Tribuna
Bustul lui Vaida-Voevod la Biserica dintre Brazi mai are nevoie de avizări
Sorana MAIER
2317 vizualizari
Bustul lui Vaida-Voevod la Biserica dintre Brazi mai are nevoie de avizări

Amplasarea bustului lui Alexandru Vaida-Voievod în incinta Bisericii dintre Brazi mai are nevoie să parcurgă câteva etape legale până ce va fi posibilă. A existat o primă intenţie de a începe lucrările, însă este nevoie de obţinerea unui aviz de la Bucureşti, de la Comisia Monumentelor de For Public, iar acest aviz nu a fost încă obţinut.

Cu atât mai mult cu cât complexul Bisericii dintre Brazi este monument istoric, orice lucrare sau intervenţie are loc în incinta sa are nevoie de aprobările legale.
Valentin Delcă, directorul Direcţiei pentru Cultură Sibiu, ne-a declarat că Direcţia a aprobat amplasarea soclului, există aviz pentru acest lucru, însă în privinţa celorlalte demersuri legale nu a primit nicio înştiinţare că ar fi fost parcurse. După aprobarea Direcţiei de Cultură, lucrarea are nevoie şi de autorizaţie de construcţie din partea Primăriei Sibiu, iar statuia în sine trebuie aprobată la Bucureşti.
Biserica dintre Brazi aparţine Bisericii Ortodoxe, însă terenul din jur este al Bisericii Greco-Catolice, o situaţie inedită apărută în baza unor hotărâri ale instanţelor,.

În privinţa statuii, o situaţie similară s-a petrecut la Sibiu cu statuia lui Avram Iancu, pe care unele asociaţii o doreau amplasată în Parcu ASTRA, însă Comisia Monumentelor de For Public de la Bucureşti a respins avizarea.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
SEVIS

VISA MEDICA

E-pneu

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
Licitatie publica

accentmedia