La 30 de km de Sibiu, în Apoldu de Sus, găsim „Cabana dintre Vii” care găzduiește turiști de peste tot și le oferă șansa de a degusta cele mai bune vinuri din zona Apoldului. Cabana are 6 camere, iar fiecare dintre ele poartă denumirea unui soi de struguri formând un amestec de rustic și clasic.
„Cabana a fost construită în `76. Noi am cumpărat-o de ceva vreme și am reușit să o introducem în circuitul turistic. Avem grupuri de turiști, sunt 6 camere, fiecare cameră are denumirea unui soi de struguri pe care îl cultivăm noi. Aici se fac tot mai multe degustări de vin, atât în vie, cât și în filigorie sau în curte”, ne-a spus Roland Blaj, proprietarul cabanei.
Degustări în vie, mese organizate și teambuilding-uri
Roland Blaj spune că datorită numărului mare de vizitatori, reușesc să vândă vinul direct din podgorie. De asemenea, proprietarul mai deține o cabană deschisă la Porumbacu.
„Vin grupuri tot mai multe și reușim în fiecare an să vindem un procent tot mai mare din vin, din produsul finit, direct aici din podgorie. Organizăm degustări în vie, la cabană, mese organizate, teambuilding-uri și avem încă o locație deschisă la Porumbacu. Este „Cabana Bavareză”, o marcă înregistrată, așa că după ce turiștii stau aici, poate vor să meargă și la munte”, a povestit acesta.
Anul acesta Cabana dintre Vii a găzduit foarte mulți turiști atât din zona Sibiului, cât și din afara țării, unii dintre ei revenind de mai multe ori.
„Au fost foarte mulți străini din America, Germania, Anglia, Spania, plus zona de Sibiu și din țară. Sunt grupuri care vin a 10-a oară la noi. În funcție de sezon facem activități tematice, precum Ziua Recoltei, Ziua Mustului etc”, ne-a mai spus Roland Blaj.
Cea mai veche formație de dansuri săsești, prezentă la degustări
Siebenbürgisch Tanzgruppe Augsburg, formată din 35 de tineri care duc tradiția și portul săsesc mai departe, au luat parte la degustările de vin. Împreună cu proprietarul cabanei au băut prima sticlă de vin, exact în vie.
„Au fost după Întâlnirea Sașilor, care a avut loc în Sibiu, următoarea săptămână au venit câteva sute și au vrut să facă o degustare aici în Apold. Pentru că Apoldul este o zonă viticolă extrem de cunoscută, mulți care au plecat în afară și-au adus aminte de Apold, de vin și de istorie. Au venit, i-am plimbat prin vie, unde au și băut prima sticlă de vin, urcând printre rândurile de viță au degustat până au ajuns la cabană”, ne-a povestit proprietarul cabanei.
Costurile sunt în funcție de sezon, perioadă și activități. În funcție de preferințe, de la o degustare de vinuri sau degustare de brânzeturi, până la mese organizate cu proțap.
S-a deschis trecerea peste calea ferată de pe Calea Turnișorului |
Junii Sibiului, la Viena, 2014 |
Junii Sibiului, la Viena- 2014 |
Hotelul de Gheata de la Balea lac |
Premiera nationala in chirurgia valvei aortice |
Ansamblul "Cindrelul |
Asfalt de autostrada pe Calea Poplacii |
Film prezentare |
Bătaie după accident pe strada Podului |