Tribuna
Începând de astăzi
Căpuşele, ţânţarii şi rozătoarele vor fi stârpite din parcurile Sibiului
Sorana MAIER
2220 vizualizari
Căpuşele, ţânţarii şi rozătoarele vor fi stârpite din parcurile Sibiului
Insecticide împotriva ţânţarilor vor fi împrăştiate pe o suprafaţă de dou[ milioane de metri pătraţi, pentru căpuşe pe 400.000 de metri pătraţi, iar deratizarea va acoperi o suprafaţă de 2,5 milioane de metri pătraţi de pe raza Sibiului.
Cea mai amplă acţiune de dezinsecţie  şi deratizare din ultimii cinci ani din Sibiu începe astăzi, iar de-a lungul a cinci zile, mai multe echipe vor împrăştia, în toate parcurile şi zonele verzi din oraş, substanţe împotriva căpuşelor, ţânţarilor şi rozătoarelor.
Primăria Sibiu a angajat o firmă specializată care va face dezinsecţia şi deratizarea, iar întreaga operaţiune va costa aproape 100.000 lei.
Substanţele chimice care se folosesc sunt avizate de Ministerul Sănătăţii, însă persoanele cardiace sau astmatice sunt sfătuite să nu stea în raza de acţiune a aparatelor de pulverizat.
Şi copiii şi animalele de companie trebuie supra­vegheate în aceste zile pentru a evita accidentele.
"Primăria Municipiului Sibiu adresează sibienilor rugămintea de a supra­veghea îndeaproape copiii, pentru a evita venirea lor în contact cu substanţele insecticide. Tot în acest sens, iubitorii de animale sunt rugaţi să ia toate măsurile pentru a preveni intoxicaţiile sau accidentele mortale în rândul animalelor de casă", se arată într-un comunicat al Primăriei Sibiu.
Ploaia poate modifica programul
Începând de astăzi şi până în 18 iulie, firma care a fost contractată pentru dezin­secţia şi deratizarea ora­şului va stropi cu insecticide împotriva ţânţarilor pe o suprafaţă de dou[ milioane de metri pătraţi, pentru căpuşe vor fi pulverizate substanţe pe 400.000 de metri pătraţi, iar deratizarea va acoperi o suprafaţă de 2,5 milioane de metri p[tra\i de parcuri şi zone verzi.
În cazul în care va ploua, substanţele chimice nu vor mai fi pulverizate, iar durata acestei acţiuni se poate prelungi în funcţie de condiţiile meteorologice.
Ultima mare operaţiune de acest fel s-a făcut în anul 2006, iar în 2007 Primăria Sibiu a mai comandat o dezinsecţie şi o deratizare de mai mică amploare.
Începând din primăvară, că­pu­şele au provocat pro­bleme în mai multe zone din ţară şi doar la Sibiu câteva zeci de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după muşcătura de căpuşe.
comentarii
6 comentarii

De capusa care sta pe fotoliul de primar de 11 ani cine ne scapa?
sasofilul
14.07.2011 10:23
esti idiot.
@sasofilul
14.07.2011 13:20
esti penibil
@sasofilul
14.07.2011 13:20
Dar de cini dintre blocuri cind scapam ,parca am fi la STINA in virful Muntelui.
un cititor
14.07.2011 16:13
de ciini nu tr sa ne scapam sint cele mai bune concerte pe caulatiere le dau si pe gratis ba mai stiu si reguli derculatie mai bine ca uni oameni ar tr trecuti la recesamint oricum a sc natalitatea
nicos
14.07.2011 16:37
Cf.legii societatile de deratizare sunt obligate sa foloseasca numai substante care nu fac rau animalelor cu sange cald. Daca ne referim la substantele care se folosesc prin pulverizare avertismentul adresat persoanelor cu probleme de sanatate este indreptatit. Dar avertismentul ref.la animalele de companie duce cu gandul la incalcarea legii respectiv folosirea unor substante interzise. In calitatea dvs. de ziaristi aveti obligatia morala sa cereti explicatii autoritatilor si sa informati cetatenii asupra acestui aspect.
Maria Beck
15.07.2011 00:30
Din aceeasi categorie
SEVIS

koenigfrankstahl

Compa

WISAG

A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
VISA MEDICA
Eurotrip
Valea Viilor Comunicat 2
Licitatie publica

accentmedia