Tribuna
Ca în februarie: scăpăm de căldură, că vine ploaia
Dumitru CHISELIŢĂ
1402 vizualizari
Ca în februarie: scăpăm de căldură, că vine ploaia
© Răzvan NEGRU
Mulţi s-au plâns, alţii au ieşit în bermude şi şlapi pentru că februarie acesta este unul cald, nu ca alte februarie din trecut care şi ele erau calde câteodată, dar nu se isteriza nimeni pe tema asta. Ei bine, veţi scăpa de primăvara din februarie vorba cântecului vechi despre cum era primăvară în ianuarie. Vremea se va schimba, că de aia spuneam că "eşti ca vremea". Nu, nu va fi frig şi ninsoare, ci nor şi ploaie. Numai bine pentru încă o tranşă de răciţi şi virusaţi, ca să apară iar un jurnalist de la secţia Panică din Bucureşti ca să se revolte că de ce nu se declară epidemie. Apropo mai ştiţi cum aţi stat acasă degeaba în 2020? Unora le-a plăcut asta. Dar nu disperaţi, că, vorba tovarăşului Stalin căruia românii îi dădeau slavă cu toată gura în anii 50, soarele va veni şi pe uliţa noastră, iar tradiţionala căldură de februarie va reveni pe plaiurile Daciei Veşnice şi Libere. Să vedem însă cât de frumos/urât va fi afară.

Luni, vremea va fi caldă pentru această perioadă, cu valori termice în ușoară scădere față de ziua anterioară. Cerul va deveni mai mult noros și temporar vor fi ploi, mai ales sub formă de aversă. Începând cu orele serii, la munte precipitațiile vor deveni mixte, treptat predominand ninsorile în zonele înalte. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp, cu cele mai mari valori în zonele montane. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate în zonele înalte de munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 14 grade, iar cele minime între 4 și 6 grade.

Marţi, vremea va fi în general închisă și va intra într-un proces de răcire, dar temperaturile vor caracteriza în continuare vremea ca fiind caldă pentru această perioadă. Cerul va fi mai mult noros ziua și în prima parte a nopții, apoi se va degaja parțial. Va ploua ziua, iar în cursul nopții precipitațiile vor fi mixte. La munte precipitațiile vor fi mixte în cursul zilei, cu ninsori la peste 1800 m, iar noaptea vor predomina ninsorile. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi mai însemnate cantitativ, de peste 15 l/mp. La munte se va depune un strat nou de zăpadă. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 10 grade, iar cele minime între 0 și 1 grad.

Miercuri, vremea va continua să se răcească și se va ameliora din punctul de vedere al precipitațiilor. Cerul va fi variabil. Izolat se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie, iar pe arii restrânse la munte vor predomina ninsorile, slabe cantitativ. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 7 grade, iar cele minime între -4 și -3 grade. Izolat vor fi condiții de formare a ceții.

Joi, vremea va fi însorită și apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab la moderat, cu unele intensificări izolate pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 7 grade, iar cele minime între -5 și -3 grade.

În weekend, vremea va fi relativ caldă și în general frumoasă. Izolat vor fi condiții de formare a ceții.

Prognoza meteo ne-a fost oferită de meteorologul Roxana Dumitrescu, de la CMR Transilvania Sud Sibiu.


comentarii
4 comentarii

Aveti departament pentru "delict de opinie" care sterge comentariile ce nu trec de cenzura?
Rusine sa va fie! Si dumitale, mr. Chiselita, si dumitale, mr. Bako. Sa nu mai vorbiti despre dreptate, corectitudine, libertate de exprimare, ipocritilor!
Intrati pe infowars, ziar american conservatoar, sa vedeti ce inseamna un forum liber, necenzurat. Voua nu va mai iese comunismul din cap, nici daca ati sta 20 de ani in America. Ati fi doar niste americani comunisti, de-ai lui Biden. Imbibati cum sunteti in seva marxista, asa ramaneti.
Alte stiri
13.02.2024 10:13
Pt. 20/13

Daca un text contine cuvantul pop.ulatie ( fara punct ! ) comentariul este sters automat.
13.02.2024 15:32
Meteorologii stiu ca va fi seceta, dar se fac ca ploua !
13.02.2024 15:34
pt. 15:32
Multumesc pentru informatie. Este bine de stiut.
In cazul meu, domnii Bako si Chiselita au sters comentariile dupa ce acestea au fost postate si au aparut pe forum. Le-au sters la cateva ore sau a doua zi.
Pe acest forum nu se pot posta linkuri, ca ar fi fost mult mai usor sa postez o referinta ca link. Este un forum facut de amatori, plin de buguri.
Nu stiu ce i-a deranjat la postarile mele. M-au mai injurat cativa comunisti pe aici, dar nu i-am bagat in seama.
Am postat articole si stiri importante din tara si din lume. Tribuna nu acopera nici 10% din stirile importante ale unei zile. De multe ori editorialele sunt total irelevante cu privire la evenimentele politice din tara sau din lume. Tara si lumea intreaga arde si babele de la Tribuna se piaptana. Un forum profesionist, necenzurat, ar fi mai bogat, mai activ, ar fi un avantaj pentru ei, pentru angajatii Tribuna. Ar avea mai multi cititori iar dezbaterile ar fi mai interesante. Nu ai cu cine sa vorbesti. Ei au doar cateva articole pe zi. Nu ii intereseaza forumul si nu pricep ca cenzura indeparteaza cititorii. Li s-a pus pata pe mine si imi sterg comentariile cu stiri. Atat ii duce capul...
Alte stiri
13.02.2024 17:51
Din aceeasi categorie
Q House

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Magazin
Licitatie publica

ACCENT MEDIA