna
Cadrele militare în rezervă din Sibiu au sărbătorit Ziua Femeii împreună cu soțiile și colegele
Cadrele militare în rezervă din Sibiu au sărbătorit Ziua Femeii împreună cu soțiile și colegele
Cadrele în rezervă din Sibiu, alături de soțiile și colegele lor, au sărbătorit 8 Martie cu voie bună. Circa 120 de persoane au participat la petrecerea organizată la un restaurant din centrul orașului, unde s-au bucurat de muzică și bucate tradiționale.


 

Ca în fiecare an, membrii Filialei Județene Sibiu "Gl. Ilie Șteflea" a ANCMRR au serbat Ziua Femeii împreună. Petrecerea a început la ora 16, pe 8 Martie, și a fost organizată de col. (r) Isaia Oprișor și col. (r) Jean Petrescu, într-un local “modest, elegant și personal primitor”, după cum au caracterizat Restaurantul “Ileana” din Sibiu.

Au avut parte de produse tradiționale diverse, de la cotletul de porc sibian, la papanași cu dulceață de fructe de pădure și frișcă, adăugându-li-se și bătuturi variate, precum țuică de prună sau vin roșu.

În deschiderea evenimentului, col. (r) Ioan Părean, președintele Asociației, a mulțumit tuturor pentru prezență și le-a urat reprezentantelor sexului frumos “La mulți ani!”.

Petrecerea a durat până aproape de miezul nopții, iar femeile au avut parte de dedicații muzicale și recitaluri de poezii, de ultimele ocupându-se prof. Vasile Rusu.

„Muzica a fost foarte frumoasă, atât cea populară, cât și cea ușoară, pe versurile poetului Mihai Eminescu. Ne-a amintit de anii de liceu, de tinerețe”, spune col. (r) Isaia Oprișor. Dovadă că muzica le-a plăcut a fost faptul că la fiecare melodie scaunele rămâneau goale, iar ringul de dans era plin.

Programul petrecerii a cuprins și o surpriză. Luca Simion, membru simpatizant al Asociației, a susținut un mini-recital de poezie despre mame și soții, cu poeme semnate de el. Acesta a cântat și la muzicuță. „Muzicuța este un instrument – pasiune pentru domnul Luca Simion, care, din copilărie și până în prezent a strâns aproape 100 de muzicuțe de diferite mărci. Se mândrește cu ele și animă petrecerile la care participă. Îi dorim multă sănătate și îl așteptăm în mijlocul nostru și la alte petreceri, dar și în excursiile pe care le organizăm”, mai spune col. (r) Isaia Oprișor.

La finalul evenimentului, fiecare participant a mulțumit col. (r) Jean Petrescu și Isaia Oprișor pentru organizarea petrecerii, rugându-i să mențină tradiția și în anii următori. (A. M.)


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia